Vista'nın seveni de var!

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
3 yıl sonra Vista: Çok seveni de var.

Vista her ne kadar beklenen ilgiyi göremese de, etkilemeyi başardığı kullanıcılar da yok değil.

b668p3.jpg

Microsoft'un yayınladığı işletim sistemleri arasında en çok tartışılanı olan Vista, aradan ancak 3 yıl geçtikten sonra kullanıcılar ile arasındaki buzları ufak ufak çözmeye başladı. Bir yandan Microsoft'un Vista ile ilgili yaptığı hatalar tartışılmaya devam ederken, diğer yandan da işletim sisteminin Microsoft'a ve donanım üreticilerine verdiği zararlar konuşuluyor. Microsoft ise Vista ısrarından vazgeçmiyor ve bunun için XP'yi feda etmeyi bile göze alabiliyor. İşte tüm bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, yapılan bir araştırma Vista'nın yıllar sonra da olsa kullanıcılar tarafından keşfedilmeye başladığını ortaya koydu.

Yapılan ilk aştırma online oyuncular ile ilgili. Şu anda düzenli olarak internet üzerinde oyun oynama alışkanlığına sahip oyuncu sayısı 2 milyon olarak tahmin ediliyor. Araştırmalar bu kullanıcıların yaklaşık %65'inin halen Windows XP kullandığını gösterse de, Vista kullanan oyuncu sayısı kısa zamanda neredeyse 2 katına çıkarak %34 seviyesine yükseldi.

Diğer yandan bilgi sitemleri yöneticileri, firma çalışanlarından gelen taleplerle yeni bilgisayarlara XP yerine Vista kurmaya başladılar. Anketler bilgi sistemleri yöneticilerinin %30'unun bir sonra tercih edeceği sistemin Vista olduğunu ortaya koydu. Diğer bir %27'lik kesim ise Vista konusunda karar vermemiş olsa da, Vista kurmaya sıcak bakıyor.

Windows 7'nin eli kulağındayken Vista'nın popülerliğinin artması, işletim sistemine baharın biraz geç geldiğinin göstergesi.

sp1 ve sonrasında çıkan ggüncellemeler ile vista gayet iyi durumda ben kullanıyorum çokda memnunum. asla xp ye dönmem. biri bi yalan atıyo sonra kendide inanıyo:) arkadaşlar vista ultimate sp1 kullanıyorum ve gayet memnunum eskiden performans sorunu vardı bu kesin ama şu anda vista bana göre xp den vazgeçilecek kıvama geldi. harikulade şeyler var içeriğinde.selamlar...

aynen bende vista ultimate kullanıyorum gayet memnun her şeyi açıyor bütün oyunlarımı aça billiyorum programlarımı aça biliyorum xp dönmeyi düşünmüyorum hiç kasılıp kalıyor hep :D vistada şuana dek hiç takılda olmadı Samsung R510 BSO01TR kullanıcılarına tamamen vista diyorum okadar.Vist dİYORsam kendi içinden çıkan vista değil sade bir vista samsung un cart curt programlarıı olmıyan

Vista SP1 64ßit kuLLaniyorum ßazi Yerlerini editLeyip KuLLaniyorum Yani ßir Nevi Kendim KaTILIMSIZ Yaptim iNanırmısınız 5-6 ayDIR Format nedir Unuttum. Vista Kötü degiL ;)

bende vista 64 kullanıyom windovs 7 de var ikiside süper

vistayı yükliyeli 1 ay oldu NOtebook inanırmısnız notebook 1 kere olsun kapatmadım hep açık

vista kurdum ama bana göre değil ki benim ram düşük ekran kartı işlemci düşük..
fakat vista işyerinde kullanıyorum memnunumda yani vista öcü değil o gözle bakan arkadaşlara duyrulur..

Vistayı ilk çıktığı beta sürümü longhorndan beri severek kullanıyorum

memnunun bir birimizi çözdük düzeyli iyi bir ilişkimiz var tavsiye ederim : )

vista kullanımı aslında xp kadar kolay kullnımı var gerçi ama birçok kişinin xp ye karşı bir alışkanlığı var ilk başlarda bende bayağı yadırgadım vistayı ama şimdi vistadan vaz geçemiyorum vistada dış tehtitlere daha savunmalı ama xp de antivürüsler bile kar etmiyor
xp ile artık çoluk çocuk bile oynama yapıp şekilden şekile sokuyor hesap edin nekadar güvenli olabilir

Vista SP1 64ßit kuLLaniyorum ßazi Yerlerini editLeyip KuLLaniyorum Yani ßir Nevi Kendim KaTILIMSIZ Yaptim iNanırmısınız 5-6 ayDIR Format nedir Unuttum. Vista Kötü degiL ;)

known seni görünce dedim aha konu iptal olmuş ama cevabını görünce şaşırdım bi an:durdurun sana katılıyorum bende aynı kanıdayım, vista kullanıcısı daha az format işiyle uğraşıyo. gerçi ben ghost kullanıyorum ama...

Evet Vista hiç te öcü değil gayet güvenli ve bana artık XP güvensiz geliyor...XP'ye dönmeyi hiç düşünmüyorum...Ayrıca XP kullanan arkadaşlarında Vista'ya geçmesini öneriyorum.

eski makinemi arkadaşıma verdikten sonra aldım yeni makine eve getirip kurdum ,açtım orj vista ultımate açılışta nekasmıştı ama 1hafta zordayandım görünüş muhteşem ama hız kaplumbağa aldım kasayı arkadaşa xp pro yükledim eve geldim kasa sapıtmış hız full+full ama sesçıkmıyo sürücüleri yeniledim kasayı açtım bırkaladım yine yok yine yok anlamadım. Aldım kasayı tekrar arkadaşa tekrar vista ultımate problem çözüldü şimdi bomba SP den sonra daha bi bomba oldu vista o kadar kötü değil sadece xp ye çok alıştırdılar bizi. Vista çok geç çıktı.

Güzel tabir etmişsin. Vistayı çözen hiçbir sorunla karşılaşmaz, bilgisayarından zevk alır.

Vistadan hiç memnun değilim evde vista var iğrenç..ofisimde XP var süper...hiç sorunla karşılaşmadım XP ile ilgili.......

adam hayatında vista kullanmamış ama gel görki kullanandan daha çok eleştiriyor
vista son güncellemelerle birlikte gayet güzel bi hale geldi
tek kötü tarafa çok fazla ram kullanması zaten ram minumum 2gb olursa sorun yok demktir
ben 1 yıldır vista kullanıyorum daha tek bir sorunla bile karşılaşmadım

6-7 Ay Vista kullandıktan sonra tekrar bir xp kullanayım dedim. Şu an xp olan windows üzerinden yazıyorum. XP yi kurduktan 12 saat içinde 2 kere mavi ekran attı... Vista da bu olay 6-7 ayda 2 defa olmamıştır :) Ayrıca sp2 ile daha da iyi olduğunu düşünüyorum vistanın.

Windows XP ilk çıktığında da şimdi Vista için yapılan eleştirilerin benzerleri XP için yapılmıştı. XP artık devrini kapatınca 'Kör ölür, bâdem gözlü olur' hesabı kıymete bindi. Ben de yaklaşık iki aydır Vista kullanıyorum. eXper marka bir bilgisayar aldım. Beraberinde Vista Home Premium verdiler.

XP yi şekilden şekile sokuyor, istediğim gibi modifiye format CD si hazırlıyordum. Vista da bu olmuyor. vLite kullanarak hazırlanan Vista DVD leri formattan sonra hata veriyor. XP de tek aradığım modifiye yapabilme özelliği.

Şu an kullandığım vistadan gayet memnunum. Hatta Windows 7 '7229' sürüm indirip format için hazırladım. Ama ingilizce olduğunden ve de XP de olduğu gibi sık sık formatlama ihtiyacı hisstemediğimden henüz kurmadım.

Geri