USB Flash Bellek Sorunu. Yardım

KOÇİL

New member
Reaction score
0
2 GB. Flash belleğim "Disk Yazma Korumalı" mesajı veriyor. Belleğin üzerindeki yazma koruması düğmesini değiştirsem de aynı. Google'dan arayıp bazı çözümler bulayım dedim ama olmadı.
"HP USB Disk Storage Format Tool" ve "Paragon Partition Manager" programlarını denedim ama olmadı.

Ne yapabilirim. Lütfen yardım.

Başlat/çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.

Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın.

"StorageDevicePolicies" kısmını ben mi bulamıyorum yoksa olmayabilir mi?

"flashcleaner" indirdim denedim ama yine olmadı. Teşekkürler.

ilk olarak virus taramasindan gecir, flash disk viruslerinden biri olabilir

eger icinde bilgilerin yoksa bicimlendir,

bicimlendirmede calismiyorsa buradan indirecegin programi calistirip "low format" i secip formatla

kolay gelsin

"Kaspersky 7.0" hiç bir tehtid bulunamadı diyor.

Biçimlendirmek istediğimde "Disk Yazma Korumalı" diyor.

"AH320_Utility_LFormat" programı "USB Flash drive not found" diyor. Ama ben bilgisayarımda Flash diskin içini görüyorum. İşlem yapamıyorum.

kardesim,
kaspersky flash bellek viruslerinin hepsini tanimaz,
kasper yerine dracula antivirus ile flash bellegini temizlemeni tavsiye ederim,
sonra verdigim programla bicimlendirme yapacaksin

buradan indirebilirsin

kolay gelsin

"Drakula" da bir şey bulamadı. Yine biçimlendiremiyorum. Herkese teşekkürler. Galiba Yeni bir Flash disk alacağım.

eger hala olmuyorsa makineyi guvenli kipte ac usb' yi tanirsa icine dosya atmayi dene

bu da olmadiysa dedigin gibi yeni bir tane almanini vakti geldi demektir

kolay gelsin

arkadaşım teşekkr oldu vallah dedin gibi yaptım oldu

Başlat/çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.

Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın

işe yaradı saygılar

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies klasörü benim bilgisayarda yok. daha doğrusu StorageDevicePolicies klasörü yok regeditte.aynı sorun bende de var.xp professionel kullanıyorum.

Geri