Windows 7 Üzerine VPN Kurmak..

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0

Windows 7 Ultimade kurulu olan bilgisayarıma artık dışarıdan erişmek ve dışardayken bile işlemlerimi gerçekleştirmek için VPN kurmayı düşündüm. Uzak masaüstü tercihimi her zaman kullanmıyorum. VPN bu iş için hem kendi güvenliğimi sağlayacak ve sistemime rahat bir biçimde erişmemi sağlayacak. Özelliklede Netbook üzerinden rahatlıkla takılabileceğim.

Aslında VPN kurmak basit önemli olan ufak tefek o gözden kaçabilecek ayarları düzgün yapmaktan geçiyor. Birçok VPN kuran arkadaşımın sırf port yönlendirmeyi yapmadığı yada Firewall üzerinden izin vermeyi beceremediği için iptal ettiğine şahit olmuştum. Şimdi gelelim istemcimizin ayarlanmasına…

Öncelikle Denetim Masası üzerinden Ağ ve Paylaşım Merkezine geliyoruz. Sağ menü üzerinde bulunan Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin tıklıyoruz.

Açılan sayfamızda sağ menüden yada Dosya menüsünden “Yeni Gelen Bağlantı” seçiyoruz. Karşımıza gelen pencerede bilgisayara hangi kullanıcıların bağlanacağını soruyor.

Ekrana gelen pencerede VPN’i hangi kullanıcıların kullanacağını seçiyoruz. Bu ekranda kullanıcımızı seçtikten sonra ileri yapıyoruz.

Kullanıcımızı seçtikten sonra ileri yapıyoruz ve karşımıza bağlantının nasıl sağlanılacağını soran pencere geliyor. “İnternet üzerinden” seçerek ileri yapıp devam ediyoruz.

Karşımıza gelen pencerede “Erişime İzin Ver” seçerek işlemlerimizi bitiriyoruz.

Adımlarımızı bitirdik. Şuan istemci bilgisayarımıza VPN kurulumunu gerçekleştirmiş olduk.

Geri