Win7: Windows XP Mode İndirilmeye Sunuldu

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

18zm0m.jpg

Win 7 XP Mode da hazır!

Win7: Windows XP Mode indirilmeye sunuldu

Windows 7 RC'ler PC'ye kurulduysa sırada başka bir yenilik daha var: Windows XP Mode'u indirin!

Windows XP Mode: Windows 7'ye mutlak Windows uyumluluğunu getiriyor.
Birkaç hafta önce haberini yaptığımız Windows XP Mode, Windows 7 RC'nin halka açılmasıyla beraber indirilmeye sunuldu. Denemek isteyenler Windows Virtual PC ve Windows XP Mode Beta'yı buradan indirebilir.

Windows 7 altında 3B boyutlu uygulamalar dışındaki tüm Windows XP uygulamalarını aynı masaüstünde çalıştırmayı mümkün kılan XPM, Microsoft'un kurumsal müşterilerinin Windows 7'ye geçişini hızlandırmak için geliştirildi. Sanal PC mantığını baz alan bu mekanizmayı kullanabilmek için Windows 7'nin Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerine sahip olmak gerekiyor. Ama şimdiden işletme maliyetleri için soru işaretleri de yükseliyor.

XPM'i (Windows XP Mode) dün halka açılan Windows 7 RC ile beraber kullanabilirsiniz.

Windows XP Mode'u indirmek için: Tıklayın

Eğer Windows 7 32-bit (x86) kullanıyorsanız:

Yama: Virtual PC Patch

32-bit için Windows XP: Windows XP (32-bit Windows 7 için) buraya tıklayın

Eğer Windows 7 64-bit (x64) kullanıyorsanız:

Yama: Virtual PC (x64) Yama buraya tıklayın

64-bit için Windows XP: Windows XP (64-bit Windows 7 için) buraya tıklayın

Kurulum:

Önce yamayı kurun, makinanızı başlattıktan sonra da indirdiğiniz Windows XP dosyasını çalıştırın.

XPM hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Video: XP Mode Böyle çalışıyor İzlemek İçin Tıkla

Windows XP Mode'u denediniz mi? Görüşleriniz...

Kaynak

ben windows 7 7000 kullanıyorum fakat güncellemede bişi yazdı yani yüklemedi.acaba 7000 sürümü olduğundanmı yoksa başka bişimi yapmam gerek?

ben windows 7 7000 kullanıyorum fakat güncellemede bişi yazdı yani yüklemedi.acaba 7000 sürümü olduğundanmı yoksa başka bişimi yapmam gerek?

Kullanmış olduğun built 7000 sürümü bayağı eski bir sürüm ve güncellemelerde uyumsuzluklar yaratabilir bu

nedenle microsoft'un herkes için kullanıma sunduğu win 7 beta rc built 7100 sürümünü kurmanı tavsiye ederim.

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Buradan indirebilirsin aktivasyon için her hangi bir crack kullanmana gerek yoktur : )

şimdi ben size bişey soracam siz böledediniz de şimdi bunu yaptığımızda win 7 512 ram le çalışacakmı yani demek isediğin win xp gibi hızlı mı çalışır

şimdi ben size bişey soracam siz böledediniz de şimdi bunu yaptığımızda win 7 512 ram le çalışacakmı yani demek isediğin win xp gibi hızlı mı çalışır

Bunun ne kadar performanslı çalışıp çalışmadığını görebilmen için xp modu denemen
gerek ama benim şahsi kanaatim 512 mb bir ramle win 7 üzerinden xp modu kullanmamandır ez az 1 gb tavsiye ederim takdir senin : )..

xp modunu kurduğumuzda xp ile uyumlu herşeyi çalıştırabilecekmiyiz?

Konuyla ilgili önemli bir hatırlatma ;

Windows 7'nizde XP Mode kullanabilmek için Intel işlemcinizin Virtualization Tehcnology'yi (VT) destekliyor olması şart. Fakat ne yazık ki bugün satılan pek çok diz üstü bilgisayarın Intel işlemcisi VT destekli değil. Intel Celeron, Pentium Dual-Core, Pentium M, ve Atom 270 ile 280, VT desteği sunmaya bazı işlemciler. Ayrıca Pentium D, Core veya Core 2 Duo işlemciye sahipseniz model numarasının P7350/7450, T1350, T2050/2250, T2300E/2350/2450, T5200/5250/5270/5300/5450/5470/ 5550/5670/5750/5800/5850/ 5870/5900 ve T6400/6570'den biri olmamasına dua etmeniz gerekiyor.

AMD işlemcisine sahip olan kullanıcılar için de durum pek parlak değil çünkü Sempron ve bazı Athlon 64 işlemcilerde VT desteği bulunmuyor.

Eğer işlemcinizin ne olduğunu veya modelini tam olarak bilmiyorsanız http://www.grc.com/securable.htm adresinden indirebileceğiniz SecurAble adlı ufak, ücretsiz bir yazılım size yardımcı olabilir.

Kaynak : CHIP

Geri