oscs
New member
- Reaction score
- 0
ya varsayı bana değil sana söylüyorum laf çarpıtman sırıtıyor senin benden bir üstünlüğün yok maalesef ikimizde insanız ikimizde zaten kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz...
içinde senişn bir şüphen olmasa inanaların inançlarıyla uğraşmaz kendi doğrularına bakardın ama için rahat etmiyor kabullenemiyorsun biz snei rahatsız ediyoruz çünkü ikimizde insanız ikimizinde düşünceleri var ama bizde + bütün hayatımızı şekilllendircek olan inanç var senin bizim inancımııza alternatif bir inancın yok eksiklerin seni rahatsız ettiği için olanlarınkide yok etmeye çalışıyorsun tepki alıncada dahada hırslanıyorsun hiçbirşeye inanmayan insan zaten hiçbirşeydir doğmanın bir anlamı olduğunu dahi kabul etmeyen insan hiç bir şeyin anlamını kabul etmez... egomu hiç peşinde koşanla değil birşeye inanalarla konuşup inancımı sorgulayarak tatmin etmeyi tercih ederim
Bana Atatürkten fln bahsetme forumda ne kadar ateist nihilist varsa hepsi kendine Atatürkçüyüm diyor inanalara saldırmaksa amaç Atatürk süper araç.... Atatürk ne ateist nede dinsizdi müslümandı bunu bütün kalbiylede inandığını kendi açıkladı.. Atatürkte "hayali tanrı" ya inanıyordu... bay çok zeki arkadaş...
Ya varsayı banamı söylüyorsun? O zaman şöyle bişey diyim sana, olabilir. Evet olabilir, yok olma olasılığı kadar var olma olasılığı da vardır. 50-50 ihtimal. Fakat benim umrumdamı? Tınnnn.... Çokta tın...
Çünkü sorun zaten dinde. Sorun tanrının olup olmaması değil. Sorun din. Çünkü tanrı varsa ve mükemmel, kusursuz bir varlıksa, bu kadar kötü tasarlanmış dinleri göndermesine imkan yoktur.
Zaten kişi düzgün bir insan olduktun sonra tanrı da bunu ister heralde. Cezalandırmak yada ödüllendirme derdi olamaz. Mükemmel bir varlığın böyle küçük egoları olamaz. İmkansız...
Ama siz hayatınızı, değerlerinizi bukadar kötü tasarlanmış dinlere göre şekillendirdiğiniz için insanlığın hali içleracısı. Rezalet... Neymiş test muhabbeti. Zengin doğan zenginlikle, zevk sefa ile test edilirmiş, fakir olan acılarla, pislikle, açlıkla, hastalıklarla test edilirmiş. Kimse karışmasın tanrıya, sadece sorma sorgulama herşeye şükret. Fakirliğine bile şükret, isyan etme sakın seni cennet beklio. Yahu bu kadar sadistçe bir şey olabilirmi. Tanrı herşeyin doğrusunu bilirmiş miş... Bu tanrımı yahu? Bumu mükemmel varlık? Bu resmen insan egosunun eseridir tanrı değildir. Yani din...
Tanrıya inanmaz inkar edersen seni cehennemde cayır cayır yakar!!! Tanrı der ki"Bana tapacan ulan, bana inanacan, yoksa seni boğazından tutar kafanı koparırım anladınmı haaaa???" Bu kadar komik bu kadar sadistce bişey olabilirmi? Tanrıdan bahsediyoruz ya kusursuz bir varlıktan egosu olamayacak mükemmel bir varlıktan, ama görüyoruzki bu mükemmel varlık kafasını insan gibi aciz bir yaratığa takmış, sadece inanmıyor diye küsüp sadistçe cezalar tasarlıyor kafasından. Abi siz şakasınız ya. Harbiden...
Resmen insanın bilerek, sadistçe karınca öldürmesine benziyor. Adeta insan eseri bir tanrı modeli ve buram buram insan egosu kokuyor. Komedi ya...
Ve tanrının ırkçılık yatığını onun için sadece müslüman olman gerektiğini söylememe gerek yok heralde. Yada hristiyan yada yahudi. İşte buda farklı bir insan egosudur. İnsanları ayırıp kayırmak, birbirinden üstün tutmak...
Eğer tanrı varsa emin ol senin yaşamına müdahale etmez. Toplumun içinden bir insan seçip onu üstün gösterip, kayırıp, onunla konuşup al sana kitap al sana din deyip peygamber ilan etmez. Çünkü insan ihtiyacı olan en önemli özelliğine sahiptir. Düşünebilme doğru ile yanlışı ayırdetme yeteneğine sahiptir. Sadece düşünmesi yeterlidir.
Ve din konusunda saymadığım onlarca sebep, ama yoruldum...
Dünya üzerindeki dinler insan eseridir. Bu gerçek eryada geç ortaya çıkacaktır. Çünkü sistem çökecektir. Sistemin bekçisi dinlerde çökmek zorunda kalacaktır.
İster önündeki pc 2.500 dolarlık olsun, ister 100.000 dolarlık arabaya bin yada evin teknolojinin en son ürünleriyle döşeli olsun, farketmez, bu medeniyet değildir. İnsanların yaşam sıtandarları en üst seviyede olsada yaşam şekilleri ilkeldir. Hemde en ilkel seviyede. Dünya üzerinde hepimize yetecek kadar kaynak olmasına rağmen, hala hastalıklardan ölen çocuklar, hala açlık, hala savaşlar, cinayetler, hırs, rekabetler, hala ahlaksızlıklar, nefret, kin, ayrım, yoketme... 3 büyük din ve dünyadan, insanlıktan manzaralar...
Herşeyin çözümü vardır, her sıkıntının üstesinden birlik olduktan sonra, aramızdaki farklılıkları görmezden gelerek aşabiliriz. Ama olmuyor, çünkü ego daha ağır basıyor. Ama olacak, çünkü sistemin sonu yıkım ve kaos. Tıkanmak zorunda... Dahada uzatırım bu konuyu ama çok derine inmek gerekir.
İnançsız olmak boşlukta olmak gibi bişey demişsin, bundan çok daha önceleride bahsetmiştim. Size öle geliyor. Çünkü siz inançlarınız olmazsa boşlukta olacağınızı sanıyorsunuz. Manevi boşluğunuzu mutlaka doldurmanız gerektiğine inanıyorsunuz. Doldurun arkadaşım, dedik size olay tanrıya olan inanç değil. Dinlerin çarpıklığı, dinlerin inkarı. Tanrıya dua etmek istiyorsan et, bu seni mutlu yapacaksa devam et. Ama kalkıp bana insan eseri dinleri sanki tanrı yazıyormuş gibi göstermeye çalışma sadece gülerim.
Doğmamın bir anlamı var. Bu anlamı ben oluştururum. Doğru bir insan olmaya çalışırım ve bencilikten kaçarım, başkasınıda düşünürüm. Bu anlam bana yeter. Dua edip cennet dilenmek kolaydır. Ne günah işlersen işle farketmez, cennet gelecektir, müslüman olman yeter. Size göre böyle. Ama inan sonsuz cennet diye birşey yok. Zaten 70 yıllık bir ömre sonsuz cennet yada sonsuz cehennem olayı bile mantık dışı. En azından benim mantığıma ters. Sonsuzluktan bahsediyoruz yahu, sonsuzluk... Aslında birazda olsa bu sonsuzluk kavramını düşüsen anlayacaksın ama yinede ya varsa gelicek aklına. Cennet hayali. Kandırmak için ne kadarda basit bir ödül...
Neyse yazı baya uzadı, yazabileceğim daha o kadar çok şey varki sıkıldım gerçekten. Anlıyacağın dostum neye inanırsan inan beni alakadar etmez, benim doğrularım bunlardır. Ve doğrularını savunmakta ne kadar özgürsen aynı şekilde bende öyleyim. Buda seni bağlamaz. İster saldırı de, ister din düşmanı de, ne dersen de tınnnn...
Atatürk hakkında da bişeyler demişsin, evet müslüman olabilir. Benim derdim müslümanlarla değil. Kimseye düşman değilim. Dedik ya tüm mesele din. Atatürkte on numara düzgün bir insandı, belkide bu millete gelmiş veya gelecek en büyük insandı. Benim için bu böyle. Onun müslüman olması veya olmamasının hiçbir önemi yok. Yaptığı esere bakarım. Aynı şekilde kişinin müslüman, hıristiyan, yahudi yada ateist olmasının önemi yoktur. Taktir etmek için doğru insan olması yeterlidir. Kimseye inandığı şeye bakarak düşman olmam. Önemili olan fikirlerdir.
Peki senin dinin bir hristiyan için yada bir ateist için aynı olumlu tavrı takınıyormu???
Aynı yazı Gentle_man içinde geçerlidir...