Win 7 ve Vista tehlikede!

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Vista ve Windows 7 solucan tehdidi altında.

sq5kls.jpg

Windows 7 ve Vista, son döneme damgasını vuran Conficker solucanına ne kadar karşı koyabiliyor?

Daha önce 3,5 milyon bilgisayarı ele geçirmiş olan Conficker veya diğer adıyla Downadup adlı solucan ile ilgili son gelişmeleri aktarmıştık. Güvenlik uzmanları konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdükçe daha ürkütücü sonuçları keşfetmeye başladılar. En önemli veri ise, virüsten etkilenen sistemlerin 9 milyonu bulmuş olması.

Görünüşe göre, daha dirençli oldukları düşünülen Windows Vista ve Windows 7 Beta işletim sistemleri de şu anda Conficker solucanına karşı savunmasız durumda. Hızla yayılmak için yerel ağları ve USB bellekler gibi taşınabilir depolama aygıtlarını kullanan Conficker, önlem almamış kullanıcıların Vista ve Windows 7 sistemlerine bulaşabiliyor.

Bu sistemlerin önemli bir tehdit altında olduğunu yine, ilk haberimizdeki uyarıyı yapan F-Secure firması keşfetti. Vista için bu sorunla mücadelenin önlemleri konusunda çalışmalar devam ediyor. Windows 7'nin ise henüz çok genç bir sistem olması ve zaten üzerindeki çalışmaların tamamlanmamış olması nedeniyle, yeni işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce bu tip sorunların yaşanması son derece normal. Fakat şu anda Windows 7'nin betasını kullananlar için tehlikenin devam ettiğini de hatırlatalım.

ya xpyi bile iyice ogrenemeden vistaya gecmeye calısıyorken biraz urkutucu bir haber.ama zaten ms un bu kadar isletim sistemi cıkarmasının bas sorumlusu degil midir?donanım satanlar memnun,bill ve ekibi memnun olan sadece bilgisayar kullanıcılarına oluyor.guvenlik vs.program derken bifisayar ve internet kolik olmak zorunda kalıyorruz.oysa ki bilgisayar ve internet hayatı kolaylastırmak icindir.ama gel gor ki adamlar neler yapıyor.bir de orjinal mi degil mi?su linux pratik olabilse keske anında terkederim windowsu ama maalesef secme sansım yok resmen.

sağol dostum bilgilendirdiğin için fakat bu virüsten format yoluyla kurtulup kurtulamayacagımızı biliyor musun?

arkadasım bırakın su win7 nin vistanın solucanını benim yedigim virus full format atmak zorunda kalıcakken attrib komutu ve belgesi imdadıma yetişti anca kurtarabildim yoksa gitmişti arsiv vs..
xp bile bu kadar guvenliksiz iken vista ve win7 gibi işletim sistemleri bile normal hatta anti-virusler varken bile sisteme erişebiliyorlar nedense dosyanın sistemini degiştirirken bize soru soran bir antivirus malesef yok...

Geri