Vetcat'ten bir yorum!!

vetcat

New member
Reaction score
0
merhaba,

şiirleri okuyorsunuz ve okuduğunuz şiirler sizde bir takım düşünceler uyandırıyor...
peki bir şiire katılmak üzere hazırlanan sadece bir mısrasının nasıl meydana geldiğini ve ne anlattığını görmek istermisiniz? bu kendi hazırladığım bir yorumdur...
bir mısranın meydana gelişini ve ne ifade ettiğini anlattım...

Öncelikle ufak bir yorumla başlayacağım.
aşk hakkında küçük bir yorum yapacağım, seveceğinizi umarım,

I've fallen in love' ın Türkçe anlamını evirip çevirip ne hale getirdim...

I've fallen in love cümlesinin anlamını ingilizce bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim...aşık oldum demek...

'I ben
fall düşmek
in içinde,
love aşk' böle kelime kelime anlamlarını irdeleyince ben aşkın içine düştüm manası çıkıyor ortaya...

96488486.img.jpg

şimdi bunları niye anlatıyorum...bunlardan ne çıkardım...????:eek:
bunlardan böle şairane bir satır oluşturdum...

'Yarim, yardan derin bana sonsuz uçurumlar verin'

Vetcat
bu satır ile ilgili
yorumu sizlere bırakıyorum:eek: :eek: (açıklamalar aşağıdaki cevaplarda yazıyor.)
ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum,sizce bu satır ne anlatıyor..

ilginize,
emeğe saygı,

iyi forumlar dilerim...

kardeşim yorumlarının devamını
bu başlık altında bekliyorum,

'Yarim, yardan derin bana sonsuz uçurumlar verin'

Vetcat kardeşim burada anlatılmak istenen sanırım,
sevgilisine sonsuz sevgisi olan ama kavuşamayan birini tarif ediyorsun
saygılarımla

yorumun için teşekkür ederim karizma
anlatmak istediğim daha farklı birşeydi...kaçırdığın ince bir nokta olmuş..:)
yorumlarının devamını bekliyorum...

Yorumlarınızı bekliyorum...

iyi forumlar dilerim..

Vetcatten Ince Bir Yorum!!!!

ortada bir kavuşamama olayı yok.
başka ipucu yok, bu kadarla yetincen artık..:):)

valla kimse bir yorum yazmamış,karizma arkadaşımdan başka,ben de açıklayayım bari..İlGİYLE SONUNA KADAR OKUYUN LÜTFEN!!!

‘’’’’’’Yarim yardan derin bana sonsuz uçurumlar verin’’’’

Satırda geçen ilk yar kelimesi sevgili anlamında kullanılmış. 2. yar kelimesi uçurum anlamında kullanılmış. İlk ince nokta burasıydı…

İkinci bir nokta ise, şair anlattığı sevgiliyi bir uçuruma benzetmiş. İçine düştüğü derdi,aşkı,yangını,boşluğu da uçurumdan düşmek şeklinde anlatmaya çalışmış

Ve 3.ince nokta,
Şair, bir boşluktayım,dertliyim,sevgilimde kaybolmuşum diye açık açık belirtmemiş ve içinde bulunduğu aşkın büyüklüğünü de açık açık belirtmiyor… Eee peki nasıl belirmiş?
Bana sonsuz uçurumlar verin diyerek belirtmiş. Yani sevgilisine duyduğu bu aşk o kadar derin ki; şair. sonsuz uçurumların sonsuzluğunu küçümsüyor bölece.

‘’’’Yarim, yardan derin bana sonsuz uçurumlar verin’’ sözünde şair sevgiliye duyduğu aşkın büyüklüğünü belirtiyor. En geniş kapsamlı tanım olarak bildiğimiz,sonsuzluk kavramından daha büyük olduğunu anlatmaya çalışmış….
Ve bu düşünceye nasıl ulaşmış. Birgün bir uçurumdan bir taş yuvarlamış,taş yuvarlanmış uçurumdan aşağı düşmüş ve eninde sonunda diğer taşların arasına düşmüş ve o taşların arasındaki boşluğu doldurmuş…sonra bir tane daha yuvarlamış,bir tane daha….derken Uçurumun karşısındaki uçurumu fark etmiş. Eğer bu boşluğu doldurabilirsem,iki uçurum arasındaki boşluk ortadan kalkar diye düşünmüş.

4. ince nokta şair de bir uçurum aslında
Sonra bu iki uçurumu iki sevgili olarak düşünmüş….Ve bu iki sevgiliyi birleştirme düşüncesine aşk demiş..Bu iki uçurumun arasını dolduran şeylere sevgi demiş...

ilk önce aşkını sözcüklerle anlatmaya başlamış..
Ve işe aşkını sözcüklerle anlatarak başlarsa bu iki uçurumun arasındaki boşluğu dolduramayacağını anlamış. Aşkını kelimelerle ifade edemeyeceğini anlamış. Sonra kendi sevgisini katmış,dolmamış boşluk.. Ve eksik olan bir şeyi fark etmiş karşı tarafın sevgisi yokmuş.. Karşı tarafın sevgisi için karşı tarafın aşkı gerekiyormuş. Karşı tarafın olumsuz yanıt vereceğini tahmin etmemiş. Özgür İradeyi hesaba katmamış. Derdi işte buymuş şairin özgür iradeyi yenememek. Sonunda kendini karşı uçurumdan aşağı atmış. Düştükçe düşüyormuş,bitmek bilmeyen bir uçurumdan düştükçe düşüyormuş…Aşkına karşılık bulamamanın acısıyla. Yarim, yardan derin bana sonsuz uçurumlar verin sözü aslında aşkına karşılık bulamamış bir şairin aşk acısını anlatıyor…5.ince nokta da buydu…

Peki ama kim bu Şair????

VETCAT
Bu da 6. ince nokta….:):)

ilginize,
emeğe saygı,

emeğime bir teşekkürü çok görmeyin...
bu yazının tamamı bana aittir.....
iyi forumlar dilerim,

kardeşim emeğine sağlık,
bence çok anlamlı biryazı yazmışsın,
ben kısa olarak anlattım yorumumda
sen detaylı anlatmışsın

''sevgilisine sonsuz sevgisi olan ama kavuşamayan birini tarif ediyorsun ''

paylaşımlarının devamını bekliyorum kardeşim
saygılarımla

sairin anlatmak istedii (yada benim anlamak istediim) ucurumun kenarında da olsan sırf hayata gıcıklık olsun die gülümse çünkü aşkta yalan sevgide

hayattaki tek gerçek ucurumun aşağısındaki ölüm :sigara:

Geri