...Ve karşınızda Chrome OS!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Google'ın Chrome OS işletim sistemi yeni yıla kadar çıkmaya hazırlanıyor, hatta bir ay içerisinde piyasaya çıkabilir.

Google'ın kod sitesinde dikkati çeken en son buluş, Release candidate yani çıkış adayı sürüm oldu. Chrome OS 0.9.78.1 sürümüne erişti ve çok yakında 1.0'a ulaşması bekleniyor. Bir Google çalışanının tartışmalarda 11 Kasım tarihini verdiğine dikkat çekiliyor.

Google kesin tarih açıklamasa da bu işletim sisteminin 2010 içerisinde piyasaya çıkacağını resmi olarak onayladı. Chrome OS kullanan cihazların ise daha sonra piyasaya çıkması bekleniyor. 2009 Haziran ayında duyurulan bu işletim sisteminde modifiye bir Chrome internet tarayıcı var. Bu tarayıcı gerekli olan her türlü uygulamaya internet üzerinden erişiyor. Program kurulumu yok, kaldırmak yok. Tek gereken kesintisiz internet bağlantısı oluyor.

Video: Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Chrome Os uzerine bir inceleme yazisi yaziyordum ben. Ama problemlerden oturu yarim kalmisti. Istersen musait zamanda tamamlayip gondereyim.

bedava mı olacak.......

Ücretli olacağını sanmıyorum. Google parayı reklamlardan kazandığı için bu alanlardan pek para talep etmiyor. Android'de olduğu gibi.
Paralı olursa da projeyle aynı adı taşıyan Chromium'u kurarsınız. :D

adamların tüm calısmaları, tüm uygulamaları istihbarat toplamaya yönelik durumda.

Ona bakarsanız Microsoft'a ne demeli. Hadi bu adamların yazdığı kodları görebiliyoruz, ya Microsoft, Apple?
Böyle paranoyalarla yaşarsak tüm interneti tamamen baştan yaratmalıyız.

Chrome en sevdiğim tarafı tabiki açık kaynak kodlu olması yaşanan bu sıkıntılar kısa bir süre içinde milyonlarca kulanıcının derlemeleri ile anında düzeltiliyor olması fazla sıkıntı çekmeyeceğimizi gösteriyor

Geri