Vista'nın seveni de var!

ya arkadaşlar bide şu taraftan bakalım bunu üreten insanlar neden ısrarla bunun üzerinde duruyor ve ben 7 8 aydır vista kullanıyorum ve norton antivirüs programı var makinemde abartmadan söylüyorum sırf kendi deliliğimden makineme recovery atmışımdır =) bugune kadar ne bi virüs nede başka bişe girdiğini gördüm . ayriyetten bunu üreten insanlar ısrarla savunuyorlar gerçektende vista kararlı ve çok güvenlikli bi sistem bazı arkadaşlarında dediği gibi insanlar vista kullanmadan vista hakkında kötü yorumyapıyorlar ama şuda bi gerçek herkez vista çıkmadan makinelerine vista teması yüklemişti =) en azından benim tanıdım insanlar olarak kısıtlayalım =) xp önüne gelen her şeye açık veriyo ama vista öle değil ve gerçekten vistayıda bilgisayarımıda seviyorum =) ve herkese vista kullanmayı tavsiye ederim bi kaç servisini kapadığınızda gerçekten çok seri çalışıyo =) herkese saygılar sevgiler =)

biraz uzunmu yazdım nee =) ama vistayı seviorummm =)

İşletim sistemleri sözde güvenlik adına yakında bize hiçbir hak tanımayacak.

nesini severler bilmem ki ?

Vista iyi servispack2 kurdum daha iyi oldu. ama sisteminiz iyise iyi gelir,eski sistemler xpye devam windos7 bile çıksa sisitem eskiyse performans alamazsınız zaten.
önce işlemci, sonra rem, sonra ekrankartı iyi olucak.ozaman alayını kullanırsın stabile.

önce işlemci, sonra rem, sonra ekrankartı iyi olucak.ozaman alayını kullanırsın stabile.

Windows'un her yeni versiyonu çıktığında donanım mı alacağız? O kadar paran varsa bana da 1 GB RAM gönder. Windows 7 yükleyeceğim de...

vista guzel. bir arkadasımızın dedigi gibi bizim icin gereksiz bazı servisleri kapattıktan sonra performanslı da.vista cıkmadan xp ye vista makyajı yapıyorduk.simdi ise 7 makyajı.kaldı ki vista ve 7 aynı yapı uzerine kurulu oldugundan ve vistadaki gorselliginin yanında cok da birseyler eklenmediginden (beraberinde codec paketinin kurulu gelmesi,bazı programların media center vs.istenirse sitesinden indirilerek kurulabilmesi bence pek de artı degil)pek de 7 ye gecmek icin sebep yok bence.yoksa zaten su ya da bu sekilde 7 ye de sp1 ler,sp2 ler vs.gelecektir.

bencede vista çok güsel.zaten vista kullanan xp ye dönemez bence.

xp yerine vista xp çoluk cocuğun elinde oyuncak oldu şekilden şekile girebiliyor bu sebeplede güvenlik 0 her xp yi molifiye edenlere güvenmeyin :) buarada xp de trojen ve vürüsleri mıklatıs gibi çekiyor ve vistada irçok virüs ve trojen çalışamıyor yaşasın vista ve pardus bu arada pardus 2009 uda harddisc imizin bir köşesine kurmakta fayda var bence geleceğin işletim sistemi

bu internet ortamına bir laf atan olur 1000 cahil anlamadan etmeden onu destekler..biri vista kötü yavaş vs.. diyor geri kalanlar vistanın ne olduğunu bilmeden he evet evet vista kötü ah ah nerede o eski işletim sistemleri diyor..Laf olsun diye vistayı kötülemeyin.. vista'yı çıktığı günden beri kullanıyorum. sp1 çıktığından güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. öncesinde sadece performans sorunları vardı..

Vista sp2 ile şuanda gayet stabil bir hale geldi hiçbir sorun yok yavaş hantal diyenleride anlamadım gitti. Nesi yavaş bu vistanın gayette hızlı sen kalkıp 512mb ramle kullanmaya kalkarsan tabiki o sistemden performans falan bekleme.

Vista sp2 ile şuanda gayet stabil bir hale geldi hiçbir sorun yok yavaş hantal diyenleride anlamadım gitti. Nesi yavaş bu vistanın gayette hızlı sen kalkıp 512mb ramle kullanmaya kalkarsan tabiki o sistemden performans falan bekleme.
Tabii. Zaten millet para s..ıyor. İki senede bir donanım alacak, dört senede bir bilgisayar değiştirecek..!
Sende o kadar para varsa bize de bağışta bulunsana...

alışkanlıkları atmak zordur tabiki. Eksi yönleri onduğunu düşünen arkadaşlarımız var bende dahil fakat bu eksiklerin çoğu vistayı keşfettikce azalıyo.Yani birçok eksik sandığımız şey aslında eksik değil sadece nasıl yapacağımızı bilmiyoruz.buda xp alışkanlığı yüzünden. Bizim gibi pc kullanıcıları xp'nin veya vistanın eksiklerini hatalarını bulma gibi bi şansımız yok.Bu yüzden yok vista xpden kötü gibi yorumlar bana saçma geliyor. Tek eleştirebileceğimiz şey xp veya vistanın kullnıcı ara yüzüdür. Bu durumda xp vistanın eline su dökemez. vista çok ama çok daha gelişmiş bir ara yüze sahip. Performans derseniz pcniz iyiyse performans farkı yok. Ama pc eskiyse tabiki vistada sorun yaşayabilirisiniz. Bunun dışındaki alt yapı, güvenlik v.b konuları uzmanlara bırkmak lazım.
vista kullnıyorum memnunum xp'ye dönmem.

Param yok pc configrasyonumu yükseltemem diyen arkadaşlarda vista hantal yavaş işe yaramaz demeleri mantıksız.
örnek olarak son çıkan muhteşem grafikli oyunları eski bir pcde kullandığımızda sorun yaşarız çalıştıramaz oynayamayız. Ama kalkıpta oyun işe yaramaz hantal diye yorum yapmayız. Benim pc bu oyunu kaldırmıyor diye yorumlarız. Aynı mantık Pc ii değilse bu vistanın sorunu değil xp'ye devam et vistaya çamur atma çünkü sorun pcde vistata değil.

Vista ilk çıktığında da yüksek donanım özellikleri istiyordu. Aşağı yukarı benim bilgisayarı aldığım zamanda çıktı ve 1500 Lira'ya aldığım bilgisayarıma ilk yüklediğimde, fandan acayip ses geliyordu.
1 GB RAM
256 MB Ekran Kartı
Intel Core2 1.86 GHz
Böyle bir bilgisayardan çok yüksek fan sesi geliyorsa, bu benim bilgisayarımın suçu mu?

Tabiki senin bilgisayarının suçu Vistayla fan sesinin ne alakası varya kalitesiz bir fan kullanılmış olamazmı sanki XP kullananların PC sinden hiç fan sesi çıkmıyormu bu nasıl konuşma ya bu kadar saçma şeyleri bile vistaya bağladınızya neyse...

Koçum senin hiç bir şeyden anlamadığın belli.
Bilgisayarında Vista'dan başka işletim sistemi kullandın mı? Bir de makinanın özelliklerini yazsana.

vısta kullanıyprum ama metaryallerı fazla oldugu ıcın kasıyor ama kantıra hata vermıo tıkır tıkır calısıyor benım ıcın onemlı olan o

ben vistayı geçensene yani 7 ay öncesindede Intel Pentium 4 1.8GHz , ekran kardı 256 ati ram 1024 ile de kullandım pek sorun da yaşamadım biraz performans ayarı ile ve bazı gereksiz ram ve işlemci yoran kenar çubuğu gibi ıvır zıvırı kaldırırsan gayet iyi rot kit bir çok tehlikeli kolgezen trojen ler vistada etkili olamıyor xp artık oyuncak oldu her önüne gelen birşeyler yapıyor başka bilgisayarlara girebilmek te olası oluyor ben vistayı kesinlik le xp yanında tartışmam bile

Çok basit bir şekilde açıklayayım daha önce birçok kez xp ve ubuntu göçerttim ama sp1 sonrası vista çok iyi. Bir kez bile göçertemedim.

Ubuntu göçerttim derken...?
Nasıl yaptın bu işi?

Geri