Tuncay Özkan resmen hırsız çıktı..

türk ocağı

serdengeçti
HH Üyesi
Reaction score
0
muratsahin123_tuncay_ozkan.jpg

Tuncay Özkan

Kanal Türk'ün sahibi Tuncay Özkan'ın hırsızlığı tescillendi... 2004'ten beridir devam eden davayı Yargıtay resmen onadı... Olaylar nasıl gerçekleşti? Peki, Özkan hangi suçtan cezaya çarptırıldı?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur'un çeşitli eserlerinden kaynak göstermemek suretiyle alıntıya başvuran ulusalcı yazar Tuncay Özkan'ın intihal yaptığı Yargıtay tarafından resmen onandı.

Hakkı Öznur, bu karardan sonra şu açıklamayı yaptı:

"Hak ve adalet yerini buldu. Herkes kimin ne olduğunu da gördü. Söylenecek sözün en iyisini ve kesinini Yargıtay zaten söyledi"

hakki5.gif

Hakkı Öznur

Olaylar şöyle gelişti:

1- 2004 yılında açılan davaya, Kanaltürk'ün sahbi Tuncay Özkan bir karşı dava ile cevap verdi. Özkan'ın Hakkı Öznur'a karşı açtığı hakaret davası, Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

2-Ancak Mahkeme, Tuncay Özkan'ın aşırma-intihal yaptığına hükmedip, Öznur'a 4 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

3- Özkan, kararın ardından Yargıtay'da temyize gitti. Temyiz davasını, geçtiğimiz günlerde nihai karara bağlayan Yargıtay, alt mahkemenin, "Davalının, davacıya ait eserlerden kaynak göstermeksizin sayfalarca aynen alıntılar yaptığı" ve manevi tazminat ödemesine yönelik kararını itiraza yer vermeyecek şekilde onadı.

4- Buna göre Tuncay Özkan, Hakkı Öznur'a yaklaşık 6 bin 500 YTL tazminat ödeyecek...

HAKKI ÖZNUR BÖYLE İSYAN ETMİŞTİ

Yazar Hakkı Öznur , bir makalesinden ve 'Cahşların Savaşı' adlı kitabından kaynak göstermeden alıntılar yapmakla suçladığı Tuncay Özkan 'ın kendisine hakaret ettiğini belirterek, dava açacağını söylemişti..

'Allah 'tan başka kimseden korkum yok.' diyen Öznur , Özkan 'ın kendisinden özür dilemesini de istemişti...

Öznur, 'Özkan 'ın heyecana kapılıp o lafları söylediğini kabul etmek istiyorum. Umulur ki o lafları arasındaki hakaretamiz kelimeleri çıkarır ve 'alıntıyı unuttum, özür dilerim' sözüne sadık kalarak bizden özür diler. Elbette ki biz de kendisini bağışlarız.' demişti.

Tuncay Özkan 'ın hem kendisinden intihal yapıp hem de hakkında ağır sözler kullanmasının yenilir yutulur cinsten olmadığını ifade eden Öznur şöyle konuşmuştu:

"Bu ifadeler malum medyadaki kirlenmenin ve yozlaşmanın göstergesidir.' değerlendirmesinde bulundu. 'Benim eserlerim ve hayatım ortadadır. Allah 'tan başka kimseden de korkum yoktur. Medyatik olmak için değil, tarihe, milletime ve ülkeme karşı sorumluluğumdan dolayı yazıyorum.

Özkan'ın kim olduğunu mensubu olduğu camia ve çalıştığı medya organları iyi bilir. Özkan öncelikle bilimsel ahlakı ve emeğe saygı göstermeyi öğrenmelidir.'

Geçtiğimiz pazartesi günü Zaman'da yayınlanan habere göre Hakkı Öznur , Tuncay Özkan'ı; Millet dergisindeki bir makalesinden ve 'Cahşların Savaşı ' adlı kitabından kaynak göstermeksizin alıntılar yapıp 'Entrikalar Savaşı ' ve 'CIA Kürtleri -Kürt Devletinin Gizli Tarihi ' adlı kitaplarına koymakla suçlamıştı.

Öznur 'un iddialarına sert cevap veren Özkan ise 'Yemin ederim ben bu kitabı ona yediririm. Benim üzerimden kitabının reklamını yapıyor. Dangalak .' ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: http://www.cafesiyaset.com/haber/20080219/Tuncay-Ozkan-resmen-hirsiz-cikti.php#

gerçi forumumuzda maalesef siyasi yarihimzle ilgilenen pek olmuyor ama paylaşımın için teşekkürler..

Öznur 'un iddialarına sert cevap veren Özkan ise 'Yemin ederim ben bu kitabı ona yediririm. Benim üzerimden kitabının reklamını yapıyor. Dangalak .' ifadelerini kullanmıştı.

sen istediğin kadar o kitabı yedir...
mahkemenin kararı kesinLeşmiş ve fikir hırsızLığı yaptığın kanıtLanmış sayın özkan

Yüz Kızartıcı Suç Olarak, Siciline İşlenmesi Lazım...

Solun tarihini öğrenmek için Hakkı Öznur'un Derin Sol adlı kitabını okuyun.

laikliğimizi çalıyorlar,haydi mitinge diyen adam demek hırsızmış.
yazık yazık

haha kendinize bir oyuncak buldunuz oynarsınız artık..mhp de katil milletvekili var,akpli vekillerin dosyaları hala bekliyor,çok sevdiğiniz fetoşun dgm de dosyası mevcut.siz işinize geleni alın koyun buraya.vurun abalıya bakalım.adam gibi adam olanlar dokunulmazlıkları kaldırarak cıkar bu milletin karşısına.baykalın acıgını bulamadınız tuncay ozkana sardınız.sarın anasını satiim..

haha kendinize bir oyuncak buldunuz oynarsınız artık..mhp de katil milletvekili var,akpli vekillerin dosyaları hala bekliyor,çok sevdiğiniz fetoşun dgm de dosyası mevcut.siz işinize geleni alın koyun buraya.vurun abalıya bakalım.adam gibi adam olanlar dokunulmazlıkları kaldırarak cıkar bu milletin karşısına.baykalın acıgını bulamadınız tuncay ozkana sardınız.sarın anasını satiim..

alkışlamak yeterli :clap :clap :clap yoruma gerek yok :victory

Tuncay Özkan konusunda göstermiş olduğunuz duyarlılığı AKP milletvekilleri içinde gösterseniz her şey daha iyi olmazmıydı?

bak biz konuşurken sizin adamlar hakkında kötü laflar etmiyoruz sizde az saygı gösterin...DGmde dosya var diye suçlu mu olacak o dosyaların biri bile kanıtlanmış değil hepsi asılsız...ayrıca tuncay beye bak hepsi altında kanıtı ile duruyor...daha kimler böyle çıktı ....suçladığı kişilerle uğraşmaktan kendi çalıntılarını unutmuş be yoksa dayısının gücümü yetmedi...

yaa artık buraya kadar bundan sonra daha özgür daha demokrat günler bekliyor bizi sizlerde artık bağırıp sokağa dökülün yaptıkları bu kadar zaten suçsuzları suçlamak ve sokağa dökülmek başka ne var...devlet adına olumlu bir hareketleri yok..çal çırp sonra başkasını suçla..

tuncay özkan hırsız. Allah Allah bir yanlışlık olmasın sakın.
E hani bu adam emeğe ve emekçiye saygılı biriydi ne oldu:sigara:

Walla inanmam. Tuncay yapmaz öyle şeyler abisi. :) :) :) :durdurun

dimi sabahtan beri onu anlatıyorum bu adama bu zamana kadar güvenenler yada bunun dediklerine inananlar ne yapacak şimdi bilmiyorum hala bu adamımı savunacaklar....eeee hadi çıkında konuşun...

kanıtlanan bir suç ve siz hala kimleri tartışıyorsunuz...gel önce suçlularını bir cezalandırda sonra suçsuz olupta suç isnad edilenlere bak...

bak biz konuşurken sizin adamlar hakkında kötü laflar etmiyoruz sizde az saygı gösterin...DGmde dosya var diye suçlu mu olacak o dosyaların biri bile kanıtlanmış değil hepsi asılsız...ayrıca tuncay beye bak hepsi altında kanıtı ile duruyor...daha kimler böyle çıktı ....suçladığı kişilerle uğraşmaktan kendi çalıntılarını unutmuş be yoksa dayısının gücümü yetmedi...

yaa artık buraya kadar bundan sonra daha özgür daha demokrat günler bekliyor bizi sizlerde artık bağırıp sokağa dökülün yaptıkları bu kadar zaten suçsuzları suçlamak ve sokağa dökülmek başka ne var...devlet adına olumlu bir hareketleri yok..çal çırp sonra başkasını suçla..

sen ya dalga geçiyosun ya da şakasın..ne demek dgm de dosya var diye suçlu mu olacak.madem şuçsu yine topuklarını bi taraflarına vurarak sıgındı papasına?ben kimsenin savunucusu değilim.ama 1kişiye saldırıp kendi ahlaksızlıklarını gizlemeye çalışmak kalleşlikten baska bişey değildir.bu insanlar söz konusu olunca da ''saygı''biraz gülünç kaçıyor..

Geri