Vahdettin’in bile söylemediğini Abdullah Gül söyledi!

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0

Abdullah Gül’ün Kürt ya da PKK sorununu kastederek söylediğine bakın!
- “Biz çözmezsek, başkaları
çözer”
Ne demektir bu?
Evet Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat-ı şahane (!) ne demek istemiştir?
Biz neyi çözeceğiz?
Biz çözmezsek başkaları gelip neyi çözecek?
Kimdir o başkaları?
Devletin birliği ve bütünlüğünü yani bizatihi devleti temsil eden bir kişi nasıl böyle bir söz eder?
Nasıl Meclis’te kürsüye çıkıp, “Çözelim yoksa çözecekler var haa” korkutmalarında bulunur?
Sayın Gül kendini Orta Afrika’daki Zulu Kabilesinin reisi mi sanıyor?
Kendi vatandaşlarını ilgilendiren bir konuda başkalarını yetkilendirmek anlamında olan bu açıklaması olacak şey midir?
Türkiye AKP’nin iktidar olması ve Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle manda olmayı resmen kabul etmiştir de bizim mi haberimiz olmadı?
Değilse başkaları sözcüğü ne anlama geliyor?
Birileri Abdullah Bey’e, o başkaları ve Türkleri tane tane anlatmalı!
Başkalarının Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki taleplerini yani Sevr sürecini belletmeli.
İngiliz’inden Fransız’ına, Yunanlı’sından İtalyan’ına,Ermeni’sinden ABD’lisine yedi düvelin neleri istediğini aktarmalı.
Dahası, bunlar için nasıl seferber olduklarını ilave etmeli!
Ama bütün bunlardan sonra şunları da söylemeli!
Türk Milletinin Düveli Muazzama’ya rağmen “Biz çözmezsek, başkaları çözer” gibi bakışlara nasıl başkaldırıp sonuç aldığını ifade etmeli!
Biz çözmezsek başkaları çözermiş!
Böyle bir sözü emin olun Sarayı işgal altında olan Vahdettin bile etmemişti!
Evet biz çözelim yoksa başkaları çözer sözü, koca bir imparatorluğun batışına tanıklık eden Osmanlı Sultanından bile duyulmamış ve artık herkesler tarafından kabul edilmektedir ki o Padişah bile ötekilere teslim olmamak için Anadolu’daki Kurtuluş hareketine bir şekilde destek olmuştu!
Buradan bakınca yani Abdullah Gül ile Vahdettin’in bakışlarını karşılaştırdığımda emin olun şaşırıyor ve Gül’e karşı Vahdettin’i özler gibi oluyorum!
Son bir şey:
Biz çözmezsekden kastınız nedir Sayın Gül, siz neyi çözeceksiniz?
Kürtler bu ülkede ikinci sınıf vatandaş mı, ayrılıkları, farlılıkları mı var? Niçin kafa karıştırıyor ve vatandaşlarınızı adeta tehdit eder gibi konuşursunuz?… Siz Cumhurun reisi değil misiniz?
Not: Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açıklaması: Rahmi Koç’un CHP yemeğine aylar öncesinden planlanmış Estonya, Letonya ve Finlandiya gezilerim sebebiyle katılamadım.

İnsafInIz kurusun…
İsrail jetleri Konya’da, One Minute’cular susuyor!
Evet Gazze’de Müslüman bebelere ölüm kusan İsrail jetleri hedeflerini iyi vursun diye tatbikatlara başladı.. Nerede mi? Konya’da… Haberi duymamış olanlara duyuralım, AKP iktidarı İsrail jetleri iyi eğitim yapsın diye koca Konya ovası hava sahasını İsraillilere tahsis etti. Yok yok haber gizli değil, birkaç gündür biliniyor lakin sözde İslamcı cenahta tık yok!.. İnsafınız kurusun. Bu kadar mı teslim olur insan! Demek ki ki sizin bütün değerleriniz, inanç ve itirazlarınız AKP’nin siyasi çıkarlarına hapsolmuş!. Hep yazıyoruz, ayinesi işdir kişinin lafa bakılmaz diye.. İşte AKP ve Tayyip Erdoğan budur!.. Seçim sürecinde Davos’da ya da BM kürsüsünde istismar için birkaç laf attırır ama hemen ertesinde o Filistinli bebelere atılan bombalar hedefini bulsun diye Konya’mızda talim sahalarını tahsis eder!..Yalan mı?

AKP ile DTP kolkola….
Öcalan’ın yol haritası AKP incelemesinde!
İddia bana ait değil, DTP başkanı Ahmet Türk’e aittir… Ahmet Bey’e göre Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan avukatları aracılığı ile gönderdiği açılım paketi ya da yol haritası 20 Ağustos’dan beri AKP tarafından inceleniyor. Ahmet Türk bunu önceki günkü DTP kongresinde ifade etti… Tam bu noktada soralım, hani bu açılımda İmralı yani Öcalan yoktu? Efendim Öcalan yok, DTP inceleme olayını uyduruyor.. Öyle ise çıkıp bunu açıkça söylesenize!.. Ahmet Türk bu sözü edeli iki gün oldu, AKP’den tek bir yalanlama yok!.. Görülüyor ki bu açılım hikayesinde AKP ile DTP örtülü olarak kolkoladır. Kuşkusuz AKP açılıma tepki koyanların oyunu kaybetmemek için patinaj ya da bir ileri bir geri yapıyor ama sonuçta ikisinin mutabık olduğu ortadadır.. Öyle çünkü ikisinin de kıblesi Okyanus ötesidir!

Uçuruma doludizgin…
IMF ile bunun için anlaşamadılar
Ali Babacan IMF ile anlaşamıyoruz dedi. Gerekçe olarak da IMF’nin kabul edilemez şartlarının olduğunu söyledi! Peki daha önce anlaşılan ve beraber yol yürünen IMF ile şimdi niçin anlaşılamıyor? Sebep şudur efendim: IMF AKP’nin estirdiği “Ekonomi iyi” rüzgarının yapay olduğunu ve dahası Türkiye’nin uçurumun etrafında gezindiğini rakamlar doğrultusunda biliyor ve dolayısı ile radikal önlemler paketi istiyor. Öyle ki bu önlemler hemen alınmazsa Türkiye’de savaş yılları işsizliği ve kıtlığı bile yaşanabilirmiş.. Hal bu iken Ali Babacan seçimi düşünerek en az 5 yıl sürecek olan sıkı program ya da pakete onay vermiyor ve IMF ile anlaşmaya yanaşmıyor. Sadece bu fotoğraf bile Türkiye’nin uçuruma dolu dizgin gittiğini gözler önüne sermiyor mu?

Sabahattin Önkibar
Kaynak

Biz çözemessek başkaları çözer tabiki.
Ama biz ''çözemessek''.
Nasıl başkası çözer biliyor musunuz

Kıbrıs barış harekatında Kıbrıs sorununu çözemeyen Ecevit'in
ülkeye ambargo yedirmesi gibi bir durum olursa o zaman başkası çözmüş olur.

Ayrıca ''1 cümle'' üzerinden 2 sayfalık yazı çıkartmak
öyle sanıyorum ki karikatür sanatkarlığının göklere yükselişinin göstergesi.

eskiden bu solcuklarla ülkücüler bir bilerinin kafasını kopartırdı bir birlerini keserdi

ama gelin görünkü AKP sayeesinde aslında birbilerinden farkları olmadığını anladılar

keşke AKP 80 öncesi gelseydi de boşu boşuna birbilerini öldürmeseydiler

eskiden bu solcuklarla ülkücüler bir bilerinin kafasını kopartırdı bir birlerini keserdi

ama gelin görünkü AKP sayeesinde aslında birbilerinden farkları olmadığını anladılar

keşke AKP 80 öncesi gelseydi de boşu boşuna birbilerini öldürmeseydiler

:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Ama biz ''çözemessek''.

Yani demek istiyorsun ki ve demişsin.

Gül bu sorunu çözemez şov yapıyor..

"tek kelime için romanlar yazılıyor bir cümle ne ki"

Ama biz ''çözemessek''.

kıbrısa gittin mi?

denize girdin mi?

sen girmedi ise reklamınıdamı görmedin

kıbrıs şu anda yaşıyor

ölmüyor

oradaki Türkleri şu an öldüremiyorlar

NEDEN?

nedeni ECEVİT

Yani demek istiyorsun ki ve demişsin.

Gül bu sorunu çözemez şov yapıyor..

"tek kelime için romanlar yazılıyor bir cümle ne ki"

Ben Japonca yazmıyorum Albayrak.
Çözemessek kelimesi ne anlama gliyor ?
Çözemicez anlamı çıkartıyorsan ki ole olmuş elini sıkmak isterdim =)
Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül'e güvenim sonuz ;)

kıbrısa gittin mi?

denize girdin mi?

sen girmedi ise reklamınıdamı görmedin

kıbrıs şu anda yaşıyor

ölmüyor

oradaki Türkleri şu an öldüremiyorlar

NEDEN?

nedeni ECEVİT

Peki ambargo yedirmeden de şu anki durum olur muydu ?
Tabiki olurdu.Kafasına göre harekat düzenleyip olacağı olan konuyu
ambargo yedirtip oldurmak bir başarının göstergesi değildir.
Bir yandan verip bir yandan almak matematikte de 0 olarak betimlenmekte =)

Eğer ki ''mantıklıca,akıllıca'' yaklaşıp durumu ambargo yedirmeden halledebilseydi o zaman + ile başarılı olurdu.
İşte tamda buna küreselleşme diyoruz biz ;) Hani sizin yalaka dediğiniz şey =) Anladın

Ben Japonca yazmıyorum Albayrak.
Çözemessek kelimesi ne anlama gliyor ?
Çözemicez anlamı çıkartıyorsan ki ole olmuş elini sıkmak isterdim =)
Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül'e güvenim sonuz ;)

Sen de paragraf çözemezsin sana söyleyim..

Gül' ün çözemezsek başkasının çözer lafının, nasıl başkalarının çözeceğini anlatıyorsun.
Ben de seni çözümsüzlükler içinde çözüm bulduğun için tebrik ederim :)

Sen de paragraf çözemezsin sana söyleyim..

Gül' ün çözemezsek başkasının çözer lafının, nasıl başkalarının çözeceğini anlatıyorsun.
Ben de seni çözümsüzlükler içinde çözüm bulduğun için tebrik ederim :)

Tamam işte ben çözemez demiyorum dediğin gibi
çözemessek şayet başkalarının nasıl çözeceğini anlatıyorum. =)

Bunu şıp diye sezdim,şayet çözemesse tarih tekerrür edeceği için olabilir sanırım =)

Ortada şu an itibariyle bir çözümsüzlük yok.
Ama bir ''çözümsüzlük ortamı '' üretilmeye çalışılıyor.Burası kesin =)

abdullah gün iyi adamdır ya

herkes kendine göre yorum yapıyo 2 cümle için Cumhurun öyle demek istediği ne malum...2 kelimeden koca sayfa yazı cıkmıs dtp ye kadar uzanmış...

ulan her dalgayı ağızdan çıkan her kelimeyi evirip çevirip dtp ye kürtlere pkk ya bağlıyosunuz siz ne ayaksınız anlamadım sizin gibi insanlar yüzünden bu ülke sıkıntıdan kurtulamıyor adam oraya atatürkün avatarını koymuş bölücülük yapıyo atam size ülkeyi böylemi korumayı öğretti...

Kafasına göre harekat düzenleyip olacağı olan konuyu
ambargo yedirtip oldurmak bir başarının göstergesi değildir.

kafasına göre harekat düzenlemek dedigine gore kıbrıs barıs harekatının neden oldugunu okumamıssın. bu konuda bir bilgin yok demektir, "kafasına göre harekat" dedigine göre.

Türkiyenin Kıbrıs üstünde garantörlüğü var.kıbrıs halkına karsı yapılan katliamın durdurulması icin yapılan bütün temaslar sonucsuz kalınca, harekat yapılmasından baska care bırakılmadı Türkiye'ye.

sen olsan napardın? tüm Türklerin ölmesini mi izlerdin anlasma cagrılarına kulak asmayınca kimse?

ambargo dedin ya o yuzden diyorum bunları.

ambargoyu bir tek sekilde yemezdin. rumların her yaptıgına goz yumucaktın. bas egcektin.

Türkler katledilirken bütün barıs cagrıların sonucsuz kalacak ve sen hala ambargo yememek icin harekat düzenlemeyeceksin demek?

yazık

Darbeciler ve onların uşakları Gül asla ve asla sevmezler

Çünkü GÜl sezer gibi çeteci ergenekoncuların abiliğini yapmadı

Darbeciler ve onların uşakları Gül asla ve asla sevmezler

Çünkü GÜl sezer gibi çeteci ergenekoncuların abiliğini yapmadı

Ayrıca Elinizde Sadece Ergenekon Var.. Sıradan Bir Dava Başka ??? Onuda Görüyoruz Tek Tek Çıkıyorlar.. :goz:

Vahdettin Bile Vatan'a İhanet Etti Ama Bu Kadar Olmadı... En Azından Gururuyla Çekti Ama Onun Yolunda Gidenlerde Ne Arar O Vahdettin'e Bile İhanet Ediyorlar Ya Daha Ne Söylenir :goz:

Ama biz ''çözemessek''.

Verilen örnek için ne demeli?Yazıklar olsun mu?Ecevit barış harekatını yapmasaydı bu sefer nasıl bir karalama yapardın? Tayyip Davos ta one minute dedi diye yeri göğü inlettiniz kahraman ilan ettiniz.Aynısını(barış harekatı) Ecevit değilde tayyip yapsaydı ona nasıl payeler vereceğinizi hayal bile edemiyorum.Gerçi Tayyip kılını kıpırdatırmıydı o da ayrı bir tartışma konusu.Vefasızlık yapmayın;kendinizi haklı göstermek için hiç kimseyi karalamayın,iftira atmayın, saydığım fiillerin Dinimizce günah olduğunu sizde biliyorsunuz;kısacası YAPMAYIN bu kadar da kendinizi küçültmeyin!!!

iki satırda kıbrısı verdi arkadaş. gülün çözmek istediği sorun içinde güneydoğuyu vericek galiba...

tayip şakşakçılarının atıp tuttuğu "artık Türkiye çok güçlü, kimseden emir almaz, kendi ayakları üstünde durur" palavralarına ne oldu???

Geri