Usb aygıtlarım çalışmıyor

tucik

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar benim 2 sorunum var
1. Bilgisayarımda bulunan 4 adet usb girişinden hiçbirisi çalışmıyor flash disk yada usb webcami görmüyor (flash diski takınca ışığı yanıyor ama bilgisayarda harici disk olarak görünmüyor)

2. İş yerindeki dvd writerden yazdırdığım cd ve dvdler evdeki bilgisayarımda dosya sistemi raw olarak görünüyor ve bu cd ve dvdleri açamıyorum sorun ne olabilir acaba

bu sorunları nasıl halledebilirim bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun arkadaşlar.
Şimdiden teşekkür ederim...

ilk aklıma gelen şey virüs oldu. Eset Nod32 ile sistemini tarat hatta öncesinde bi ComboFix ile tarat bakalım düzelecekmi ? Benim başıma sadece cdyi okumama RAW gösterme geldi onu da virüs taraması ile çözdüm.

kaspersky yüklü ve sürekli güncel
bilgisayara oyundan başka bişeyde yüklendiğide yok bi ara anakartın sürücülerini kendi sitesinden güncellemiştim ama sorun ondan öncede varmıydı emin değilim

raw olayı ise sadece işyerinden kopyaladığım cd ve dvdler için geçerli
başka kopyaları normal şekilde okuyor

Combofix ile gene bi komut satırı üzerinden baktır. CD olayına gelince. Ofisteki CD-Rom'un niyadı dolmuş olabilir.Sana yazdığını gösterip yazmıyor olabilir. Başka pc ' de baktın mı içine açılıyor mu ?

bios ayarLarından usb potLarında bir sorun oLmadığını kontroL etmeyi denediniz mi..günceLLemeden sonra ayarLarda farkLıLık oLmuş oLabiLir..ayrıca raw probLemi çıkaran pc'de windows'un kendi yazma aracını mı kuLLanıyorsunuz yoksa nero tarzı bir programLamı yazıyorsunuz..sorunu farkLı bir burn aracıyLa cd yazarak kontroL etmenizi öneririm..

Combofix ile gene bi komut satırı üzerinden baktır. CD olayına gelince. Ofisteki CD-Rom'un niyadı dolmuş olabilir.Sana yazdığını gösterip yazmıyor olabilir. Başka pc ' de baktın mı içine açılıyor mu ?

başka pc de açılıyor
dvd yi yazdırırken nero 9 kullanıyorum

ayrıca biostada sorun yok

Arkadaşlar benim 2 sorunum var
1. Bilgisayarımda bulunan 4 adet usb girişinden hiçbirisi çalışmıyor flash disk yada usb webcami görmüyor (flash diski takınca ışığı yanıyor ama bilgisayarda harici disk olarak görünmüyor)

2. İş yerindeki dvd writerden yazdırdığım cd ve dvdler evdeki bilgisayarımda dosya sistemi raw olarak görünüyor ve bu cd ve dvdleri açamıyorum sorun ne olabilir acaba

bu sorunları nasıl halledebilirim bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun arkadaşlar.
Şimdiden teşekkür ederim...

Kardeş sanırım bilgisayarında Amvo virüsü var.
Nero explorer görüntülemene yardımcı olur.
Normalde boş görünüyor değil mi CD-DVD ya da Flash bellek?
Eğer dediğim gibiyse,
Bunu test etmenin bir yolu var.
Ctrl+Alt+Delete yap. Bir not çıkıyorsa,
Başlat>Çalıştır> regedit yazıp tamam yap, yine bir not çıkıyorsa,
Klasör seçenekleri Gizli Dosyaları göster Tamam deyip bir önceki klasöre döndüğünde yine gizli dosyalar görünmüyorsa,
Şifayı kaptın...

Geri