Vah Gençlik Vah!

ßLu£

Banned
Reaction score
0
TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırmada, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığının ortaya çıkması, eğitimciler tarafından endişe verici bulundu. Araştırmada gençlerin büyük çoğunluğu İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u tanımazken, Küba'da devrime imza atan komünist lider Che Guevara'yı tanıdığı ortaya çıktı.

sfuujp.jpg

Antalya'da, TÜBİTAK tarafından lise öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığının ortaya çıkması, eğitimciler tarafından endişe verici bulundu.

Antalya Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Mustafa Kürşat Sert ve Meysa Baykal tarafından 4 lisede 289 öğrenciyle geçen Ocak ve Şubat aylarında TÜBİTAK için hazırlanan bir araştırmada şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı.

Öğrencilere tarihi ve siyasi kişiler, sanatçı, düşünürler ile tarihi yerlerin fotoğrafları gösterildi ve ‘Tanıyorum', ‘Tanımıyorum' şıklarını işaretlemeleri istendi. Dünya ve Türkiye siyasi tarihine bir dönem damgalarını vuran Sultan Vahdettin, Enver Paşa, Mehmet Akif Ersoy ve Che Guevara içerisinden en bilindik kişi Che Guevara çıktı.

Che Guevara, ankete katılan erkeklerin yüzde 75'i, kızların da yüzde 66'sı tarafından tanınırken, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve Sultan Vahdettin'i erkek ve kız öğrencilerin yarısından fazlası tanımadı. Amerikalı, rap müzik yapan 50 Cent'i ankete katılanların çok büyük bir kısmının tanıması da dikkat çekici bulundu. 50 Cent'i tanıyan erkeklerin oranı yüzde 92, kızların ise yüzde 82'i çıktı.

Araştırmanın sonuç raporunda, “Çalışmamız boyunca bilimin nesnellik ilkesine uygun davrandık. Ancak çalışmamızın sonucunda ortaya çıkan, yakın tarihimizdeki önemli kişiliklerin ve sanatçıların tanınmayışı, bizi şaşırtan bir durumdu” denildi.

Gençlerin bu hale gelmesinde ve batılılaşmayı empoze etmede en büyük rolü bir kısım medyanın üstlendiğini belirten Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Erol Battal, “Araştırma, içler acısı bir durumda olduğumuzu gösteriyor. 15 gün bir kanalda ABD'li rap müzik sanatçısı Curtis James Jackson lanse edilirken, bunda medyanın gücünü kutlamak lazım” şeklinde konuştu ve ekledi: “Ciddi bir anlam yükletilmeden, papağan gibi ezberletilen görüntü ve eserlerin ne kadar etkili olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle eğitim sisteminin sıfırdan gözden geçirilmesi ve ezberci eğitimin unutturmaya yönelik olduğunu bilmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığı bundan kendine ders almalıdır. Medya, batı kültürünü sevdirici ve empoze edici yayınlar yapmaktan vazgeçmeli, milli değer ve inançlarımıza sahip çıkılmalıdır. Bu araştırmadan, Milli Eğitim ve sendikaların bir TV kanalından ne kadar güçsüz ve eksik olduğu anlaşılmalıdır.”

Kaynak

içler acısı bir durum gerçekten bu elbette günümüzün tanınmış kişilerini sanatçılarını tanıyabilirsiniz ama en azından bi Mehmet Akif 'in bi Enver Paşa 'nın tarihimizin önemli kişilerinin tanınması gerekli
gerçi bende 10.sınıf öğrencisiyim ve okulumda bu kişilerin %100 'e yakın bir oranla tanınacağına da eminim ama yine de sonuçlar hiç de iyi diil...

Batılılaşıcağımız Kadar Batılılaştık Zaten,Tek Korkum Bundan Daha Fazlasının Olmaması,
Böyle Giderse Yakında Kendi Atalarımızı Ve Tarihimizi Tamamıyla Unutacağız.Batılıların Yapmak İsteyip'de Yapamadığını Biz Kendi Elimizle Yapıyoruz.

15,16 Yaşlarında Olduğunu Zanettiğim Genç Bir Elinde Sigara,Diğer Elinde İdda Kuponu,Ağzında Kulakların Dumura Uğrayacağı Küfürler,Kız Arkadaşı İle Öpüşerek Yanımdam Geçiyor.Gelecekteki Neslimiz.

Eğitim Önce Anne Babadan Başlar,Sonra Okuldan Başlar.
Anne Ve Babanın Ailenin Birşey Vermediği Yada Veremediğini Okul Veremez.

ÇağdaşLaşma Diye Diye GençLerimize Empoze EdiLen Kültürün Bir Sonucudur Bu.Kendi KüLtürümüzü Kendi Tarihimizi Özendirecek Tutum ve EyLemLerde OLmadığımız İçin GençLerin Bu DuyarsızLığı Gayet MantıkLı.ALLah Sonumuzu Hayır Etsin..

anlayın işte..şimdiki gençlerin daha doğrusu akrenlerimin çoğunun tişörtünde che resmi var kendilerine onları örnek alıyorlar kişisel görüştür tamam ama bu memleket ne fatihler ne yavuzlar ne mustafa kemaller gördü...milletçe utanıyoruz işte.tarihin en şanlı milletiyiz ,ne adamlar ne kahramanlar geldi bu memlekete diyerek övünürken alın işte atatürkün vatanı emanet ettiği gençlere bakın bu kahraman şanlı milletin gençleri ben henüz on altı yaşındayım ama herkesi duyarlılığa davet ediyorum bu yüzden dilimize dinimize bayrağımıza vatanımıza memleketimize marşımıza kahramanlarımıza sahip çıkalım...

''işte çağdaş Türkiye bu'''' diyordu yılların morison süleymanı bir konser sonrasında ağzı kulakalrında,, istenen arzulanan sistem bu değilmiydi, varılmak istenen muasır medeniyet bu değilmiydi yoksa.. batıcılık la özdeşleşen ,ilericilik kavramından anlşılması gereken çydd nin özlemini çektiği namaz kılan değil, bale yapan gençlik değilmiydi.. yarasın. eksik olmasınlar, bizim gencimiz sağlam çok şükür,, çürütenlerinkine geçmiş olsun..

nesi wah wah che zaten dunyaya damgasını vurmus cok onemli bir liderdir ancak kominist degil sosyalisttir....ve kahramandır

nesi wah wah che zaten dunyaya damgasını vurmus cok onemli bir liderdir ancak kominist degil sosyalisttir....ve kahramandır

sorun che nin tanınması degil onu tanımaları gayet normal

sorun che yi tanırken istiklal marsı yazarımız Mehmet Akifi bilmemeleri =)

sorun che nin tanınması degil onu tanımaları gayet normal

sorun che yi tanırken istiklal marsı yazarımız Mehmet Akifi bilmemeleri =)

eet ama bir lise ogrencisi olarak heryerde adı gecer dil anlatım edebiyat tarrih bilmemeleri gercekten onların hatası :D imkansız yani

eet ama bir lise ogrencisi olarak heryerde adı gecer dil anlatım edebiyat tarrih bilmemeleri gercekten onların hatası :D imkansız yani

hata sade onların degil egitim sisteminin ve batılılasma hayranlıgı derken batının olumsuz yönlerini alma merakımız ve tabiki medya...

sucu onlara yüklemek hata olur

E, normaldir diyoum!!!! Belki de tarihinden utanan tek millet olarak, televizyon kanallrında geçmişimiz hakkında yılda anca 2-3 kez program yapılırsa, hala durmadan "kimin eli kimin cebinde programları" yayınlanırsa ne bekliyoruz ki??

Daha geçenlerde devlet televizyonunda spiker sokakta nerden baksanız herbiri en az 7.- 8. sınıfa giden öğrencilere soruyor:

- 7 kere 9 kaç eder?

Birçoğu bunu bile bilemiyor!! Türk gençliği bu kadar boş mu artık yaa!!

* Ecnebiler bu işi çok iyi çüzmüş!!!!

* TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTİYORSAK İLK ÖNCE KÜLTÜRÜNÜ YOKEDECEĞİZ DAHA SONRA TARİHİNİ UNUTTURACAĞIZ!!

Düşünsenize bunların büyüdüklerinde farklı yerlere geldiklerinde ülkerlerine ne gibi bir yararları olacaklarını

Yorumlar çok isabetli olmuş, söylenecek fazla birşey kalmamış.
Son olarak, durduğumuz yerin koordinatlarını vermesi bakımından ufak bir ilave yapılacak olursa;

1-2 asırlık geçmişimiz itibarıyla, yeni nesillere sağlam bir milli terbiye ve
İslami ahlâk verilemediğinden, gençlerimiz çoğunlukla serseriliğe açık ve kendi
dünyasına yabancı, hatta düşman yetişmektedir.

Günümüzde, Avrupa ve Amerika' da birkaç ay kalabilme fırsatını elde etmiş ve
şöyle-böyle bir yabancı dili hecelemeye başlamış pek çok insan, yapacak başka
birşey kalmamış gibi, kendi insanını tezyif etmekte ve milletini hakir görmektedir.

Düşmanlarımız, içimize saldıkları ajanlarla ruh, düşünce ve ahlâk dünyamızı
tahrip etmekte ve bizleri adeta dünyaya hakim güçlerin kuklaları haline getirmektedir.

Evet, bugünkü şatafat ve debdebesi itibarıyla, dünyaya hükmeden güçlerin,
bir kısım üstün yanları olmakla beraber, bu, insanlık adına herşey demek de değildir.
Hele Avrupalı ve Amerikalı olmamak hiç mi hiç ayıp değildir; ayıp olmak şöyle dursun,
şanlı geçmişimizi bilen ve onu ruhunda duyan birisi için böyle bir intisap ona
hakaret anlamına bile gelebilir.

Bir insanın, kendi millet ve geçmişini hafife alması bir aşağılık duygusu, reddetmesi
ise bir soysuzluktur. Böyleleridir ki, yıllarca mübarek milletimizi ye'se, bedbinliğe,
karamsarlığa sürükleyip durmuş ve bugünkü kahrolası yabancılaşmayı başımıza musallat etmişlerdir.

Bütün bu anlattıklarımızın, aklı muhafaza ile çok ciddi alâka ve irtibatı vardır.
Zira, kat'iyyen inanıyoruz ki, bizim milli dertlerimiz, aklımızı başımıza almadıkça
bitip tükenmeyecektir. Aklımızı başımıza almamız ise, ancak kendi kendimiz olmaya karar
vermemizle mümkündür. Yani kimliksizlik sarhoşluğundan kurtulabildiğimiz gün, herşey
yeni bir çizgiye girecek ve herşey güzelleşecektir.

M. Fethullah Gülen / Enginliğiyle Bizim Dünyamız
Bölüm: Aklın Korunması ve Kimliksizlik Sarhoşluğu

Tarihimiz, milli şuur ve terbiyenin gençlere aşılanması ve korunması noktasında
bir çok dertli insanımıza şahit olmuştur. Bu hususta, içlerinden bazılarını
sağlıklarını bozarcasına çırpındıklarını dahi görüyoruz. Ama ne yazık ki toplum olarak,
bu görevi hep belli kişilerin göreviymiş gibi görüp, toptan sarılmadığımızdan,
bir yapıldığı yerde üç yıkıldığı da olmuştur. He unutmadan, baltayı yedikçe ağlayan
ağacın oduncuya verdiği cevaptaki gibi; bizden olan baltanın sapını da unutmamak gerekir.

berderke çok güzel açıklamış ve özetlemişsin meseleyi,ciltler dolusu eser yazmaya hassas bir konuda konuşulacak doğrusu eksisiyle bir ölçü konulacak bir büyük meseledir anlatılanlar ama ahhh vicdan,ah insaf,ahh samimiyet...

sinema sektörüne iyi bi el atılması lazım.
çizgi filmler öylesine
filmler demişsin amerika bayrakları dolu
islamiyet, doğulular= terörist havası veriliyor.
çekilen 3-5 filmimizinde maşallahı var.
recep ivedik küfürleriyle dolaşan cocuklar ortaya cıkarıyoruz.
tarihimizi anlatan kaliteli filmler ve belgeseller yapsak gençilği kazanmak zor olmayacaktır.
kıytırık vietnam değil,
hakiki kurtuluş savaşları yer edecektir akıllarda

oynanan oyunlar cok fazla.
islam düşmanları boş durmamışlar.
Mehmet Akif in cenazesinin vefalı üniversite öğrencleri tarafından kaldırıldığını duyduğumda şok olmuştum.
istiklal marşının içindeki kelimeleri hala çekemeyen çok insanlar var başımızda.

yazacak çok şeyler var...
neyse iyi forumlar.

tarihimizi anlatan kaliteli filmler ve belgeseller yapsak gençilği kazanmak zor olmayacaktır.
kıytırık vietnam değil,
hakiki kurtuluş savaşları yer edecektir akıllarda

adamlar yoktan tarih filmleri cekio. bizim şanlı tarihimiz var 1 tanesi film konusu olmuş değil.

ee bizimkiler yeterince bahsetmezse benim insanım vietnamı seyretmek zorunda pearl harbormudur ne haltsa onu seretmek zorunda. 1 kişi çıkıpta istanbulun fethini film ettimide bizimkiler seyretmedi. gerci bizim tarihinde prodüksiyon çok pahalı. herkes geciremez koca gemileri karadan;)

zaten kusura bakmayın ama Mehmet Akif' i tanımayan gencin Allah belasını versin. yazıklar olsun.

Eğitim sisteminin son 5 yılda içine edildiğinin farkında değilmisiniz.
Okulda ne verirsen onu alırsın,şimdi çıkmış br arştırmacı öğrencilik durumu.Eğitim,öğretim hak getire.Git,araştır,öğren,gel,
Öğretmen ne işe yarar?

O garibim bilgi sahibimi acaba?Üniversitelerindedurumu malum,eğitim yuvasından çıkıp,yüksek kaldırıma dönmüş çoğu !!!

Kşmse kimseye çamur atmasın.Önce evde vereceksin eğitimi,sonra dışarıda vermesi gereken eğitimi vermeyen öğretmeni,müdürü,eğitimciyi sorgulayacaksın..
Ta ki evinize müfettiş gönderene kadar :) :)

Batılılaşıcağımız Kadar Batılılaştık Zaten,Tek Korkum Bundan Daha Fazlasının Olmaması,
Böyle Giderse Yakında Kendi Atalarımızı Ve Tarihimizi Tamamıyla Unutacağız.Batılıların Yapmak İsteyip'de Yapamadığını Biz Kendi Elimizle Yapıyoruz.

15,16 Yaşlarında Olduğunu Zanettiğim Genç Bir Elinde Sigara,Diğer Elinde İdda Kuponu,Ağzında Kulakların Dumura Uğrayacağı Küfürler,Kız Arkadaşı İle Öpüşerek Yanımdam Geçiyor.Gelecekteki Neslimiz.

Eğitim Önce Anne Babadan Başlar,Sonra Okuldan Başlar.
Anne Ve Babanın Ailenin Birşey Vermediği Yada Veremediğini Okul Veremez.

aynen katılıyorum arkadaşım.
ayrıca bence enbüyük tehlikelerden birisi de yav ben görmedim bari çocuklar görsün.bunu çoğu zamn hepimiz yapıyoruz.aklımız başımıza geldiğinde de işişten geçmiş oluyor.
bir de şu varki bizim nesil 12 eylül ürünü olduğundan bize birçok şey empoze edildi.her hafta sonları kapalı spor salonlarında o dönemde gençlik şölenleri düzenlendi.o zamanlar çok hoşumuza gidiyordu.yabancı müzikler eşliğinde ellerde kutu kolalar (ki o zamanlar kutu kola yeni yeni çıkıyordu.genelde adanada incirlikten dolayı amerikalılar ellerinde kutu kolayla gezerdi bizde onlara özenirdik.) sigaralar.işin kötü tarafı öğretmenler de buna önayak olurdu.işte şimndiki gençlerde bizim neslin çocukları.bizimgibi nesilden başka ne bekleneblirki.

Geri