Visual Basic (Yeni başlayandan profesyonele bilgi kaynağı kitaplar)

B_Jackall

New member
Reaction score
0
Hayatın çok yoğun yaşandığı kıyılardan....
Visual Basic'e yeni başlayanlar, biraz bilip kendini geliştirmek isteyenler ve ileri düzey yugulamalar yazmak isteyenler için derlediğim pdf kitaplar.

Visual Basic kitapları;
:goz:
Visual Basic 2005 for Dummies
Sybex.Mastering.Microsoft.Visual.Basic.2008
VB.Net 2005.Wiley, Visual Basic 2005 Programmer's Reference

Veritabanı ve ADO.NET ;
Wiley - Wrox Beginning - Database Design
Microsoft ADO.NET 2.0 Step by Step

SQL Server 2005 ve SQL;
Wiley - SQL for Dummies 5E
Microsoft SQL Server 2005 for Dummies
SQL Server 2005 Bible

ve XML
XML for Dummies 4th Edition

Link
http://rapidshare.com/files/174148028/Visual_Basic_Seti.rar.html | 136821 KB

Umarım ihtiyacı olan arkadaşların işini görür ve verilmemiştir :D
(ç)alıntı değidir !!

Kardeş çok saol bu visual basıc dili ile bazı ayarlar sıfırdan yapılırmı mesela ben cad/cam progamları kullanıyorm. CNC makınesı çalıştırıyorum tasarımda yaptığın modeli işlemeye yarayan makıne bunlar.
Şimdi bu makınenın senın programını yaptığın model işlemesini görebilmesi için Post denilen bir olay var makıne ıle Program arasında data transferını sağlayan bir data bu benı eklersen eğer memnun olurum sana ornek yollayayım bır tane ben boyle datalar yazmak ıstıyorum...
Sana bir örnek yollıyayaım yapmak istediğim şeyle alakalı..

[email protected] eklersen memnun olurum...

Kolay gelsin..

Hoca Endüstri Mühendisiyim CNC ne biliyorum :p
Yollayacağın tezgaha göre programın ustundeki değişiklikleri yapabilir ve COM'dan veya ağdan yollayabilirsin ki birden fazla tezgahı aynı bilgisayara bağlayarak istediğine ayar yapman da mümkün

Komplex bi parçada iç çap dış çap işleyecek kalem değiştirme gibi kodu değiştirebilir, işleme ölçülerini yada dalma derinliklerini otomatik ayarlayarak kod yazan bi program yazabilirsin. Bi örneğini arkadaş basit bi flanş işleme koduna yapmıştı, çapları ve delik sayısını verince otomatik tezgaha gönderiliyordu kod ama benim deneyimim pek yok bu konuda :(

Hem CATIA veya Unigraphics gibi programlar otomatik kod oluşturuyor CNC ve dik işlemlere :p

Geri