Windows 7 format yardım !!

ali_baba01

New member
Reaction score
0
yeni bir hp leptop aldım window7 sistemli..hdd kendime göre ayırmak ve ultimate yüklemek istiyorum..fakat format sırasında gelişmiş yükleme dediğimde 4 bölüm çıkıyor karşıma..
bölüm F: sistem 160mb
bölüm C: birincil normal win7 yüklü olduu kısım 280gb
bölüm D: birincil bunda da recovy kısmı var 12gb
bölüm E: birincil hp_tools 100mb

sadece C ye kurmama izin veriyor ama bn istediğim kadar kısımlar oluşturmak istiyorum bunun içinde önyükleme cd sini falan takın diyor..
bilgisi olan ?

öncelikle bölümleri silme ve yeniden oluşturma için dvd yi takıp yapman lazım....normmal çalışan sistem bunlara izin vermez....dvd yi taktın om adı o zaman...şu alternatifi kullan git bir xp cd si bul onunla blümleri oluştur ondn sonra kurulumdan çık....win 7 ile format at.!!!

saygılaırmla by matadOR

LAPTOPLARDA recovery var f11 veya f12 idi yanılmıyorsam ordan rahatlıkla format atabilirsin ... cd falan gerek duymadan ...

pc ni win 7 dvd si ile başlat.orada çıkan gelişmişte bütün bölümleri sil.silebilmen gerek.

bende hp laptop almıştım aynen böle yaptım tüm bölümleri silip tekrar oluşturmuştum.

eğer windows açıkken dvd takıp yükleme yapmaya kalkarsan izin vermez diye biliyorum.

en garantisi dediğim gibi dvd ile başlatıp öle yapman...

arkadaşım..normalde format atmadan birimleri birleştirip istedğin kadar bölebiliyorsun..windows7 disk birleştirme yaz google çıkan sonuçlarda tarif ediyor

amacın sadece ayırmak anladığım kadarıyla? Formaata gerek yok Acronis Disk Director kullan istedğin şekilde ayır

Geri