Unutulmayacaksınız Sporcuların lakapları)))

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Unutulmayacaksınız

c61870.jpg

cx8445.jpg

cx8446.jpg

cx8447.jpg

Türk futboluna ilginç lakaplarıyla damga vuran efsane futbolcular!

Gençlerin bir çoğu onları hatırlamaz ama onlar futbolumuzun, Kova Yaşarları, Ayı Gökmenleri. Bazıları şimdilerde futbol programlarında yorumculuk yapıyor, bazılarının ise futbolla hiç ilgisi kalmadı. Aklımıza gelen gelmeyen daha onlarca ilginç lakaplı futbolcu var Türk futbolunda. Fakat biz bugün size Türk Futbolu’na komik lakaplarıyla damgasını vuran, aklımıza kazınan isimleri hatırlatacağız.

KOVA YAŞAR-YAŞAR DURAN (FENERBAHÇE)
İNGİLTERE ile Wembley’de oynadığımız 8-0 biten maçta Milli Takımımızın kalesini koruyan Yaşar Duran, maç sonrası yaptığı "Ben aslında çok iyi kaleciydim, bana yazık oldu" sözleriyle tarihe geçmişti.

AYI GÖKMEN-GÖKMEN ÖZDENAK (GALATASARAY) FENERBAHÇE taraftarlarının taktığı lakaptır. Gökmen Özdenak takımının kazandığı bir penaltıyı kalenin üstünden auta gönderir. Kaçırılan bu penaltı o kadar abartılır ki, topun eski açık tribünün üstünden caddeye kadar çıktığı hatta topun bir kamyonun kasasına düştüğü bile anlatılır.

CANAVAR BURHAN-BURHAN SARGUN (FENERBAHÇE) A Milli Takım’da 8 kez oynadı ve 8 gol attı. 1954 Dünya Kupası elemelerine İspanya’ya attığı golle Türkiye finallere gitti. Bunun yanında İsviçre’deki Dünya Kupası ’nda Güney Kore’ye karşı hat-trick yaparak bu başarıya ulaşan tek Türk futbolcu oldu. Fenerbahçe taraftarı da ona ’canavar’ lakabını taktı.

DELİ BAHTİYAR-BAHTİYAR YORULMAZ (FENERBAHÇE) BURSASPOR’da 1979-80 sezonunda oynarken 13 golle gol kralı olmuştu. Rivayet odur ki, tribünlerin kendisine "deli" diye bağırmasına sahanın ortasında cinsel organını avuçlayarak cevap vermiştir. Bir kez de rakip oyuncunun dişlerini kırıp sonra dişçi masrafını cebinden karşıladığı da iddia edilir.

FERDİ-LES FERDINAND (BEŞİKTAŞ) 1988-89 sezonunda Beşiktaş forması giydi. Nouma’dan önce Beşiktaşlılar için bir ilahtı. İnönü çimlerinin tanık olduğu ilk siyahi oyuncuydu. Pişsin diye kiralık olarak geldiği Beşiktaş’tan İngiltere’ye döndükten sonra Newcastle formasıyla yılın futbolcusu seçildi. Beşiktaş taraftarları ismi uzun olduğu için onu Ferdi’yi tribünlere çağırıp yumruk şov yaptırırdı.

BAY GOL-OSMAN ARPACIOĞLU (FENERBAHÇE) SALAK Milyoner filminde Kayserilerin tünel kazarken İnönü stadında başlama noktasına çıktıkları sahnenin devamında sahadan çıkarılırken Metin Akpınar’ın sarılıp "Osman abi niye bize gol atıyorsun" dediği futbolcudur. Karşılığında "Ne yapayım işim bu" demiştir. F.Bahçe formasıyla G.Saray’a en çok gol atan futbolculardan birisidir.

ÇİNGENE-ARİF KOCABIYIK (GALATASARAY) F.BAHÇE’de oynarken kahvede arkadaşlarından 10 milyon lira toplayıp dönemin Fenerbahçe Başkanı Fikret Arıcan’ın elini öpüp bonservisini ödeyip, "Ben Avrupa’ya gidiyorum" diye Avrupa yakasına geçip Galatasaray’a imza attığı iddia edilir. Esmer tenli olduğu için ’Çingene’ lakabıyla tanınırdı. Rivaye odur ki Sami Yen’de üzerine güneş vurmasın diye sadece kapalının gölge yaptığı bölgede top oynarmış!:))))

BETON MUSTAFA-MUSTAFA ERTAN (BEŞİKTAŞ) FİZİK kondisyonunun devamlı en üst düzeyde tuttu. Orta alanda oyunu organize ederken, sık sık hücuma da katıldı ve sürpriz goller attı. 90 dakikaya sığmayan fizik gücü ve dayanıklılığı ile takımının daima lokomotifi oldu. Bu yüzden O’na stadlarda seyirciler tarafından ’Beton’ Mustafa lakabı takıldı.

takoz recep nerde:D
onsuz efsane lakap mı olur.
dünya üzerinde kendi kalesinin üst direğine paralel bir uçuşla gol atan tek oyuncudur:D

takoz recep nerde:D
onsuz efsane lakap mı olur.
dünya üzerinde kendi kalesinin üst direğine paralel bir uçuşla gol atan tek oyuncudur:D

Evet aynen ilaveten Atom Karınca Rıza Çalımbay' ı saymamak Beşiktaş tarihine ihanet olur. Şimdilerde boncuğu yok ama Deli İbrahim Üzülmez' i de unutmamak lazım.

emegine saglık çok güzel olmuş saygılar

Şeytan Rıdvan Eksik kaLmış Dostum

bi avrupa maçında formasına sümküren gs li uğuru unutmamak lazım, iyi de sakalı vardı yanlış hatırlamıyorsam..

emegine saglık çok güzel olmuş

evet müjdatları abdülkerimleri unutmamalı lakapsız sayılmazlar.. tşkrler**

Geri