ubuntu'da taşınabilir hard diski açmak

jason_

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar, bugün işletim sistemimi değiştirdim ve Ubuntu'yu bilgisayarıma kurdum. yavaş yavaş alışıyorum, sizden ricam şu: Western Dijital harici hard diskimi ubuntuda nasıl açabilirim? bilgisayar harddiski görüyor, ama harddiskteki bilgilerime girebilmem için şifre girdiğim ekranı açılmıyor

Ubuntuda hdd takınca şifre sormadan mount ediyor ve açılıyor otomatik,masaüstünde de çıkar.
Ayrıca bir şifre mi var harddiskte ?

evet kardeş dediğin gibi oluyor, bu şifre harddiskin kendi yazılımı. Şifreyi girmek için unlock.exe'ye tıkladığımda açılmıyor

.exe çalışmaz zaten ubuntuda.çalıştırabilmek için wine yazılımını yüklemelisin.
Ama bence bu şifrelemenin ubuntuda işlememesi gerek.Hdd içine girdiğin andaki ekran görüntüsünü verebilir misin ?

Önerebileceğim seçenekler:Windowsta şifrelemeyi kaldırabilirsin.Yada wine yükle şifreyi gir.
wine yüklemek için konsola sudo apt-get install wine yaz.

dediğin programla denedim tam açılacak gibi oluyor son anda ''the application has uncountered an unexpected error and is now exiting'' böyle bir hata veriyor

Bu hatayı hem wine yüzünden hem ubuntu yüzünden almış olabilirsin,yada wd şifre yazılımı uyumlu olmayabilir,mesela uyumlu olmadığı için xp vista veya 7 de farklılık gösterebilir.
İyisimi sen win7 olan bir bilgisayarda şifre yazılımını kaldır sonra ubuntuda istersen yine linuxa özel şifreleme programları bulabilirsin.
Ayrıca wd sitesine bak linux uyumlu güncelleme falan varsa yapabilirsin ama pek sanmıyorum.
Önereceklerim bu kadar,kolay gelsin.

Geri