Uçağa binecekler DİKKAT! 24 sefer iptal

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
TBMM'de bugün genel kurulda görüşülmesi planlanan havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifi nedeniyle, Hava-İş'in yaptığı eylemde Türk Hava Yolları (THY), şu ana kadar 24 sefer iptal etti.
[FONT=Helvetica,Verdana,Arial]İbrahim YILDIZ - Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul - DHA[/FONT]

290520120934432619716_2.jpg

Bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yapılan iç ve dış hat uçuşlarında ortalama 1.5 saatlik gecikme oldu. THY, yolcu mağduriyetinin olması nedeniyle şu ana kadar 13 iç hat, 11 dış hat uçuşunu iptal etti. Eylemin bugün gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor. THY yetkilileri, yolcuların havalimanına gelmeden önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini aramalarını istedi.

İç hatlarda saat 10.00'daki Hatay, İzmir, Antalya, 10.05'te Adana, 10.20'de Kahramanmaraş, 11.20'de Adana, 13.00'te Ankara, 14.00'te İzmir, 14.55'te Kayseri, 15.30'da Hatay, 16.30'da Diyarbakır, 23.05'te Konya ve 23.55'teki Denizli seferleri bugün için iptal edildi.

Dış hatlarda ise, saat 09.20'de Stuttgart, 09.15'te Hamburg, 09.40'ta Bilbao, 11.00'de Bağdat, 11.35'te Torino, 11.55'te Misurata, 12.15'te Medine, 14.40'ta Beyrut, 12.45'te Dnepropetrovsk, 13.00'te Roma, 13.15'te Selanik seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Ekli dosyalar

• 290520120934432619716_2.jpg
    290520120934432619716_2.jpg
    7.7 KB · Görüntüleme: 628
sustukça sıra sana gelecek derler ya diğer kuruluşlardan sonra sıra thy ye de geldi bakalım sırada kimler var.türkiye yi pembe gözlüklerle görenler bunlarıda görmemeye devam etsinler nasıl olsa sıra onlarada gelir bir gün.

Cobe’yi pilot Wozniacki’yi de hostes yaptın mıydı teyk of poziyşın hayırlısıyla…

Ball bearings…
Absord axial loads
Roller bearings…
Absord radial loads
2 sumps
Fan frame and…
Turbine rear frame
1 fan stage
3 or 4 booster stages
High pressure compressor
9 rotor stages
4 variable stages
5 fixed stator stages
High pressure turbine
Single-stage turbine nozzle
Single-stage turbine rotor
Single annular combustor
Dual annular combustor
Low pressure turbine
3 gearbox arrangements
24 fan blades, 61 inch
38 fan blades, 60 inch
6 stage booster
Hydromechanical unit
Main engine control
WF, VBV, VSV, HPTCCV
Aynı zamanda PMC filan…
Power management control
Electronic unit yani.

*

Hani şu, insan gibi çalışıp, insan gibi maaş isteyen Türk Hava Yolları personeli, haklarını alabilmek için iş yavaşlatma eylemi yapıyor ve “teknik ekip” de eyleme destek veriyor ya…

*

İşte o “teknik ekip”in baktığı motorlardan birinin “teknik” özellikleri bu… CFM56’nın.

*

Gerçi, oto sanayi’de tamponu kaldırtıp, çift egzost taksak daha şık durur ama… Kabaca 900 küsur sayfa. Detaya girersen, 10 bin sayfayı buluyor. Tadımlık verdim. Kullanım kılavuzunun Türkçesi yok.

*

E diyebilirsiniz ki…
Nasıl anlıycaz?

*

E “defolup gitsinler, onlar olmadan da uçarız biz” diyen arkadaşlara sorun birader… Anlatsınlar.

YILMAZ ÖZDİL

klavuzun sonu shut-down olarak biter,bunun Türkçesi "motor kaput" demektir :durdurun

benim yolculugum ta haziranda o yüzden no pırablım :)

benim yolculugum ta haziranda o yüzden no pırablım :)

hayatımda uçağa binmedim ve binmeyi düşünmüyorum :durdurun

işim o demir kuşların motoru olunca , insanın aklına bin türlü senaryo geliyor,

hayatımda uçağa binmedim ve binmeyi düşünmüyorum :durdurun

işim o demir kuşların motoru olunca , insanın aklına bin türlü senaryo geliyor,

yok ya ne olacak ecelimiz geldiyse uçağı bırak yürürken bile herşey olabilir o yüzden korkacak beeşey yok;)

Geri