Windows 7 masaüstü simgeleri kayboluyor

scrfc

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bende windows 7 ultimate 32bit kurulu ara sıra masaüstümde 3-5 kısayol kendiliğinden kayboluyor bunun nedeni ne olabilir ve bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı?

Tam olarak bilmiyorum ama masaüstünde sağa tıklayıp simgeleri göster seçeneğini bulursan düzelebilir ...

Bunun nedeni 3-4 sebep olabilir.
bilgisayarında virüs olması vede antivirüsünün buna müdahale etmesi yüksek ihtimal.
bazı sorunlu kurulumlarda kurulum esnasında Administratör olarak kurulum yapman yani bir deyişle yeni kullanıcı hesabı oluşturmaman bu sorunu olusturabiliyor.
eger yeni kullanıcı hesabı sonradan oluşturduysan Administrator hesabındaki Masa üstü dosyaların bazıları yeni masa üstüne taşınmayacaktır bunlara
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop dizininden ulaşabilirsin.

negibi kısa yolların yok oldugunu söylersen daha fazla yardımçı olabiliriz.

örnek:
(bilgisayarım,belgelerim,ağbağlantılarım
gibimi yoksa
oyun,program vb. program kısa yollarımı)

örneğin bu kaybolmalarda sürekli kaybolan denetim masasından kısayol yaptığım program ekle/kaldır ve bunu yanı sıra oyun kısayolları

arkadaşlar başına hiç böle bi olay gelen yok mu ya:S

bekliyorum araştırmaları

arkadaşlar kendimce bir kaç bişey denedim şimdilik bu sorundan kurtuldum ilk önce diski hatalara karşı denetledim ve snra disk birleştirme yaptım bu olaylar ortadan kalktı

ilginçmiş disk birleştirme ve disk denetleme kısayol silinmesini önlediyse geri dönüşümü boşaltmak için herhalde yeni klasör oluşturcaz win 7 de...

benim masaüstünde de sorun var ama bundan biraz farklı bilgisayarım vs nin simgeşeri düzgün gözüküyor ama oyun program vs. simgeleri hani bilinmeyen dosya biçimi olur ya üstü öyle kaplanmış köşeden çok hafif simge gözüküyor yani bu bilinmeyen dosya biçimi şekli simgelerin üstünü kaplamış sim ge boyutlarını büyültüyorum orta boydayken bilinmeyen dosya bçimi şekli büyümüyorortaya alınca simgeleri görebiliyorum ama yine köşesinde var büyük boya alınca simgeleri sorun kalkıyor ama ota ve büyük boyu sevmiyorum masaüstünde çok şey olduğu için tamamen kaplanıyor yani küçük yapmam lazım bu olay olmadan 1 saat önce felan sahiplik alma işlemler felan yaptım kullanıcıda onla ilgili olabilirmi ama sorun sadece masaüstünde ve oyun ve programlarda

win7 den nefret ediyorum resmen lamer işletim sistemi biz bilgisayarı değil sistem bizi yönetiyor durumun resmini bile cekemiyorum

Geri