Vista İşlemci Full gösteriyor

nrdgn

New member
Reaction score
0
AMD Athlon X2 Dual Core +3800 2.00 MHz İşlmecim var.Vista Home Premıumu kurdum.İşlemci Genelde %100 yada %90 civarı gösteriyot.Bunun nedeni nedir? Ya da bir çözümü var mı?Acaba sizde de böyle bir sorun var mı İşlemciyi değiştisem mi acaba diyorum?
Bilen varsa lütfen caevaplasın..

T7200 core duo 2 2.Ghz 1 gb ram ile vista premium home
67wzihk.jpg

Bu şekilde çalışıyor.

Senin işemcinin neden bu kadar yüksek güç harcadığını anlayamadım. cd convert yada burn
gibi programlar kullanırken mi yoksa stabil durumda mı böyle çalışıyor?

mesela register mechanic, your unstaller vb. kullanırken yani genelde ne çalışırsa hemen %89-90-100 lere çıkyor
bende anlamadım doğrusu
Ancak şunu iyi biliyorum.Nero vb. çalışırken doğal olarak %100lere yakın ama benimki nerdeyse hiç % 50-60laradn aşağıya düşmüyor.Acaba bir ayarı var mı bunun sanal bellek gib.

bilgisayarın vistayı kaldırmıyor diyebilirim

arkadaşım rem booster diye bir proğram var onu kullan aynı şey bendede oluyordu hem o senin dediğin cpu değil rem kullanımı rem kaç onu yazmamışsın proğramı kullan yarı yarıya düşerüyor fornda olacaktı arat bulursun

islemci yaramaz alin intel kullanin hic bi sorun olmaz:)

ben p4 3.0 kullanıyorum benim işlemci max %20 oluyor

Bir arkadaş RAM!i sormuş.
RAM 2048 ama en fazla %30-40 gösteriyor.
Sorn bence işlemcide ama sorunu anlamadım.
Daha iyi bir işlemcide de aynı srnla karşılaşırmıyım.

aslında bende bilgisayar topluyorumda aceba AMD mi yoksa İNTELMİ alsam ne dersiniz ?
bakıyorum aynı ozellikte amd ile intelin fiyat farki nerdeyse 2 katı hal bole olunca amd alim diyorum ama ote yaandan sophelerim var amd hiç kullanmadım başımda patlar diye korkuyorum

arkadasım sen bunlara aldırma amd tartısılmaz intel hald yemıs vısta soyle bır ozellık gelıstırmıs performansı artırmak ıcın sana tum ram i kullandırıyor boylece hıc bırseye boso gıtmıyor Bır arkadasımız bunu cok guzel acıklamıstı ve bunu kaapatmanın yoluda regedit ayarlarındanmıs suan tam olaarak hatırlayamıyorum google aratırsnız sanırım bulursunuz.

universal' Alıntı:
T7200 core duo 2 2.Ghz 1 gb ram ile vista premium home
67wzihk.jpg

Bu şekilde çalışıyor.

Senin işemcinin neden bu kadar yüksek güç harcadığını anlayamadım. cd convert yada burn
gibi programlar kullanırken mi yoksa stabil durumda mı böyle çalışıyor?

senle ayn PC leri kullanıyoz galiba benimkide intel pentium 4 - 3.40 GHz 512*512 ddr2 ram

kullandığın proğramdan olabilir.bendede oldu,başka bir proğram kurdum,şimdi sorun yok..

antivirüsün arka planda tarama yapıyor olabilir.. tüm programları kapatıp bir bak derim..

ARKADASIM RAM olayı ramın zayıf falan la alakası yok. vista ramı yedekte tutuyor ve bilgisayarından daha iyi verim alabilmen için bu yola başvuruyor. yani rami hazırda bekletiyor

mic999' Alıntı:
aslında bende bilgisayar topluyorumda aceba AMD mi yoksa İNTELMİ alsam ne dersiniz ?
bakıyorum aynı ozellikte amd ile intelin fiyat farki nerdeyse 2 katı hal bole olunca amd alim diyorum ama ote yaandan sophelerim var amd hiç kullanmadım başımda patlar diye korkuyorum
biraz fazla ver ama intel al intelden şaşma derim

puhahaha

universal' Alıntı:
bilgisayarın vistayı kaldırmıyor diyebilirim

Ya anlamayanda yorum yapmasın allah aşkına...
2 gb ram li çift çekirdekli bilgisayar vistayı kaldırmaz mı..Millet celeron a yüklüyor..Çok güldüm haaa:durdurun
Arkadaşım işlemcin sorunlu çıkmış bi garantiye yolla bence
1.6 ghz turion x2 işlemci 1 gb ram ile ÇATIRR ÇATIRR kullanıyorum işlemci %10 15 lerde

işlemciyle alakası yok altta çalışan windows defenderın ayarlarını yaparsan sürekli olarak tarama yapmasını engellersen işlemci çalışmasının aza indiğini göreceksin.aynı sorun bende vardı ve işlemci %90 dan aşağı düşmüyordu.

Sonunda bilgisyarı değiştirdim INTEL E6420 2.13 +2 GB ramli GİGABAYT P695-DS3 anakartlı bilgisyaar aldım
İnanın ki şu an %3le %40 arası seyrediyor
Yani INTEL daah iyi gözüküyor

vala bende vista ultimate kullanıyorum işlemci 2.6 ne ht var ne dual core vb.. :) aeroda açık çatır çatır kullanıyorum 1.25gb ram var 2gb'da readyboost var ondan olabilir birde bişi sorucam masaüstünde dreamscene kullanıyorsan işlemcin ondan çok yiyor olabilir

Geri