<<< EROSS >>>
New member
Var mısın Yok musun Mülakatları
Var mısın yok musun yarışması ile ilgili gelişmeleri uzun zamandır beklediğinizi biliyorum. Sizi bekletmek istemezdim ama herşey iyice netleşmeden birşeyler de yazamadım açıkcası...
Şimdi size başından sonuna kadar yarışma ile ilgili yaşadıklarımı aktarmaya çalışacağım.
Ben bu yarışmaya Aralık ayında internetten başvurmuştum. Hatta fotoğrafımı eklerken kilitlenmişti site ve birdaha da başvuru yapamamıştım. Yani başvurabildiğimi sanmıyordum. Günler laylaylom geçerken aylar sonra bir akşam eve dönüş yolunda bir telefon geldi. Var mısın, yok musun programından mülakata çağırılıyordum. Ama maalesef ertesi gün Bursa'da olmak durumunda olduğumdan reddetmek zorunda kaldım ve ismimin üzerinin kalın siyah bir kalemle çizildiğini düşündüm.
Ama 1 hafta sonra tekrar aradılar. Benim mülakata gitmem konusunda ısrarcıydılar yani.
Anlayacağınız programda arkada seyirci olarak gördüğünüz kişiler aslında mülakat için ordalar.
Ertesi hafta Salı akşamı yani 06 Mayıs 2008'de ben hayatımda ilk kez evime taze birşeyler almak için evimin dibindeki Salı pazarında çığırtkan pazarcıların arasındayken tekrar aradılar.
Ertesi gün mecburen işten izin aldım ve yine şanslıydım ki 4. grup olarak içeriye alındım. Bu sefer daha ciddi bir Juri karşısındaydık. Juri başkanı Acun'un sağ koluymuş.
08 Mayıs Perşembe akşamı arayıp, 09 Mayıs Cuma günü 16:00'da final görüşmesine beklendiğimi söylediler. Gittim. Orda Gaye ve Pelin isminde çok cici iki arkadaş edindim. Ve onların sayesinde bu sefer daha uzun süren bekleme süreci gayet neşeli ve güzel geçti.
Final görüşmesinde juride Acun ve Show tv genel yayın yönetmeni de vardı. Sorular yine aynıydı. Kendinizi tanıtın, Bu yarışmaya neden başvurdunuz? Bu sefer içeriye 2 kişi alınmıştık. Bana ek olarak eşimin ne iş yaptığını,eşimin yarışmaya izleyici olarak gelip gelmeyeceğini de sordular. Diğer arkadaşa ek bir soru sormadılar. Yine 15 gün deyip uğurladılar bizi. Alışmışım 2 gün içinde aranmaya ki zaten mantıken 15 gün düşünecek halleri yok anında oldu veya olmadı demek durumundalar. 2 gün geçtikten sonra aranmayınca bu sefer olmadığını anladım ama sizlere bu yazıyı yazmak için yine de 15 günün dolmasını beklemek durumundaydım.
İzlenimlerime gelince... Stüdyo ekranda gözüktüğünden çok daha küçük ve de basit çözümlenmiş. O dekor malzemeleri ekranda gözüktüğünden çok farklı. Acun da ekrandakinden çok farklı. Yarışmayı stüdyoda seyreden ve Final mülakatına giren herkes bu görüşte birleşti.
Ben sorulan bütün soruları gayet güzel bir Türkçe ile hiç duraksamadan yanıtladım. Oradaki birçok kimsenin yaptığı gibi kendimi de asla acındırmadım. Olsa da olur olmasa da olur modundaydım hep. Zaten ordakilerin çoğu ihtiyacı olmayan kişiler. Paraya çok ihtiyacın olup olmamasına bakmıyorlar ne yazık ki. Reyting alabilecek şeyler arıyorlar. Sorulara tek kelimelik cevap veren kişilerle hiç ilgilenmediler zaten. Ben bütün görüşmelerde sohbet havasındaydım. Başından sonuna kadar her konu açıldığında hakkımda hayırlısı ne ise o olsun dedim. Benim için önemli olan buydu çünkü. Umarım seçilen herkes için hayırlısı olur.
Bu konudaki merakları giderebildiğimi umuyorum.
Alıntıdır