vista dan xp ye geri dönme

malimali

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar xp yüklü laptopuma vista yı kurdum ama performans ve yzılımlar konusunda uyum açısından çekmeye başladım. tekrar Xp yi kurmak istiyorum ama bir türlü cd den önyüklemeye geçmiyor. Mesela esc tuşuna basılı tutunca ilk açılışta cd-dvd rom ve HDD seçeneği geliyordu. Şimdi gelmiyor, her tuşu denedim; enter, sekme, ctrl vs.
Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
Laptop Acer aspire 1.66 core2 duo

bi arkadaşta vista kurdu oda xp ye geçemiyo ...
bi de linux dene bakalım olacak mı?

Maalesef

Arkadaşlar bende aynı hataya düştüm.Xp yerine vista kurdum.O zaman için 1 gb ram vardı ve kasıntıdan xp ye geri dönmek için fdisk yapmak zorunda kaldım.Şimdi 2 gb ram olduğu için Vistaya geri döndüm.Size tavsiyem eğer minimum 2 gb raminiz ve program uygunluğu yönünden derdiniz yoksa Vista kullanın.Ben şu anda bir vista kullanıcısı olarak gayet memnunum.:hhsigara

Arkadaşlar, vistadan geri dönülmez diye bir şey yok. Biosunuz dan boot seçeneklerinden cd-dvd den boot u öne alın. Bazı bilgisayarlarda açılışta f12 ye basarak boot seçeneği gelir, cd-dvd yi seçin, xp cd si takılı ise bir tuşa basarak boot edin, format atıp xp kurun bukadar basit. Eğer boot etmiyorsa cd den kullandığınız xp cdsi hatalıdır boot özelliği yoktur, başka cd den deneyin.
Ben en az 3-4 defa vista dan xp ye, xp den visya dönüş yaptım hiç bir sorun yaşamadım...

Tek kelimeyle "harika" anlatmışsın Xenonz.

Herşey bootda başlayıp bootda bitiyo ister laptop ister desktop hiç fark yapmaz..

Yeterki ekipmanın sğlm olsun..

Xenoz dogru anlatmis. Bende vista kurdum fakat laptop kaldirmadi xp proya biosdan cd surucusunden acilisi one aldim, xp kurdum simdi rahatim

problem şurda cd den boot etmiyo bilgisayar arçelik anb571n core 2duo 1.66 512 ram allah aşkına şu vista dan kurtarın beni

arkadaslar ben de xp ye donmek ıstıom ama yuklerken hata verıo mesela cmnfig.xml .......xml......xml uzantılı dosyaları ve xdr uzantılı dosyaları kurarken kopyalayamıo 3 ayrı xp cd sınden denedım olmadı ne yapmam lzm

vista boot pro yu deneyin

Sistem kurmak istemiyorsanız acronis true imaje 10 programını kurun ve önce xp nin temiz bir yedeğini alın sonra vista kurun ve onunda temiz bi yedeğini alın ve canınız sıkıldığında sistemleri değişin 5 dakkanızı alır pc zayıfsa en fazla 10 dakkanızı alır geçişler :D

Geri