Usb mizi ne şekilde formatlayalım

efecan31

New member
Reaction score
0
] Donanım konusunda usta olan arkadaşlar lütfen bi cevap usb belleği FAT FAT32 NTFS hangisi ile formatlarsak daha verimli bi çalışma olur verimden kastım aslında hızı artsın ve güvenli kaldır demeden çıkarttığımda usb ye bi şey olmasın

Tabiki NTFS

ikona sag tıkla biçimlendir de bas formatı bunun yolumu var da hızlı yada yavas biçimlendir var sanırsam...kendi zamanına göre vaktin bolsa normal acele işin varsa hızlı biçimlendirme yap işte...ama kingston un sitede usb format diye bi bölüm var orayı oku istersen

usb ler fat32 de daha iyi çalışıyor.

Genelde usb'ler için FAT32 kullanılır. Diğerleriyle formatlaman nasıl etkiler bilmiyorum ama sen gel geleneği bozma FAT32 yap : )

kendi formatı olan fat 32 ile doğru olacaktır diye biliyorum

şimdi 8 gb lık usb yi ntfs ile formatladım ve içine 3.65 gb lık veriyi 13 dakikada kaydettim şimdi fat32 ile formatlıyorum ve yeniden aynı veriyi kaydedip sonucu sizlerle paylaşırım bunu neden daha önce yapmayıp konu açtın dersenizde eee ne yapiiim aklıma yeni geldi:)

arkadaşlar benim western 320 gb taşınabilir hdd var.direk usb ile çalışır.en iyi NTFS ile kullanmak fakat hdd DVD playerda çalışması için fat32 olmalıdır.fat32 ye çevirmek için türlü programlar denedim sadece 32 gb bölümünü formatlıyor.hdd nin tamamını western kendi programıyla formatlayabildim.programı buradan buldum.Western Digital Hard Drives
diğer markalarında belki programları vardır.

Geri