Ve işte bu yüzden... HAYIR!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eleştri bu olay üzerinden olmasa bir kısmına katılabilirim fakat. Yapılan ucuz siyasetin medya versiyonundan bir örnek daha..

Citten siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Siz herkezi hakan sanıyorsunuz galiba? Hakanın aylık geliri 2.000 lira falan sanırım. Siz 700 lira maaş alan birini hakanla nasıl kıyaslıyorsunuz? 700 lira maaş alan biri zaten en az 300 ünü kiraya veriyor. Kalan 400 le bir ay boyunca çoluğuna çocuğuna bakmaya çalışıyor. Yemeye giyinmeye çalışıyor. Elektiriğini suyunu ödemeye çalışıyor. Evden dışarı çıkamıyor, ailesiyle "insan gibi" gezip tozamıyor, tek sosyali televizyon seyretmek.

Bizim emeklimiz masraf olmasın diye vapura binip karşıya geçmiyor. Avrupanın emeklisi uçağa atlayıp Antalyada 5 yıldızlı tatil yapıyor. Hangi gelişmeden bahsediyorsunuz siz? 10 yıl öncesine gitmeye gerek yok 2 sene önce Adanada ucuz ekmek izdihamı olmuştu hatırlayın. Bugün ucuz ekmek satsan farksız görüntülermi yaşanacağını sanıyorsunuz? 8 senede ne değişti? Siz sanırım cemaatin cevresinde çok geziyorsunuz. Çünkü tek zenginleşen onlar oldu.

Şu tablo bana çok tanıdık geldi. Bu tanıttığınız kişi benim çok çok yakınım.
O kişi babam...
Şurada dediğinizden hiç bir farkı yok...
Allahtan Kıbrıs Gazisi diye aldığı ek gelirle aylık ortalama geliri 1000 lirayı biraz aşıyor.
Malum en düşük emekli maaşını alıyor!
İntibak yasaları hala dile gelmiş durumda değil...
Evin kira olduğunu düşünün birde...

Alıntı yaptığın kişi 2002 ile şimdiyi karşılaştırmış ya.
Biz 2002 de harikaydık diyoruz sanki.
İnanır mısınız bilmem Babamın krizden önce 2 tane dairesi ve net geliriyle beraber iş yapabilme potansiyeli vardı.
Hepsi krizde eridi.
Akp hükümeti başa geçtiği ilk 3 yıl içinde biz Ankara-ayrancı daki evimizi satıp iş yapma kararı aldığımızda İNŞAAT SEKTÖRÜ TOZU DUMANA KATMIŞTI.

Ama sadece TOKİ iş yapıyordu, TOKİ'ye rakip olmak mı?
Mümkün değildi. TOKİ'deki bütün müteahitler bizim tabirimizle sakallılar ailesindendi.
Ya bir vekil tanıdık, ya bir tanıdık belediye başkanları vardı.

TOKİ sayesinde inşaat sektörü çürüdü. Yerli yersiz kurulan binalarda dahil...

Hayatın cilvesi... Elimizdeki sermaye parasıda eridi...
Babamın çalışma potansiyelide eridi, çünkü biz tanıdıklar aracılığıyla birilerin hakkını yiyerek para kazanmayı sevmezdik...

Siz hala akpye oy basın... Belki yandaşsınız, belki sakallılar ailesinden ama biz onurumuzla kazanacağız...

İşte emekliyi çalışmadan yaşayamaz hale getiren bir hükümetin gerçekleri.

Neyseki benim ve abilerimin yardımıyla babam biraz rahat nefes aldı.
O kadar işçiye ekmek sağladı bu adam, bir o kadar vergi verdi.
Emekli oldu hakkı bu mu? Bence değil...

Neyse acıtasyon yapacak halim yok. Kimseye muhtaç değiliz.
Sadece Bir emeklinin durumunu anlattım size.
Bunu yaşayanlar bilir.
Gerçekler bundan ibarettir.

Birileri bu rakamları EVET demek için kullanıyor biz daha rakamları kullanmadık.
Kullanmaya kalksaydık, HAYIR demek için milyonlarca sebebimiz doğardı...

Batmış yunanistanın asgari ücreti 668 Euro.Her iki lafınızdan biri ekonomimiz yükseldi oluyor.Terörü ne yaptınız diyoruz askerlere iftira atarak aradan sıyrılmaya çalışıyorsunuz.Siz açıldıkça ülke elden gidiyor...Tansu Çiller döneminde enflasyon en kötü zamanımızdı.Dünya sıralamasında sondan 27.dik şimdi ise sondan 17.yiz.Başbakanın meydanlarda söylediğinden farklı geldiyse bunlar, kusura bakma....

O Yunanistanın açlık sınırı ne hocam onu söle :durdurun

ςαη;5139756' Alıntı:
ghost(otuzbir) yazıyla yazmak zorunda kaldım çünkü rakamları ya yanlış görüyorsun yada matematik bilmiyorsun..

senin verdiğin rakamlar padişahınızın kendi rakamları .. çık sokağa sor bakalım kim memnun şimdiki ekonomiden ? memnunum diyen varsa yemin ediyorum bidaha ağzımı açmam. sana basit bişi söylüyorum çık sor. bana laf ebeliği yapma sayılarla. altın kaplamalı musluğu olan villanın sayılarıdır o TÜRKİYE'yi padişahın villalarının rakamları sayıyorsan sende sıfır rakamısın onu da bil !

1923 te ne olduğunu sor bi de kendine.

Türksen türklüğünü bileceksin. Mustafa Kemal'in izinden gideceksin. 8 yılda hiç duymadık sizinkinin ağzından MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sözünü ne işsiniz siz ?

+ sitede herkes vukuatlarını biliyor fazla kıvırdamamanı öneririm..

evlat adam gibi yorum yapacaksan amenna adam yerine koyar cevap veririz lakin sıfırlı mıfırlı toptan tüfekten yorumlara cevabımız aynı olur demedi deme. Hangi yavşakça vukuatımı duydunda söylemiyorsun. Delikanlıya zarar verecek en ufak bir vukuatım varsa ağzımı açmam. Fakat sözünde duracaksan eğer ve yemin etmişsin bir kişi memnunsa bir daha ağzımı açmam diyorsun. Git okullara görürsün Hakanları. Sabah kızımı 6. sınıfa nakil yaptırmak için okula gittim. Araba koyacak yer yok.

Sen ne işsin anlamadım ki biz ne konuşuyoruz nereden icap etti 1923 , Atatürk.... sıkıştınmı yoksa , sıkışınca cansimidi gibi kullanmaya alıştınız nede olsa.

Citten siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Siz herkezi hakan sanıyorsunuz galiba? Hakanın aylık geliri 2.000 lira falan sanırım. Siz 700 lira maaş alan birini hakanla nasıl kıyaslıyorsunuz? 700 lira maaş alan biri zaten en az 300 ünü kiraya veriyor. Kalan 400 le bir ay boyunca çoluğuna çocuğuna bakmaya çalışıyor. Yemeye giyinmeye çalışıyor. Elektiriğini suyunu ödemeye çalışıyor. Evden dışarı çıkamıyor, ailesiyle "insan gibi" gezip tozamıyor, tek sosyali televizyon seyretmek.

Ki eleştirdiğiniz hakanda tabiki ev alacak, araba alacak, sigara içecek, et de yiğecek insan gibi gezip tozacak eylenecek. Siz insanların insan gibi yaşamasına düşmanmısınız? Siz insanların kirada doğup kirada ölmesinimi diliyorsunuz? O sigarayı da 7.5 lira yapan firma değil bizzat hükümettir.

Bizim emeklimiz masraf olmasın diye vapura binip karşıya geçmiyor. Avrupanın emeklisi uçağa atlayıp Antalyada 5 yıldızlı tatil yapıyor. Hangi gelişmeden bahsediyorsunuz siz? 10 yıl öncesine gitmeye gerek yok 2 sene önce Adanada ucuz ekmek izdihamı olmuştu hatırlayın. Bugün ucuz ekmek satsan farksız görüntülermi yaşanacağını sanıyorsunuz? 8 senede ne değişti? Siz sanırım cemaatin cevresinde çok geziyorsunuz. Çünkü tek zenginleşen onlar oldu.

Hocam kimse hakanları eleştirmez. Zaten Hükümetin maksadı Tüm Türkiyenin en az Hakan kadar zengin olmasıdır. Fakat Sermaye düşmanı hainler Ne zaman ülkede refah seviyesi düzelmeye başlasa hemen rejim tartışmalarını ortaya atar. Aynı şimdilerde olduğu gibi Akpartinin Kendi yargısını oluşturacağı gibi mesnetsiz iftiralarla ortalığı karıştırır. Benim saf ve temiz halkımda bunları yer. Sigarayı 7,5 lira yapan zihniyete kızmıyorum. Hem isyan edip hemde sigaraya 7,5 lira vereni kınıyorum. İnsanlarımızın içi dışı başka oldu.

Evet 2001 krizi fakat bu kriz dediğin olay 1 yılda nasıl bitebilir ? İşyerleri kapanıyor , koca fabrikalar kapanıyor. Hiç 1 yıl sonra " Haydi arkadaşlar kriz bitti tekrar çalışalım " diye açılan fabrika gördün mü ? Yağmur değil ki hemen başlasın hemen bitsin. Zaten krizlerin amacı da birilerinin çok daha zengin olması değil midir ? Yani 2002 ile 2010 kıyaslaması yapacaksan bunu maaşlarla , ya da sigara parası ekmek parası falan bunlarla hiç yapma bence.

efe kardeş bu ülkede 2009 yılının yılbaşında krizin en dibinde denilen Türkiye 2010 yılının yılbaşında Krizden ilk çıkan ülkelerden biri olarak gösterildi. Bu konuda bana dert yanma bunu uluslararası kuruluşlar söyledi. Yani eğer başında sağlam bir ekonomi yönetimi varsa kriz bir yıldada bitebilir , Teğette geçebilir. Maaşlarla yapmayacağın kıyaslamayı ne ile yapacaksın sen söyle bende dinleyeyim.

Bakıyorumda Ne kadar çok özlemişiz ya biz Ecevitleri,Çilleri,Bahçeliyi,Yılmazı......

Bakıyorumda Ne kadar çok özlemişiz ya biz Ecevitleri,Çilleri,Bahçeliyi,Yılmazı......

Biz Türk milletiyiz kardeş. Biz soğan ekmek yiyelim ama bizi yönetenler sırça köşklerde otursunlar isteriz. Bu bizim genlerimizde var. Hatta yönetenlerin akrabaları yada arkadaşları bankaların içini boşaltsınlar isteriz. Olsun biz acı ilaç içeriz yeterki birileri yatlarda partiler düzenlesin. Eğer biz biraz rehavete kapılırsak " BAK ŞERİAT GELİYOR HAAA CISS YAPAR.. " diye bizi korkuturlar aklımız başımıza gelir. Biz Türk Milletiyiz.

Şimdi görüntü iyice netleşti hayır diyecek olsaydımda bunları gördükten sonra EVET e zorladılar.

ghost031,

Şimdi durum çokmu farklı? Bizi yönetenler altın kaplama muslukları olan villalarda oturmuyormu? Gemiciklerle gezmiyormu? Özelleştirme adını 300 milyonluk fabrikaları "kapatıp" 20 milyona yandaşa peşkeş çekmiyormu? "DİN ELDEN GİDİYOR" yaygarasıyla halkı birbirine düşman etmiyormu? Ailesini doyuramayan çiftçiye "ANANIDA AL GİT" diyerek hakaret etmiyormu? Halkı aşalamıyormu?

Rahmetli Ecevitin altın kaplamalı musluğu olan 1 tane villası olmuşmu? 1 tane "gemiciği" olmuşmu? İlgini çeker böyle şeyler senin bak bakalım akpnin özelleştirme adına yandaşına peşkeş çektiği fabrikalara, satılıdıktan sonra kaç tanesi faal durumda. Hepsini komik rakamlara satıp yokettiler... Büyüme gelişme fabrika kapatarak olmaz...

ghost031,

Şimdi durum çokmu farklı? Bizi yönetenler altın kaplama muslukları olan villalarda oturmuyormu? Gemiciklerle gezmiyormu? Özelleştirme adını 300 milyonluk fabrikaları "kapatıp" 20 milyona yandaşa peşkeş çekmiyormu? "DİN ELDEN GİDİYOR" yaygarasıyla halkı birbirine düşman etmiyormu? Ailesini doyuramayan çiftçiye "ANANIDA AL GİT" diyerek hakaret etmiyormu? Halkı aşalamıyormu?

Rahmetli Ecevitin altın kaplamalı musluğu olan 1 tane villası olmuşmu? 1 tane "gemiciği" olmuşmu? İlgini çeker böyle şeyler senin bak bakalım akpnin özelleştirme adına yandaşına peşkeş çektiği fabrikalara, satılıdıktan sonra kaç tanesi faal durumda. Hepsini komik rakamlara satıp yokettiler... Büyüme gelişme fabrika kapatarak olmaz...

zorunuza gitmesin birader bu ülenin en yükseğin de adam başbakan olsun o kadar bugün sıradan bi iş adamı bile saydığın şartlardan daha falzasına sahip benim ülkemin başbakanı da biraz lüks yaşayabilsin dime çünkü rahmetli ecevite terbiyesizlik etmem istemem ancak ülkemiz o yılları unutmadı 3lü koalisyon da kıçlarnn üstünde oturmaktan yara ettiler o nazik popolarnı şimdi nasıl uyumayan bi iktidar var ülke ülke il il kasaba kasaba gezen bi iktidar arkadaşımz çok güzel cevap vermiş o zmaan askeı ücrete bak şimdikine bak yuvarlak ifadeler kullanma rakamlarla gerçek verilerle konuş...

..............
Darbe olmasın ... Kım ıster kı darbeyı ? Bende ıstemem..E pekı dıyelım kı ıktıdarda olanlar bu AKP oLUR MHP OLUR CHP olur burda taraf tutmuyorum..dıyelımkı ülkeyı içinden çıkılmaz bır duruma soktular ve bunları ordan ındırmek şart..Ne yapacaksınız darbe olmazsa? Halk mı karsı koyacak bastakılerın gıdısatına..?
..............

..

Peki bu durumda askeri darbeyi yapanlar haklıysa, yapılması gerektiğinde darbe yapıcaksa, oy kullanma olaylarına biz neden giriyoruz. Yada askerin darbe yapma gerekçesi kime göre doğru, neye göre doğru. Yada askeri darbe yapıcaklar ülkenin gidişatını ve rejimi korumaya yönelik hep doğru işler mi yaparlar. Gerekli tepkiyi halk koymalıdır her olayda.
Şu yarı askeri parlamenter rejimden daha tam anlamıyla çıkamadık yıllardır. Bunu doğru bulmuyorum.

Ece Temelkuran'ı kaç defa tartışma programlarında dinledim. Şunu çok net söyleyeyim anayasaya değişikliğini yetersiz de bulsa destekler görünüyordu. Şimdi gelip hayır diyor. Samimiyetsizliği, palavraları, kandırmacaları bu kadar kısa sürede nasıl fark etti, hayret ettim.

İnsanlar fikirleriyle yaşar ve o fikirler devamlı değişim ve arayış içindedir. Bu samimiyetsizlik göstergesi olamaz.

2002 YILI Asgari ücret 222,000,000.TL
2002 YILI Açlık sınırı 380,000,000.TL
2002 YILI Ekmek Fiyatı 250,000.TL

2010 YILI Asgari Ücret 760,50 TL
2010 YILI Açlık sınırı 702,00 TL
2010 YILI Ekmek Fiyatı 0,60 TL

İŞTE BUNUN İÇİN EVET. Türkiyenin Artık Avrupa ülkeleri gibi yönetilmesini istiyorum. Rejim Kaygısı ile korkutulan halk , Anti demokratik güçlere minnettar olmamalı. Halk kendini yönetecek kimseyi kendisi seçmeli memnun kalmazsa seçimle göndermeli. Demoklesin kılıcı gibi meşru hükümetin başında bir eli silahlı adam olsun istemiyorum. Devletin tüm organlarının Halk'a güvenmesini istiyorum. Halkında Tüm yetkili organlara güvenmesini istiyorum. Bankalar hortumlanmasın istiyorum. İnsanlar kılık kıyafetlerine göre sınıflandırılmasın istiyorum......

... Ve Bütün bunlar için Herkesten EVET vermesini istiyorum.

Böyle bi tablodan hiçbişey çıkartamayız.

Herkes bi demokrasiden bahsetmekte ama nasıl bi demokrasi. Akp anayasası demokrasiyi getiricek olsa hem fikir oluruz ama bu ülkede nedense demokrasinin tanımı hep kendi çıkarlarına uygun olarak açıklanıyor.
Banka hortumlanmasada yeni hortum yöntemi çıkartanlar bu insanlar değilmi zaten.

Efe Kardeş kriz 2001 şubatındaydı. İstersen o yıla ait verilere de bak ama benim verdiğim 2002 yılından daha kötü sonuçlar karşına çıkacak. İşte bende onu diyorum. Ortalıkta gezen mercedes BMW ve diğer lüks araçların haddi hesabı yok. istersen onlarla ilgili bir rakamda araştırayım.

=)
Ortalıkta gezen bmw mersedese çoğalmış ne kadar güzel. İşte ulusal kalkınma budur tekrardan tebrikler Akp yönetimini =) Ama Almanlarda güzel araba yapıyorlar hani. Nedense bu ülkede bi biz yapamıyoruz ihraç edelim. yada yapmaya devlet tarafından teşvik edilmiyoruz.

Dünyada ve ülkemizde tüm zenginliklerin büyük bi kısmı çok az bi kısma hitap eder bu 1
O araçları alanlarda ülkemizde % 3 yada % 5 lik kısımdır bu 2
Böyle bi çıkarımdan ülkenin kalkınması analizi yapılamaz bu 3
Gelir dağılımı eşitsizliği her zaman vardı ve gelir dağılımındaki eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir, buda başarı olarak gösterilemez bu 4
Toplu taşıma yada alternatif ulaşım araçlarına yatırım yapmayan,teşvik etmeyen ülkemiz senin o büyüme olarak gösterdiğin olay sonucu git gide küçülür buda 5.

Tarım ve hayvancılığın öldüğü ülkemizde git gide daha da dışarıya bağlanmaktayız ayrıca. Yapabildiğimiz tek şey vede büyük başarı olarak gösterilen özelleştirmeler.

Vay be. Biz hangi ülkede yaşıyoruz da bu senin bahsettiklerini göremiyoruz. Allahtan üçbeş tekel işçisi çıktı buyıl da direnişten falan bahsetti. Yoksa az daha unutacaktık Grevleri direnişleri. Hoş tekel işçisi denilen yaygaracıların ne idüğü sonradan anlaşıldı ama olsun. o eski günleri hatırlamamıza yardımcı oldular , sağolsunlar.
.

İşçiler en çok neredeyse bu yönetimde ezildiler. Yakın tarihten bir haber daha.
Bunu kimse yaygara olarak adlandırılamaz. İşçi ölümleri, ölümlere karşı alınmayan önlemler ve devam eden ölümler hep bu zamanda olmuştur. Tuzlayı hatırlayınız. Kot işçilerini hatırlayınız bunlar sadece görünürde olanlar.
Sendikal haklar çok gibi gösterilerek yine işçiler bu zamanda habersizce kapının önüne koyulmuşlardır.
Yeni anayasada birde sendikal hakların çoğaltıldıgından bahsedilmekte. Bundan önce işçinin bu gibi haksızlıklar karşısında hakkı korunmalıdır. Sendikaya üye olmanın işçi atma gerekçesi, jop yeme gerekçesi olduğu ülkemizde sendikal hakların çoğaltılması gösterişten ibaret değildirde nedir?

oo berkan dai seni burda görmek büyük lutuf :D

naber ii misin? :D

eyv. iyi güzel..seni sormalı özelden devam ederiz ;)

Biz Türk milletiyiz kardeş. Biz soğan ekmek yiyelim ama bizi yönetenler sırça köşklerde otursunlar isteriz. Bu bizim genlerimizde var. Hatta yönetenlerin akrabaları yada arkadaşları bankaların içini boşaltsınlar isteriz. Olsun biz acı ilaç içeriz yeterki birileri yatlarda partiler düzenlesin. Eğer biz biraz rehavete kapılırsak " BAK ŞERİAT GELİYOR HAAA CISS YAPAR.. " diye bizi korkuturlar aklımız başımıza gelir. Biz Türk Milletiyiz.

Çok sloganvari gördüm tüm yazılarınızı =)

Biz zaten soğan ekmek yiyip altın kaplamalı musluklu başbakanlar, bakanlar, milletvekillerine sahip değilmiyiz!

Sen hiç işsiz milletvekili oğlu yada akrabası gördünmü ülkemizde bu kadar işsizlik varken!

Yada sermaye sahiplerine peşkeş çekerek cebine paraları indiren kişilerdende bence haberiniz yok! Banka hortumlamanın bi başka versiyonu olarak adlandıralım bunuda.

Şeriat değilde din istismarı ile halkı kandırmak ne kadar doğru buda tartışılır.

başbakanın saldırgan ve ürkünten tavırları sanırım yandaşlarına da bulaşmış iyice

yazılanların büyük çoğunluğu referandumla alakası olmayan şeyler, hayır diycez deyip başlıyorlar refaranduma sunulan maddelerle hiç ilgisi alakası olmayan şeyleri yazmaya.

niye acaba?

yazılanların büyük çoğunluğu referandumla alakası olmayan şeyler, hayır diycez deyip başlıyorlar refaranduma sunulan maddelerle hiç ilgisi alakası olmayan şeyleri yazmaya.

niye acaba?

Mesele Anayasayı çarpıtmak... Meseleyi başka yönlere çekmeyi bizden iyi yapan yok...

Çıkar Kılıçdaroğlu Villa der, Devlet Bahçeli Makam Aracı Der...

Kendisi HAvuzlu villada oturur ama halktipi (!) diğeri koalisyon zamanında sanki kendi makam aracını kullanmamış gibi konuşur...

Şurada kalmış 4 günlük bir süre.. Hala aynı cümleler,aynı karalama...

Memleket elden gidiyor,cumhuriyet gidecek,kumanya,ramazan iftarları.... v.s

R€B€L;5140723' Alıntı:
Ortalıkta gezen bmw mersedese çoğalmış ne kadar güzel. İşte ulusal kalkınma budur tekrardan tebrikler Akp yönetimini =) Ama Almanlarda güzel araba yapıyorlar hani. Nedense bu ülkede bi biz yapamıyoruz ihraç edelim. yada yapmaya devlet tarafından teşvik edilmiyoruz..

Arkadaşım. Ekonomik verileri en mikro değerlerle yazıyorum ( asgari ücret / ekmek paritesi) yaranamıyorum , en makro değerlerle yazıyorum (mercedes ,BMW ve diğer Lüks oto artışı) yine yaranamıyorum. Şu bizim bilmediğimiz rakamları sen verde bizde bir bakalım yanlış mı biliyoruz. Almanlara imrenmişsin , Almanlar son beş yıldır otomobil üretimleri azalırken bizim otomobil üretimimiz yaklaşık dört kat arttı.

R€B€L;5140723' Alıntı:
Tarım ve hayvancılığın öldüğü ülkemizde git gide daha da dışarıya bağlanmaktayız ayrıca. Yapabildiğimiz tek şey vede büyük başarı olarak gösterilen özelleştirmeler. ..

Maalesef kardeş Sıfır Traktör satış rakamlarıda dört yılda 8.100 den 42.600'e çıkıldı yani 4 yılda beş kat artış sağlandı. Çiftçi hiçde bitmiş gibi görünmüyor. Ben narenciye üreticisiyim. Önceleri Salma su ile bahçemi sularken şimdi devlet desteği ile beş yıl vadeli kredi tahsisi ile Damlama sulama yaptırdım. Şimdilerde bahçe sularken parmağım yoruluyor düğmeye basarken :)

R€B€L;5140723' Alıntı:
İşçi ölümleri, ölümlere karşı alınmayan önlemler ve devam eden ölümler hep bu zamanda olmuştur. Tuzlayı hatırlayınız. Kot işçilerini hatırlayınız bunlar sadece görünürde olanlar.

O kadar güzel dert yanıyorsun ki , duyanda sanır ki Bakanlar işlerini bırakıp Tuzladaki vinçlerden adam atıyorlar aşağıya. O zaman şili'ye gidelim orada çalışalım. Ama oradada yerin 1000 metre altında mahsur kalan madencileri kurtarmak için dört beş ay bekliyorlar.
.... Ve Ne hikmetse Son üçbeş yıldır Hiç işçi memur sokaklara çıkıp açız diye eylem yapmaz oldu. O zaman bu sizin yaptığınızada yaygara diyebilirmiyiz. Öyle ya işçiler halinden memnunken sen çıkıp işçilerin hakkını aramaya çalışıyorsun.

Mesele Anayasayı çarpıtmak... Meseleyi başka yönlere çekmeyi bizden iyi yapan yok...

Çıkar Kılıçdaroğlu Villa der, Devlet Bahçeli Makam Aracı Der...

Kendisi HAvuzlu villada oturur ama halktipi (!) diğeri koalisyon zamanında sanki kendi makam aracını kullanmamış gibi konuşur...

Şurada kalmış 4 günlük bir süre.. Hala aynı cümleler,aynı karalama...

Memleket elden gidiyor,cumhuriyet gidecek,kumanya,ramazan iftarları.... v.s

gerçekten öyle... hele hele kılıçdaroğlunun son rahibe afişi ile ilgili olaydaki tutumu tam bir rezalet.

Araştırmadan soruşturmadan çık meydana bunun bizimle alakası yooooook, bunun sorumlusunu başbakan bulsunnnnnn, adam gibi adamsa bulsunnnn diye bas bas bağır, sonra afişi asanın kendi belediyen olduğu ortaya çıksın!

Yazık ya gerçekten yazık böyle siyaset, böyle liderlik olmaz.

oylamaya anayasa değişiklikleri sunuluyor bize havuzlu villadan bahsediyor, sonra kendisinin de havuzlu villası olduğu ortaya çıkıyor!

bu kafa devam ettiği sürece akp daha çoooook iktidar olur.

ghost031,

Anlatmaya çalıştığımı anlamamışsın..
Mustafa Kemal'in üzerinden prim yapmak ne benim haddime düşer ne de başkasının haddine. Biz onun gençleriyiz. Onun inkılaplarına,yasalarına bağlı kalmalıyız. Söyler misin bana bu hükümet kaç tane inkılabın gereklerini yerine getiriyor ? Mesela Laiklik ? Eşitlik ? Hani nerede ya ?

Daha dün MEB in sitesinde bi açıklama gördüm bakan demiş ki "2011 öğretim yılında toplu taşıma araçları KIZLARA ücretsiz olacak."
Bu hangi ülkede var söyler misin bana ? Resmen ayrımcılıktır bu.
---

Başbakan kimin başbakanı , Türkiye Cumhuriyeti'nin..
Başbakan kimlerin hayat standardını yükseltmek, çağdaş uygarlık sevyesine getirmek zorunda, Türk Milleti'nin..

Ama Başbakan dağdaki PKK nın elebaşına SAYIN diye hitap ediyor. Başbakanlık makamının varlığına, şuan bu topraklar üzerinde yaşadığı için binlerce dua edeceği Mustafa Kemal Atatürk'ü ağzına almıyor? Bu nasıl bir tezatlıktır ?

--

Bitaraf olan bertaraf olurmuş.. Hükümete yakın olmayan kesimlerin büyük çoğunluğu zaten bertaraf ! Hadi başbakan gel beni bertaraf et bekliyorum..
--

Atatürk heykeline evet şapkası giydirip eline bayrak tutuşturmak ta nedir ? Bunun adı yüzsüzlük ve haysiyetsizliktir! O senin KURUCUN. Kuklan değil Recep Bey !
--

Kullanıcı adın gibi dünyaya hayalet gibi bakıyorsun.. Bence adın Casper olmalıydı.. Hiç olmazsa Casper iyi niyetli ve gerçekleri görebiliyordu !

Bu sana son yorumumdur.

sayın çan:

Bu yazdıklarınızın anayasa maddelerinin hangisiyle alakası var?

ςαη;5141343' Alıntı:
ghost031,

Anlatmaya çalıştığımı anlamamışsın..
Mustafa Kemal'in üzerinden prim yapmak ne benim haddime düşer ne de başkasının haddine. Biz onun gençleriyiz. Onun inkılaplarına,yasalarına bağlı kalmalıyız. Söyler misin bana bu hükümet kaç tane inkılabın gereklerini yerine getiriyor ? Mesela Laiklik ? Eşitlik ? Hani nerede ya ?

Bu sana son yorumumdur.

Atatürk İlkeleri :

Cumhuriyetçilik : Halk egemenliğinin hakim kılındığı bir yönetim biçimidir

Halkın % 47 desteğini almış bir partiyi A.Y.Mahkemesine götürüp 20.000.000 kişinin oyuyla seçilmiş bir partiyi 11 kişinin oyuyla kapattırmak isteyen CHP Atatürkün bu ilkesini her daim ayaklar altına almaktadır.

Milliyetçilik : Atatürk’e göre millet; geçmişte bir arada yaşamış, bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan, aynı vatana sahip, aralarında dil, kültür ve duygu birliği, olan insanlar topluluğudur.

Dikkat Edersen Atatürkün Milliyetçilik anlayışı en çok Tayyip erdoğanın söylemleri ile örtüşüyor. Yani Atatürkün Milliyetçilik ilkesi Kafatasçılığı kesinlikle tasvip etmiyor.

Halkçılık : Halkçılık ilkesi, ulusal egemenliği ön planda tutar ve demokrasiyi benimser. Devlet, vatandaşın refah ve mutluluğunu amaçlar. Vatandaşlar arasında iş bölümü ve dayanışmayı öngörür. Ulusun devlet hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlar. Atatürk’ün halkçılık ilkesinden anlaşılan; toplumda hiçbir kimseye, zümreye ya da herhangi bir sınıfa ayrıcalık tanınmamasıdır. Bütün herkes kanun önünde eşittir. Halkçılık ilkesine göre; hiçbir kimse başkalarına karşı din, dil, ırk, mezhep veya ekonomik açıdan üstünlük sağlayamaz.

Halkın refah ve mutluluğu için çalışan bir Akpartiyi kimse Halkçılık ilkesine aykırı duruş sergiliyor diye suçlayamaz. Kişi başı milli gelir 2.500 dolardan 10.000 dolara çıkmışsa Ülke resmen şantiyeye dönmüş her yerde Fabrikalar kuruluyorsa , Üretim kat be kat artarken İhracat yaklaşık 10 kat artmışsa , asgari ücretin bile alım gücü reel olarak % 50 artmışsa. İşçinin memurun 20 yıllık key ve Nema alacakları Bu hükümet zamanında dağıtılmışsa , Kimse Akpartiyi Halkçı olmamakla suçlayamaz değil mi..?

Devletçilik : Devletçilik ilkesi, devletin gerekli gördüğü alanlarda devletin gelişmesi ve yücelmesi için yapılan çalışmalardır. Atatürk’ün devletçilik ilkesi; Türk toplumun ulaşmak istediği çağdaş ve modern bir düzen için gerekli olan ekonominin güçlendirilmesi ve ulusallaştırılmasıdır. Devletçilik ilkesine göre, devlet ekonomiyle ilgili olarak doğrudan doğruya müdahale yapabilir. Ekonomik teşebbüsler sadece devlet tarıfından yapılmayacak, özel teşebbüslere izin verilecek fakat hiçbir özel teşebbüs devlet kontrolünden ve teftişinden çıkamayacak.

Akparti geldiğinden bu yana Devletin sırtında kambur olan kitler birer birer kara geçirilerek özelleştirilmektedir. Özelleştirme gelirleri başka sektörlerde yatırım yapılmakta kullanılarak istihdam sağlanmaktadır. 2001 yılında IMF'den para alabilmek için Kanun üstüne kanun çıkaran bir ülke birkaç yıl içerisinde IMF nin dayatmalarına " Ümüğümüzü Sıktırmayız " diyerek geri çeviren bir ülke haline getirilmişse , hiçkimse Akpartiyi Devletçi değil diye suçlayamaz..?

Laiklik : Laiklik, din ve devlet işlerinin ayrılması demektir. Diğer bir tanımlamayla da devlet düzeninin, eğitim kurumlarının ve hukuk kurallarının dine değil akla ve bilime dayandırılmasıdır. Ayrıca din işleri kişinin vicdanına bırakılarak din özgürlüğü sağlanmıştır.

Laikliğide en iyi hayata geçiren partidir Akparti. Bazılarının iddia ettiği gibi Çankayaya çıkan C.Başkanının eşi Başörtülü olursa Laiklik ilkesine aykırıdır görüşünün ne kadar saçam ve yalan olduğu böylece anlaşılmaktadır. laiklik dinsizlik değildir. Başörtülü kızların eğitim hakkının elinden alınması Laikliği kullanıp Laikliğe karşı hareket edenlerin bir Zayıflığıdır.

İnkilapçılık : Devrimcilik, Türk ulusunun çağdaşlaşması yolunda yapılan Atatürk devrimlerinin benimsenmesi, geliştirilmesi ve her türlü tehlikelere karşı korunmasıdır.

İşte son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden bir konu. İnkılapçılık. Atatürk nasıl ki kendi Devrimlerini geliştirip halkın refah seviyesinin arttırılmasını istemişse son günlerde tartışılan Referandum değişiklik paketide 1980 yılında darbeciler tarafından yapılan ve halkın zararına birçok maddeyi içeren Anayasayı kısmi de olsa , nispeten daha medeni hale getirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bunun karşısında duran CHP MHP ve diğer hayırcı lar aslında Atatürk'ün İnkılapçılık ilkesine aykırı hareket ettiklerini çok iyi bilmektedirler.

Umarım bana yazdığın son yorum konusunda ciddi değilsindir. Çünkü medeni şekilde yazıştıktan sonra hiçbir yorum son yorum olmamalı.

Evet desdekçisi STK ları geçtin sendikaların HAYIR cıları konsomatris olarak görmesinden dolay

HAYIR

sizin düştüğünüz durum budur,battığınız yerde dahada batıranları gördüğünüz zaman bir şeylerin farkına varacaksınız

Ben birşeyi merak ediyorum =)

Ülkeyi sıkıntıdan kurtardığını iddia eden parti bunu anayasanın varlığında sağladıysa, neden bir anda herşeyi kötü gösterip anayasayı yoksayan paketi oylamaya sunuyor ?

Kendinizle çelişip bizi güldürmek çokmu hoşunuza gidiyor ?

Kemal Sunal filmi gibisiniz aynı.

Birde şu yukardaki Atatür ilkelerini felan hiç katmayın olaya.Atatürk hiç bir ilkesinde buzdolabı dağıtıp oy toplayın demedi kimseye. !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri