USB'den Windows XP/Vista/7 Kurmak

Lee54

New member
Reaction score
0
USB'den Windows kurmak sanıldığının aksine karmaşık bir iş değildir. Eğer elinizden Windows CD/DVD'si varsa veya ISO dosyası mevcutsa bunu yapabilirsiniz. USB'den Windows işletim sistemi kurmada en önemli nokta USB diskinizin biçimlendirilmesidir. Bunu komut satırından da yapabilirsiniz ama ben size bunu en kolay nasıl yaparsınız onu anlatacağım.

1. RMPREPUSB programını bu adresten indirebilirsiniz. İndireceğiniz Zip dosyasını bir yere açın.
2. RMPREPUSB uygulamasını çalıştırın. Not: Windows Vista'da uygulamayı açmak için sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır ( Run as administrator)" seçeneği ile açın.

2009-08-15_102448.jpg

Bootable USB'nin hazırlanışı

3. Eğer ISO yada başka bir imaj dosyası kullanacaksanız bunu PowerISO yada Daemon Tools gibi bir programla imajı açın. Eğer formatı ISO ise tavsiyem 7-Zip ile ISO dosyasını bir klasöre çıkartmaktır.
4. Program ekranında seçili olması gereken seçenekler şöyle:

* Eğer 2GB'tan büyük bir disk ile çalışacaksanız FAT32 değilse NTFS kullanın.
* Boot as HDD seçili olsun.
* XP için XP bootable, Vista/7 için WinPE/Vista v2 bootable seçili olsun.

5. Choose Folder ile imaj dosyanızı açtınığını klasörü yada CD/DVD sürücünüzü seçin. Yanındaki kutucuğun işaretli olduğuna emin olun.
6. Prepare Drive butonu basın ve bekleyin. Karşınıza çıkacak sorulara OK cevabı verebilirsiniz.
7. Bilgisayarı USB'den başlatın ve kuruluma başlayın!

Buda yeni sürüm ...
http://rapidshare.com/files/366793620/RMPrepUSB__2.0.734.zip

( Alıntıdır.. Denenmemiştir )

çok teşekkürler dostum bilgi için.heleki son zamanlarda çıkan mini laptooplar için çok yararlar. Rep+

Öncelikle merhaba arkadaşlar, çok daha kolay bir yöntem var, bende yeni keşfettim, denemediğim yöntem kalmamıştı petousb filan vs..
hep hata veriyordu.
Bu çok daha basit ve kısa sürdü.

link

http://wintoflash.com/download/en/

Bir çok aradığım programı burdan bulabiliyorum
benim gibi ihtiyacı olan acemilerin işine yarar diye düşündüm :001_rolleyes:

1) Elimizdeki XP CD sini boş bir klasöre kopyalıyoruz
2) İndirdiğimiz programı boş bir klasöre çıkarıyoruz
3 wintoflash.exe yi açıp Accept diyoruz
4) kocaman yeşil bir tik işareti var ona tıklıyoruz
5 ) next diyoruz
6 ) Windows files path Yazan yerden kopyaladığımız XP klasörünü seçiyoruz
7 ) USB drive yazan yerden USB yi seçip Sözleşmeyi kabul ediyoruz ve Continue diyoruz
8 ) USB nin silineceği uyarısı çıkıyor OK diyoruz

Bilgisayarı USB'den başlattığımızda
1 st, text mode setup (Boot from flash again after finished)
yazan yeri seçiyoruz ve kurulum başlıyor.

Umarım birilerinin işine yarar.
Hepsi bu.

arkadaşlar ben bu yöntemle samsung n150 netbook'a xp kurmayı denedim hal.dll hatası veriyor lütfen yardımcı olabilirmisiniz

WinToFlash 0.6.00011 download asıl indirme linki bu arkadaşım From our server 1 yazan yere tıklıyacaksın ve lütfen kendin denemediğin şeyleri bir daha buraya yazma oldu mu milletin aklını karıştırmaktan öteye gitmiyorsun.

denemediğimi nerden çıkardın kro !!!???
ayrıca verdiğin site kendi sitesi olmamakla birlikte wot tarafından mimlenmiş.!
hem ahkam kesiyosun hem de milleti virüslü siteye yönlendiriyosun

http://i1009.hizliresim.com/2010/9/17/3212.jpg

edit: ben bu işlemle micro kartı bile boot yaptım, yapamayanlar pm den ulaşabilirler.

ellerine sağlık dostum... sinir krizinden kurtardın bizleri

ya ben nlite ile satalı cd yaptım WinTo usb ile cd yi usb ye monte ettim fakat win xp home kurduktan sonra 30 gün kaldı dedi. Tek sorunum bu. acer aspire one d 250 makinam

Geri