ustalar bir yardım..

estikaan

CRAZY MEN
Reaction score
0
arkadaşlar yeni pc aldım..vistaydı..xp ye çevirdim..ama pc açıldıktan 5 dakka sonra donuyor ve şöyle bi yazı çıkıyor..:

bir sorun algılandı ve bilgisayarınız zarar görmesin diye windows kapatılıyor diyor alltada
kernel data inpage errror hatası veriyor..yeni kurduğum programları ve oyunları kaldırdım..
ama sorun yine devam ediyor..kernel data inpage errror ne demek bileniniz varmı şimdiden teşekkürler..

Yabancı sitelerde bu hatanın sebebi için şunu diyorlar. Windows işletim sistemini ikincil olan bi diske taktıysanız ve aynı ide bağlantısına başka cihaz bağlamadıysanız oluyormuş.

and you receive the following KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR stop error message:

0x0000007a (e163a3e4,c000000e,bf8e9313,0697f860)
This problem occurs on a system where Windows XP is installed on a hard disk that is configured as a subordinate ("slave"), and no other device is connected to the same IDE controller channel (primary or secondary).

From Microsoft Knowlege Base 330100 Looks like you are set on slave

vistanın üzerine xp kurmak koLay Bi$i DeqiLDir..

Yapman qeRekenLer ßunLar..

1. nlite isimli programi indiriyorsunuz.
2. easybcd isimli programi indirip, manage bootloader sekmesine tiklayip "uninstall the vista bootloader" i seciyorusunuz ve bunu "mbr'a yazdir" dugmesine tiklayip programinizi kapatiyorsunuz.
3. laptop ureticinizin sitesinden sata surucunuzu indiriyorsunuz.
4. 1. 'de bahsettigim nlite programini calistiriyorsunuz. .net framework 2.0 kurulu degilse bilgisayarinizda sizi download linkine yonlendirecektir program. kurdunuz, calistirdiniz varsayayiyorum.
5. sahibi oldugunuz xp home/pro cd'sini bilgisayariniza takip, nlite'in yonergelerini takip ediyorsunuz.
5.1 ilk once xp cd'sini seciyorsunuz,
5.2 bilgisayarinizda bos bir klasor yaratip, hedef klasor olarak bu klasoru gosteriyorsunuz.
6. yonerge ekrani geliyor ve burada "bootable iso" ile, "drivers" seceneklerini seciyorsunuz. next'e tikliyorsunuz.
7. cikan ekranda "add", sonra "multiple drivers" i secip, dizustu ureticinizin sitesinden indirdiginiz sata driverlerinin ".inf" dosyalarini seciyorsunuz.
8. son ekrana geldiginizde dilerseniz cd'nize yazdirin, dilerseniz bunu imaj dosyasi olarak kaydettirip daha sonra cd'ye yazdirin.
9. bilgisayarinizi boot edin ve xp 'yi kurun...

normaL Pc iSe Direk kuruLum Yapman qeRekiyo Sorun vermemesi LAzimm

DiskLerin SAta Disk İse..

KuruLum Yapmaya ßa$LarKen

Raid Sürücü İçin F6 ya basın felan diyo O sırada Pc aLırken VeriLen bi disket Olmasi LAzım onu FLoopye Koy Oku DEwam eDersin Ztn ne yApcaqini söyLüyor.

teşekkürler arkadaşlar ilginizden dolayı..yeniden format attırdım ..ama hard diski tek c olarak kurdurdum ..bakalım nolacak..:saskin

Geri