Vay Garibanlar Vay

ya varsayı bana değil sana söylüyorum laf çarpıtman sırıtıyor senin benden bir üstünlüğün yok maalesef ikimizde insanız ikimizde zaten kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz...
içinde senişn bir şüphen olmasa inanaların inançlarıyla uğraşmaz kendi doğrularına bakardın ama için rahat etmiyor kabullenemiyorsun biz snei rahatsız ediyoruz çünkü ikimizde insanız ikimizinde düşünceleri var ama bizde + bütün hayatımızı şekilllendircek olan inanç var senin bizim inancımııza alternatif bir inancın yok eksiklerin seni rahatsız ettiği için olanlarınkide yok etmeye çalışıyorsun tepki alıncada dahada hırslanıyorsun hiçbirşeye inanmayan insan zaten hiçbirşeydir doğmanın bir anlamı olduğunu dahi kabul etmeyen insan hiç bir şeyin anlamını kabul etmez... egomu hiç peşinde koşanla değil birşeye inanalarla konuşup inancımı sorgulayarak tatmin etmeyi tercih ederim

Bana Atatürkten fln bahsetme forumda ne kadar ateist nihilist varsa hepsi kendine Atatürkçüyüm diyor inanalara saldırmaksa amaç Atatürk süper araç.... Atatürk ne ateist nede dinsizdi müslümandı bunu bütün kalbiylede inandığını kendi açıkladı.. Atatürkte "hayali tanrı" ya inanıyordu... bay çok zeki arkadaş...

Ya varsayı banamı söylüyorsun? O zaman şöyle bişey diyim sana, olabilir. Evet olabilir, yok olma olasılığı kadar var olma olasılığı da vardır. 50-50 ihtimal. Fakat benim umrumdamı? Tınnnn.... Çokta tın...

Çünkü sorun zaten dinde. Sorun tanrının olup olmaması değil. Sorun din. Çünkü tanrı varsa ve mükemmel, kusursuz bir varlıksa, bu kadar kötü tasarlanmış dinleri göndermesine imkan yoktur.

Zaten kişi düzgün bir insan olduktun sonra tanrı da bunu ister heralde. Cezalandırmak yada ödüllendirme derdi olamaz. Mükemmel bir varlığın böyle küçük egoları olamaz. İmkansız...

Ama siz hayatınızı, değerlerinizi bukadar kötü tasarlanmış dinlere göre şekillendirdiğiniz için insanlığın hali içleracısı. Rezalet... Neymiş test muhabbeti. Zengin doğan zenginlikle, zevk sefa ile test edilirmiş, fakir olan acılarla, pislikle, açlıkla, hastalıklarla test edilirmiş. Kimse karışmasın tanrıya, sadece sorma sorgulama herşeye şükret. Fakirliğine bile şükret, isyan etme sakın seni cennet beklio. Yahu bu kadar sadistçe bir şey olabilirmi. Tanrı herşeyin doğrusunu bilirmiş miş... Bu tanrımı yahu? Bumu mükemmel varlık? Bu resmen insan egosunun eseridir tanrı değildir. Yani din...

Tanrıya inanmaz inkar edersen seni cehennemde cayır cayır yakar!!! Tanrı der ki"Bana tapacan ulan, bana inanacan, yoksa seni boğazından tutar kafanı koparırım anladınmı haaaa???" Bu kadar komik bu kadar sadistce bişey olabilirmi? Tanrıdan bahsediyoruz ya kusursuz bir varlıktan egosu olamayacak mükemmel bir varlıktan, ama görüyoruzki bu mükemmel varlık kafasını insan gibi aciz bir yaratığa takmış, sadece inanmıyor diye küsüp sadistçe cezalar tasarlıyor kafasından. Abi siz şakasınız ya. Harbiden...

Resmen insanın bilerek, sadistçe karınca öldürmesine benziyor. Adeta insan eseri bir tanrı modeli ve buram buram insan egosu kokuyor. Komedi ya...

Ve tanrının ırkçılık yatığını onun için sadece müslüman olman gerektiğini söylememe gerek yok heralde. Yada hristiyan yada yahudi. İşte buda farklı bir insan egosudur. İnsanları ayırıp kayırmak, birbirinden üstün tutmak...

Eğer tanrı varsa emin ol senin yaşamına müdahale etmez. Toplumun içinden bir insan seçip onu üstün gösterip, kayırıp, onunla konuşup al sana kitap al sana din deyip peygamber ilan etmez. Çünkü insan ihtiyacı olan en önemli özelliğine sahiptir. Düşünebilme doğru ile yanlışı ayırdetme yeteneğine sahiptir. Sadece düşünmesi yeterlidir.

Ve din konusunda saymadığım onlarca sebep, ama yoruldum...

Dünya üzerindeki dinler insan eseridir. Bu gerçek eryada geç ortaya çıkacaktır. Çünkü sistem çökecektir. Sistemin bekçisi dinlerde çökmek zorunda kalacaktır.

İster önündeki pc 2.500 dolarlık olsun, ister 100.000 dolarlık arabaya bin yada evin teknolojinin en son ürünleriyle döşeli olsun, farketmez, bu medeniyet değildir. İnsanların yaşam sıtandarları en üst seviyede olsada yaşam şekilleri ilkeldir. Hemde en ilkel seviyede. Dünya üzerinde hepimize yetecek kadar kaynak olmasına rağmen, hala hastalıklardan ölen çocuklar, hala açlık, hala savaşlar, cinayetler, hırs, rekabetler, hala ahlaksızlıklar, nefret, kin, ayrım, yoketme... 3 büyük din ve dünyadan, insanlıktan manzaralar...

Herşeyin çözümü vardır, her sıkıntının üstesinden birlik olduktan sonra, aramızdaki farklılıkları görmezden gelerek aşabiliriz. Ama olmuyor, çünkü ego daha ağır basıyor. Ama olacak, çünkü sistemin sonu yıkım ve kaos. Tıkanmak zorunda... Dahada uzatırım bu konuyu ama çok derine inmek gerekir.

İnançsız olmak boşlukta olmak gibi bişey demişsin, bundan çok daha önceleride bahsetmiştim. Size öle geliyor. Çünkü siz inançlarınız olmazsa boşlukta olacağınızı sanıyorsunuz. Manevi boşluğunuzu mutlaka doldurmanız gerektiğine inanıyorsunuz. Doldurun arkadaşım, dedik size olay tanrıya olan inanç değil. Dinlerin çarpıklığı, dinlerin inkarı. Tanrıya dua etmek istiyorsan et, bu seni mutlu yapacaksa devam et. Ama kalkıp bana insan eseri dinleri sanki tanrı yazıyormuş gibi göstermeye çalışma sadece gülerim.

Doğmamın bir anlamı var. Bu anlamı ben oluştururum. Doğru bir insan olmaya çalışırım ve bencilikten kaçarım, başkasınıda düşünürüm. Bu anlam bana yeter. Dua edip cennet dilenmek kolaydır. Ne günah işlersen işle farketmez, cennet gelecektir, müslüman olman yeter. Size göre böyle. Ama inan sonsuz cennet diye birşey yok. Zaten 70 yıllık bir ömre sonsuz cennet yada sonsuz cehennem olayı bile mantık dışı. En azından benim mantığıma ters. Sonsuzluktan bahsediyoruz yahu, sonsuzluk... Aslında birazda olsa bu sonsuzluk kavramını düşüsen anlayacaksın ama yinede ya varsa gelicek aklına. Cennet hayali. Kandırmak için ne kadarda basit bir ödül...

Neyse yazı baya uzadı, yazabileceğim daha o kadar çok şey varki sıkıldım gerçekten. Anlıyacağın dostum neye inanırsan inan beni alakadar etmez, benim doğrularım bunlardır. Ve doğrularını savunmakta ne kadar özgürsen aynı şekilde bende öyleyim. Buda seni bağlamaz. İster saldırı de, ister din düşmanı de, ne dersen de tınnnn...

Atatürk hakkında da bişeyler demişsin, evet müslüman olabilir. Benim derdim müslümanlarla değil. Kimseye düşman değilim. Dedik ya tüm mesele din. Atatürkte on numara düzgün bir insandı, belkide bu millete gelmiş veya gelecek en büyük insandı. Benim için bu böyle. Onun müslüman olması veya olmamasının hiçbir önemi yok. Yaptığı esere bakarım. Aynı şekilde kişinin müslüman, hıristiyan, yahudi yada ateist olmasının önemi yoktur. Taktir etmek için doğru insan olması yeterlidir. Kimseye inandığı şeye bakarak düşman olmam. Önemili olan fikirlerdir.

Peki senin dinin bir hristiyan için yada bir ateist için aynı olumlu tavrı takınıyormu???

Aynı yazı Gentle_man içinde geçerlidir...

Ya varsayı banamı söylüyorsun? O zaman şöyle bişey diyim sana, olabilir. Evet olabilir, yok olma olasılığı kadar var olma olasılığı da vardır. 50-50 ihtimal. Fakat benim umrumdamı? Tınnnn.... Çokta tın...

Çünkü sorun zaten dinde. Sorun tanrının olup olmaması değil. Sorun din. Çünkü tanrı varsa ve mükemmel, kusursuz bir varlıksa, bu kadar kötü tasarlanmış dinleri göndermesine imkan yoktur.

Zaten kişi düzgün bir insan olduktun sonra tanrı da bunu ister heralde. Cezalandırmak yada ödüllendirme derdi olamaz. Mükemmel bir varlığın böyle küçük egoları olamaz. İmkansız...

Ama siz hayatınızı, değerlerinizi bukadar kötü tasarlanmış dinlere göre şekillendirdiğiniz için insanlığın hali içleracısı. Rezalet... Neymiş test muhabbeti. Zengin doğan zenginlikle, zevk sefa ile test edilirmiş, fakir olan acılarla, pislikle, açlıkla, hastalıklarla test edilirmiş. Kimse karışmasın tanrıya, sadece sorma sorgulama herşeye şükret. Fakirliğine bile şükret, isyan etme sakın seni cennet beklio. Yahu bu kadar sadistçe bir şey olabilirmi. Tanrı herşeyin doğrusunu bilirmiş miş... Bu tanrımı yahu? Bumu mükemmel varlık? Bu resmen insan egosunun eseridir tanrı değildir. Yani din...

Tanrıya inanmaz inkar edersen seni cehennemde cayır cayır yakar!!! Tanrı der ki"Bana tapacan ulan, bana inanacan, yoksa seni boğazından tutar kafanı koparırım anladınmı haaaa???" Bu kadar komik bu kadar sadistce bişey olabilirmi? Tanrıdan bahsediyoruz ya kusursuz bir varlıktan egosu olamayacak mükemmel bir varlıktan, ama görüyoruzki bu mükemmel varlık kafasını insan gibi aciz bir yaratığa takmış, sadece inanmıyor diye küsüp sadistçe cezalar tasarlıyor kafasından. Abi siz şakasınız ya. Harbiden...

Resmen insanın bilerek, sadistçe karınca öldürmesine benziyor. Adeta insan eseri bir tanrı modeli ve buram buram insan egosu kokuyor. Komedi ya...

Ve tanrının ırkçılık yatığını onun için sadece müslüman olman gerektiğini söylememe gerek yok heralde. Yada hristiyan yada yahudi. İşte buda farklı bir insan egosudur. İnsanları ayırıp kayırmak, birbirinden üstün tutmak...

Eğer tanrı varsa emin ol senin yaşamına müdahale etmez. Toplumun içinden bir insan seçip onu üstün gösterip, kayırıp, onunla konuşup al sana kitap al sana din deyip peygamber ilan etmez. Çünkü insan ihtiyacı olan en önemli özelliğine sahiptir. Düşünebilme doğru ile yanlışı ayırdetme yeteneğine sahiptir. Sadece düşünmesi yeterlidir.

Dünya üzerindeki dinler insan eseridir. Bu gerçek eryada geç ortaya çıkacaktır. Çünkü sistem çökecektir. Sistemin bekçisi dinlerde çökmek zorunda kalacaktır.

İster önündeki pc 2.500 dolarlık olsun, ister 100.000 dolarlık arabaya bin yada evin teknolojinin en son ürünleriyle döşeli olsun, farketmez, bu medeniyet değildir. İnsanların yaşam sıtandarları en üst seviyede olsada yaşam şekilleri ilkeldir. Hemde en ilkel seviyede. Dünya üzerinde hepimize yetecek kadar kaynak olmasına rağmen, hala hastalıklardan ölen çocuklar, hala açlık, hala savaşlar, cinayetler, hırs, rekabetler, hala ahlaksızlıklar, nefret, kin, ayrım, yoketme... 3 büyük din ve dünyadan, insanlıktan manzaralar...

Herşeyin çözümü vardır, her sıkıntının üstesinden birlik olduktan sonra, aramızdaki farklılıkları görmezden gelerek aşabiliriz. Ama olmuyor, çünkü ego daha ağır basıyor. Ama olacak, çünkü sistemin sonu yıkım ve kaos. Tıkanmak zorunda... Dahada uzatırım bu konuyu ama çok derine inmek gerekir.

İnançsız olmak boşlukta olmak gibi bişey demişsin, bundan çok daha önceleride bahsetmiştim. Size öle geliyor. Çünkü siz inançlarınız olmazsa boşlukta olacağınızı sanıyorsunuz. Manevi boşluğunuzu mutlaka doldurmanız gerektiğine inanıyorsunuz. Doldurun arkadaşım, dedik size olay tanrıya olan inanç değil. Dinlerin çarpıklığı, dinlerin inkarı. Tanrıya dua etmek istiyorsan et, bu seni mutlu yapacaksa devam et. Ama kalkıp bana insan eseri dinleri sanki tanrı yazıyormuş gibi göstermeye çalışma sadece gülerim.

Doğmamın bir anlamı var. Bu anlamı ben oluştururum. Doğru bir insan olmaya çalışırım ve bencilikten kaçarım, başkasınıda düşünürüm. Bu anlam bana yeter. Dua edip cennet dilenmek kolaydır. Ne günah işlersen işle farketmez, cennet gelecektir, müslüman olman yeter. Size göre böyle. Ama inan sonsuz cennet diye birşey yok. Zaten 70 yıllık bir ömre sonsuz cennet yada sonsuz cehennem olayı bile mantık dışı. En azından benim mantığıma ters. Sonsuzluktan bahsediyoruz yahu, sonsuzluk... Aslında birazda olsa bu sonsuzluk kavramını düşüsen anlayacaksın ama yinede ya varsa gelicek aklına. Cennet hayali. Kandırmak için ne kadarda basit bir ödül...

Neyse yazı baya uzadı, yazabileceğim daha o kadar çok şey varki sıkıldım gerçekten. Anlıyacağın dostum neye inanırsan inan beni alakadar etmez, benim doğrularım bunlardır. Ve doğrularını savunmakta ne kadar özgürsen aynı şekilde bende öyleyim. Buda seni bağlamaz. İster saldırı de, ister din düşmanı de, ne dersen de tınnnn...

Atatürk hakkında da bişeyler demişsin, evet müslüman olabilir. Benim derdim müslümanlarla değil. Kimseye düşman değilim. Dedik ya tüm mesele din. Atatürkte on numara düzgün bir insandı, belkide bu millete gelmiş veya gelecek en büyük insandı. Benim için bu böyle. Onun müslüman olması veya olmamasının hiçbir önemi yok. Yaptığı esere bakarım. Aynı şekilde kişinin müslüman, hıristiyan, yahudi yada ateist olmasının önemi yoktur. Taktir etmek için doğru insan olması yeterlidir. Kimseye inandığı şeye bakarak düşman olmam. Önemili olan fikirlerdir.

Peki senin dinin bir hristiyan için yada bir ateist için aynı olumlu tavrı takınıyormu???

Yazdığın yazıda doğru yönler var ama doğrudan fazla yanlışın var kardeşim .. İnsanlar dinleri ile değil yaptıklarıyla yargılanır haklısın işte bu yüzden sev[m]iyoruz darwini ve seviyoruz Atatürk'ü biz :)Senden evrime dair sadece ara geçiş formlarını istiyorum ama esas konu bu değil

Allah'ın olduğuna dair onca mükemmel kanıtlar varken sen nasıl oluyorda yok diyebiliyorsun ki

Bak sana bi foto vereyim inanmazsan gider kendin de bakarsın . Arap yandaşı değilim aksine Türk milliyetçisiyim ama yazı arapça al buyur koordinatları ile sana
ay1r.jpg
al google mars koordinatları
85'47 37 91 G 3 25 07 10 D
85'43.53.35 G 2 47.56.46.D
85'43 09.66 G 2 38.40.67 D

Son olarak İslam dini güzellik ve hoşgörü dinidir kimseye zorla müslüman ol demez ve olmayanada senin tabirinle sadistçe davranmaz

Allah yoluna dönmen dileği ile Selametle ...

Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş, deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor, yavrusunu arıyor, bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyordu.
Kadının bu heyecanını gören Efendimiz (sav) yanındakilere;
– Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı, diye sordu.
– Atmaz! dediler.
Efendimiz (sav) de tasdik etti;
– Ben de öyle biliyorum, atmaz, dedikten sonra buyurdu ki:
– İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametlidir. Kullarını ateşe atmaz, onlar kendilerini ateşlik amelin içine atmadıkça!

Artık ben laf anlamayana laf anlatmaktan vazgeçtim. Mahşer günü hepsi gerçeği görecek. Belki mahşer falan onlara çok komik geliyor ama gerçeklerle yüzleşince o korkularını görmek isterim. Kimilerine bu yazdıklarım çok komik geliyor. Eğer tüm bu dediklerim yoksa benim kaybedecek bir şeyim de yok. Ya benim dediklerim doğruysa? Sizin kaybedecek çok şeyiniz var.

Artık ben laf anlamayana laf anlatmaktan vazgeçtim. Mahşer günü hepsi gerçeği görecek. Belki mahşer falan onlara çok komik geliyor ama gerçeklerle yüzleşince o korkularını görmek isterim. Kimilerine bu yazdıklarım çok komik geliyor. Eğer tüm bu dediklerim yoksa benim kaybedecek bir şeyim de yok. Ya benim dediklerim doğruysa? Sizin kaybedecek çok şeyiniz var.

Emin ol mahşere bile kalmayacak sadece 10 yıl daha beklesinler zaten gidişattan anlaşılacak ama 10 yıl sonra tek din hangisiymiş öğrenecekler.Şimdi hikaye gibi geliyor ama bu olunca belki hayret belki normal karşılayacaklar.

En önemlisi Bana Hz.İSa(as) mı evrimle nasıl açıklayacak.2000 yıl önce yok olan(göğe alınan) bir insan şimdi tekrar dirilecek tüm insanların gözü önünde olacak ve alenen mucize gösterecek inşaAllah.Tabi bunu da evrim yapmıştır.Zaten Hz.İsa(as) gördükten sonra hele bir evrim desin neyse.
Yaşadığı bir çok şey metafizik yani metafizikle yatıp kalkıyor ama Allah'ı kabullenmiyor şaşırtıcı.

Emin ol mahşere bile kalmayacak sadece 10 yıl daha beklesinler zaten gidişattan anlaşılacak ama 10 yıl sonra tek din hangisiymiş öğrenecekler.Şimdi hikaye gibi geliyor ama bu olunca belki hayret belki normal karşılayacaklar.

En önemlisi Bana Hz.İSa(as) mı evrimle nasıl açıklayacak.2000 yıl önce yok olan(göğe alınan) bir insan şimdi tekrar dirilecek tüm insanların gözü önünde olacak ve alenen mucize gösterecek inşaAllah.Tabi bunu da evrim yapmıştır.Zaten Hz.İsa(as) gördükten sonra hele bir evrim desin neyse.
Yaşadığı bir çok şey metafizik yani metafizikle yatıp kalkıyor ama Allah'ı kabullenmiyor şaşırtıcı.

Hz.İsa(as) gelince evrim diye birşey olmayacak zaten.Evrime inananların sayısı her geçen gün azalıyor 1-2 sene sonra evrim tamamen yokolcak.Tabii evrim bitince insanları kandırmak için yeni batıllar çıkartacaklar.Bunu şimdiden görebiliyoruz..Kalplerinde iman olmayanlar bu sefer de yeni çıkan batıllara inanarak nefislerine zulmetmeye devam edecekler..

Batıl kıyamete kadar bitmez.Darwin ölür yerine başka bir firavun geçer..Bu evrenin kanunudur...

Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş, deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor, yavrusunu arıyor, bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyordu.
Kadının bu heyecanını gören Efendimiz (sav) yanındakilere;
– Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı, diye sordu.
– Atmaz! dediler.
Efendimiz (sav) de tasdik etti;
– Ben de öyle biliyorum, atmaz, dedikten sonra buyurdu ki:
– İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametlidir. Kullarını ateşe atmaz, onlar kendilerini ateşlik amelin içine atmadıkça!

Dünyada hiçbir günah işlemesende sadece ateist yada hıristiyan olmak ateşlik bir amelmidir???

Puhahaha evet evet geldi isa sonunda geldi, dediğin çıktı GemaR bak isa geldi:lol: Yanındada papa:durdurun

naKwyKLyLa3.jpg

Budaa mehdi heralde:lol:

adnan-oktar-mason.jpg

Yahu hem sen hala ne yüzle konuşuyorsun. Bakıyorumda konuyu deiştirmek için kıvranıyorsun. Sen önce şu mesajıma cevap ver kaçamazsın hiçbiryere, çünkü sen haddini aştın kurtulamazsın artık;

Bazen senle adam gibi bir tartışma yaparız diye umuyorum ama sen herseferinde beni yanıltıyorsun. Benim şimdiye kadar seni rezil etmek gibi bir derdim yoktu. Ben daha çok etrafa saçtığın yanlış ve çarpıtılmış kaynakları düzeltmek istedim. Ama bakıyorumda sen bunu ego meselesi yapıp beni sürekli aklınca rezil etme derdine düştün. Ama hep başarısız oldun. Çünkü getirdiğin kaynaklar beşpara etmez sahtekarlığı tesçilli bir lise mezunu tarikat reisinin. Bu adamın hiçbir bilimsel ünvanı olmadığını hatta hiçbir dini ünvanıda olmadığını sen benden çok daha iyi biliyorsun ama işine gelmio.

• Neyse büyük konuştun beni 5 kere rezil ettiğini söyledin evet bekliyorum o 5 konuyu getir bakalım nelermiş bunlar.

• Ayrıca allahı kimin yarattığınıda sordum bunada cevap istiyorum, bilimsel olarak.

• Ha sakın unuttum sanma 1.5 milyon yıllık ayak izinin islama göre açıklamasınıda yapmadın, onuda birzahmet açıkla.

• Ve o konuda getirdiğin 3 fosilin resmi fosil isimlerini istiyorum senin keyfine göre müze gezemem yien. Anladın sen onu.

• Ve en önemlisi evrimin konusunun ne olduğunu açıklamanı istiyorum.

Ve bu rezil etme derdini sen başlattığın ve herseferinde onlarca hakaret ettiğin için artık düşersem tekme atmanı öneririm. Çünkü sakın düşeyim deme okkalı bir tekme inecek sana emin ol ve bundan sonra herseferinde hatalarını ve sahtekarlıklarını büyük bir ego ile büyük bir keyif ile yüzüne bir tokat gibi vuracağım. Aynı bu din konusundaki sahtekarlığın gibi...

Evet GemaR denen din cahili müslümanın düştüğü en büyük rezilliği yüzüne tokat gibi bir kere daha vuralım. Hatırlarsınız daha önce bir soru sormuştum;

Ayrıca İSLAMA göre 8-10 BİN yıllık olan insan tarihi inancınız, 1.5 MİLYON YILLIK ayak izini nasıl açıklıyor??? Gerçekten nasıl bir cevap gelicek çok merak ediyorum...

Bu din cahili GemaRın verdiği cevap bu olmuştu;

Bir rivayete göre 124.000 elçi gönderilmiştir.

(Efendimiz s.a.v. Hazretleri, gerçek halife, kutub ve müceddidler için şöyle buyurdu:
Muhakkak Âllahü Teâlâ Hazretleri, bu ümmet için her yüz senenin başında onların dinlerini yenileyen bir müceddid gönderir.)

İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri Tercümesi cilt -1

124000*100=12.400.000 var mı bir eksiklik...

Verilen cevabın ne kadar sahtekarca olduğunu ve dini emirler ve kaynaklarla ne kadar çok çakıştığını şu linkteki konunun devamındaki mesajlardan çok net anlaşılır;

http://www.hackhell.com/entellektuhell/660321-bilimden-evrime-buyuk-darbeler-2.html#post4956690

İşte bu belgelenmiş en büyük rezilliğidir:lol:

Dur daha yeni başlıyoruz GemaR. Senin dini konularda yaptığın sahtekarlık belgeli. Ne yüzle hala dini yorum yapabiliyorsun. Hayret bişey ya. Önce son mesajıma cevap ver, yoksa bilmiosun da adnandan cevap mı bekliyorsun:durdurun

Hz.İsa(as) gelince evrim diye birşey olmayacak zaten.Evrime inananların sayısı her geçen gün azalıyor 1-2 sene sonra evrim tamamen yokolcak.Tabii evrim bitince insanları kandırmak için yeni batıllar çıkartacaklar.Bunu şimdiden görebiliyoruz..Kalplerinde iman olmayanlar bu sefer de yeni çıkan batıllara inanarak nefislerine zulmetmeye devam edecekler..

Batıl kıyamete kadar bitmez.Darwin ölür yerine başka bir firavun geçer..Bu evrenin kanunudur...

Onlar çıkar biz kovalarız.
Tabi kendi çalıp kendi oynayanlara sözümüz yok.

Noldu GemaR yemedimi? Yeni bir sahtekarlığını yakalayacağım içinmi cevap vermekten kaçıyorsun? Peki nereye kadar kaçıcaksın?

Hani beni 5 kere rezil etmişsin ya, kendince atıp tutuyorsun. Altı üstü 5 şey sordum. Yemedimi cevaplamak:durdurun Bütün adnancılar bölemi yahu? İşiniz sadece yalanmı? Sahtekarlıkmı? Hakaretmi?

Sahi ya Barnicim şu insanlık tarihini tekrar hesaplasana gülelim biraz, senin yaş vardır okadar:lol:

ya biraz müslümanlığı tanımalısın böyle çok katı yazıyosun nerden tutup sana cevap vereceğimi şaşırıyorum hata dolu düz mantık dolu

ufak ufak başlayayım yazında birincisi cenneten hiç bahsetmemişsin Sadistlik te ödüllendirme sonsuz mutlu etme vaadi, yokturki en büyük sadist şeytan olduğuna göre o hiç cehennemden çıkamayacaktır... ama sen şeytana değil ne olduğunu kavrayamadığın allaha lanet yağdırıyosun ... Allah sana diyoki hepiniz tertyemiz doğdunuz şeytana uyduğunuz kadar yanacaksınız.. şeytan asla affedilmeyecek (burada sonunu önceden belirtmiştir) siz ona uyarsanız sizde affedilmeyeceksiniz bi milyon kerede tövbe kapısı açıktır sen şimdi ben kabul ettim desen tövbe etsen yürekten herşeyin siliinecek diyor Kuranda onloarxa kez "şüphesiz o affedicidir diyor" bunun neresinde "kötülük " buluyorsun...

gelelim hristiyan yahudi konusuna hirsityanlık yahudilik ve kitabsız peygamberler dahil hepsi islama girer bize hepsinin peygamberini saymamızı saygı göstermemizi söyler ...
yani sen hz. isa zamanında yaşasaydın ona inanıp ölseydin cennete giderdin taaki kran tebliğ edilene kadar neden edildiğinide düşünmene gerek yok herhalde incilin geldiği durum bellidir... SON KİTAP SON KANUN ÖNCEKİNİ GEÇERİSZ KILAR ... gönderiliş sebebide budur zaten ... Bu yüzden Kuran Bu yüzden hz. Muhammed bi yahudilere bak parayla oynuyorlar bir hristiyanlara bak dünya dinine çevirmişler kendine uyarlamışlar klise mahsenlerinde şarap üretip bi yandada içkinin günahglarından bahsediyolar ... bide müslümanlara bak ne dünya malı ne dünya şöhreti gücü ve mermisi az olduğundan hep işkenceye uğüruyorlar.. eziliyorlar..

bir soruda benden sana Bu kitabı yazanın kim olduğunu bilmediğimizi farzedelim yazan bizim günde 5 vakit elimizi yüzümüzü ayağımızı yıkayıp yere kafamızı dayamamızdan ne kar edecek? içki içmememizden zina yapmamızdan kurban kesip fakirlere dağıtmamızdan ne kar edecek? herşeyin bir amacı vardır... Kuranda amaç değil bir bildiri bir uyarı var...
bir kere şu kitabı tamam lan diyelkimki herşeyi yaratan biri var ve bizimle iletişim için aramızdan birilerini senecelerce seçip mesaj ve kitap yollamış acaba ne demiş deyip okusan eminim daha ilginç şeyler yakalayacaksın... ben bunları yazıyorum çünkü Allaha inanıyorum çünkü biliyorumki sen bile olsan affedilebilirsin tövbe kapın açık yani bir umut var o umut varken ben neden yardımcı olmayayım emin ol evrende hiç olmayan hiçbirşey yok birşeyin yerinde başka birşey var evrenin giderek genişlediğini bing bang le oluştuğunu farkettiler şimdi deneyler yapıyorlar... nasıl bir patlamadırki sonucunda ucsuz bucaksız gezegenler üzerinde "akıllı" yaratıklar yetişiyor dünyada milyarlarca patlama oldu mayın top nükleeer bomba sadece yaratılanların şeklini bozdu asla YENİ BİR VARLIĞIUN DOĞMASINA "TESADÜFEN" SEBEB OLAMADI... bu bile her şeyi kanıtlamaya yeter ....

Bak olimpiyat, daha önce senle zıt fikirlerimizden dolayı belki çok sert tartışmalara girmişizdir, belki ağır kelimeler de kullanmışızdır. Ama farketmez kindar bir insan değilim. Ama GemaR meselesi farklı. O herşeyi hakediyor. Ancak o kadar sert bir mesaja, beni şaşırtarak bu kadar sakin bir cevap verdiğin için gerçekten kutlarım seni. Neyse çok fazla bişey yazmayacağım, hatta bu konuyu uzatmadan kapatmak istiyorum. Ama mesajında düzeltme yapmak istediğim yerler var.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, yazdığım yazı tanrıya lanet etmek gibi gelmiş olabilir. Fakat anlatmak istediğim bu değildi. Allaha lanet etmem gibi birşey sözkonusu değil. Orda bahsettiğim "dinin yaratmış olduğu tanrı modeli" dir. Açıklamak gerekirse, bilirsin deistler vardır. Bunlar tanrının varlığına inanır ancak tanrının insanlara müdahale ettiğine inanmazlar. Yani dinlere veya peygamberlere inanmazlar. Aslında birazdaha mantıklı olan budur. Fakat bende direk tanrıyı inkar etmem. O mesajda da dedim olabilir. İhtimal 50-50. Ancak kesin olarak inandığım birşey var oda tanrı varsa eğer insanlara müdahale etmez. Bir din göndermez. Hele bukadar çok yanlışlıklar barındıran dinleri yollaması imkansız. Benim görüşüm budur.

Bu yüzden tanrının varlığını yada yokluğunu umursamam. Olabilirde olmayabilirde banane. Bu dünyayı cennete çevirebilecek düşünme yeteneğine sahibiz zaten. Bu yüzden de "vay dünyanın hali rezalet tek suçlu tanrı, lanet olsun tanrıya yada şeytana..." gibi bişey demem imkansız. Çünkü dünyayı cennete de cehennemede çevirecek olanlar insanlardır. Egomuzu yenersek cennet, yenemezsek cehennemi yaşayacak olanlarda bizleriz. Umurasamadığım, bize müdahale etmeyen bir tanrıya lanet etmem doğru değildir, zaten böyle bireyde yapmam...

Din konusuna gelmeden önce şunu eklemek istiyorum, günümüz entellektüel müslümanları bile dinin bahsettiği şeytan modelinin aslında insan egosu olduğunu düşünmeye başladılar. Yani biraz düşünürsek bahsettiğim şeyler bile müslümanlığa aykırı olmayabilir.

Ama dinin temel unsurlarına gelirsek, biraz düşünürsem dine karşı olan birazda olsun olumlu tavrım biranda yokolur. O mesajımda bahsettiğim genel tanrı kavramı değil, "dinin yarattığı tanrı modeli" dir. Dini yaratan insan ise bu tanrı modelinide insan kafasında yaratır. Bahsettiğim o örneklerde de tanrının insan egosu barındırdığını görürüz. En büyük örnekler "itaat ettirmek, ödüllendirmek, cezalandırmak ve en önemlisi KENDİ YARATTIĞI KULA LANET ETMEK..." Yanlış anlaşılmamak için tekrarlıyorum bahsettiğim tanrı dinin yarattığı tanrı modelidir.

Din neder? Özet olarak bana inan der, emirlerimi sorgulama itaat et der. Uyarsan mükafatlandırılırsın cennete gidersin der. İnkar edersen melek gibi bir insanda olsan cehenneme gidersin der. Peki kusursuz ve mükemmel bir tanrının inanılmaya, aciz bir yaratık insan tarafından inanılmaya ihtiyacımı vardır? İşte olay zaten burda çözülür. Mükemmelin kendini tanıtmaya yada üstün olduğunu kanıtlamaya ihtiyacı yoktur. İnsan egosunun buna ihtiyacı vardır. İnsan zaten düşünerek hertürlü yanlışın üstesinden gelebilir. Fakat din senin düşünmeni istemez. Sen düşündüğünü sorguladığını sanarsın ama aslında tek yaptığın tanrının olduğunu kanıtlayan kendince kanıtlar bulmak olur. Dedik ya aslında mükemmelin kendini kanıtlamasına, ben burdayım bana inan demesine gerek yoktur.

Aslında test olayı ve şeytana uyma hakkındada bişeyler yazmak isterdim ama kısa kesmek istiyorum. O konulara girmeyeceğim. Müslümanlık öncesi dinlerede girmek istemiyorum. İstersen konuşuruz ama farketmez. Aslında mesajında yazdığın her kelimeye cevap vermek istiyorum ama millet daha çok din düşmanı sanmasın...

Bunu atlamak istemiyorum son paragrafta güzel bir soru sordun. Öncelikle şunu belirteyim, evet bu kitap yada kitapları yazmak gerçekden zeka işi. Evet hemde ortalamanın üstünde zeka gerektiren bir iş. Ama tamamen mükemmel değiller. Çünkü insan zekası tarafından yazılamıcak kadarda mükemmel değil. Tamam kabul ediyorum tarih boyunca milyarlarca insanı peşlerinden sürüklemişlerdir fakat atladığımız bir nokta var daha doğrusu birkaç kurnazlık,

1.put yerine gürünmeyen bir tanrıyı kaynak göstermek. Çünkü görünmezse olduğunu kanıtlayamayacağın gibi olmadığınıda kanıtlayamazsın.

2.cennet ödülü ve cehennem tehditi. Sakın tehdit değildir demeyelim buda bir nevi tehdittir. İnanmazsan inanma demimiyor, inanmazsan cehennem diyor sakın unutmayalım.

Bana kalırsa bu kitap Tek başına Muhammet tarafından yada zamanın zeki insanlarının oluşturduğu bir ekip tarafından yazıldı. Evet bence böyle. Kitapta çok doğru emirler tabikide var. Çalma diyor, öldürme diyor, yalan söyleme diyor falan filan. Uygulamalara bakıyoruz abdest al diyor, namaz kıl diyor. Ve bunlar zamanın pislik içinde yüzen ve tembel insanları için dört dörtlük uygulamalar. Evet kitapta çok doğru tespitler ve çok doğru çözümler var. Buna katılıyorum. Fakat 1500 sene öncede doğru ile yanlışı ayırdedebilcek zekaya sahiptik. Ve bu yanlışları farkeden ortalamanın üstünde zekaya sahip insanların bir çözüm üretmek için bu kitapları yazmaları, insanları inandırmak içinde tanrı yazdı demeleri çok ama çok normal. Ego sahibi ve zayıf insan türünü cennet ve cehennemle kandırmakda cabası.

Ama doğrularının yanıda okadar çok yanlışlıları var ki direk yukardaki sonuca rahatlıkla ulaşabiliriz. Bunlara girmeyeceğim...

Fakat birşey daha söylemek istiyorum. Arkadaşım inanmak istiyorsanız inanın. Sizi kimsenin engellemeye hakkı yoktur. Ama lütfen anlayarak inanın. Lütfen inacınızın doğru yönlerini bulup onları uygulayın. Ciğeri beş para etmez tarikat şehlerinin peşinde kukla olmayın. Size verilen emirleri düşünün değerlendirin. Doğru yada yanlış olduğuna karar verip öyle uygulayın. Tarikatlere cemaatlere bölünmeyin, ayrım yapmayın bunun ne size nede bu vatana faydası olmaz. Ve en önemlisi inanmayanlardan neferet etmeyin. Herkezin kendine has bir fikri olabilir, bunu kabullenin.

Birde şöyle diyelim eğer siz haklıysanız, gerçekten dediğiniz gibiyse, sizin günah olarak tabir ettiğiniz şeylerden arınmış düzgün bir insan olduktan sonra, sırf inanmıyorum diye, ona dua etmiyorum diye, koskoca mükemmel bir tanrı aciz zavallı bir insana küsüp cehenneme yollamaz heralde. Demek oluyorki benimde pek bir kaybım olmaz. Önemli olan doğru ile yanlış davranışları ayırdedebilmek, temel insan haklarını kavrayabilmek, egoyu yenebilmek...

Ha kimsede yanlış anlamasın aydınlanmış dört dörtlük mükemmel çok doğru bir insan da değilim tabikide...

neiş hala " ŞEBEKMAN " ımı tartısıyorsunuz.....

Geri