Windows 7 'nin Vistadan ne gibi farkları var??

kaqan

New member
Reaction score
0
paylaşırsanız sevinirim..

:: Vista'ya göre bilgisayarı açıp masaüstüne ulaşma süresi çok daha kısalmış durumda
:: Sürücüler konusunda çok başarılı
:: Uygulamalar daha performanslı ve uyumlu çalışıyor
:: Müzik ve film gibi çoklu ortam dosyalarını Vista'dan daha hızlı işliyor

yazar: Hakkı Alkan

çok bir farkı yok gibi görünüyor geçmeye degmez bence..

ben ne olursa olsun xp den vazgeçme derim vista ve windows 7 hem biraz ağırdır her pc kaldırmaz vede güvenliği çok zayıf bana qöre xp en iyisi...

ben ne olursa olsun xp den vazgeçme derim vista ve windows 7 hem biraz ağırdır her pc kaldırmaz vede güvenliği çok zayıf bana qöre xp en iyisi...

Şuan çıkan işletim sistemleri vista olarak çıkıyor (win7 çıkyor mu bilmiyorum) ben pc yi aldıgımda vista vardı daha önce xp yi senelerce kullandım pc yüksek benim düşükte vista nasıl bilemem belki kasar ama vista bana daha kullanışlı geldi vede söylenenlerin aksine daha hızlııı sonra özel bir durum geregi xp ye çevirdim formatladım ama inanın bana xp igrenç geldi hata veriyor kasıyor vs vs..şuan tekrar vistaya döndüm uçak gibi oldu pc..bide oyunlarla uyumlu çalışsa..

ama inan birjan arkadaşım güvenlik açısından vistanın eline su bile dökemez xp

Daha kararlı bir sisten daha stabil neredyse sıfır hata daha az ve daha doğru sistem kaynağı kullanabilme daha uyumlu tamamen xp değerlerinde uyum modu yani her anlamda xp ve vista yı gömeecek

sıfır hata daha az ve daha doğru sistem kaynağı kullanabilme daha uyumlu olması çok güzel ..

ben Windows 7 derim. çünkü hem daha hızlı hem de diğerlerine göre daha kullanışlı. özellikle vistada belli bir süre sonra bilgisayarda ister istemez yavaşlama oluyor. ama windows 7 de böle bir sorun yok. hem çökme gibi durumlarda windows 7 açılışda otomatik onarma yaparak düzeltiyor kendini. o kadar görselliğe rağmen daha hızlı çalışıyor.

şu anda vistaile pek fark yok bence mesela vista çıktıktan 6 aysonra çıksaydı vista ile arasında performans olarak çooook şeyolurdu windows 7 ile arasında.
yinede bence vista bir süre daha daha güvenli şimdi win 7 de nekadar açık vardır..
nede olsa vistadan alınan tecrübeler doğrultusunda düzenlenmiş gibi duruyor..

donanımı yeterli pc lerde vista süper performans veriyor. xp den şaşmam diyenler çoğunlukla donanımı düşük veya giriş seviyesindeki kullanıcılar. win 7 ye gelince daha ilk deneme sürümünden beri kullanıyorum şu an full sürüm yüklü şimdilik süper

Şu an win7 deyim. 1 yıldır vista kullanıyorum.Hiçbir farkı yok gözle görülür.
Ha nedir dx11 uac ayarı , yeni tasarım ve sistem optimizesi....
Sadece bu kadar ama vistaya kıyasla visa daha iyidir.Çünkü bluray desteği xp oyun ve programlarını çalıştırma uyumlluk bakımından şu an win7 den daha iyi tabi sp2 ultimate si....

donanımı yeterli pc lerde vista süper performans veriyor. xp den şaşmam diyenler çoğunlukla donanımı düşük veya giriş seviyesindeki kullanıcılar. win 7 ye gelince daha ilk deneme sürümünden beri kullanıyorum şu an full sürüm yüklü şimdilik süper

çok doğru bir tespit ..yeterli pc lerde vista süper performans veriyor bende aynen öyle oldu xp yükledim pc berbat oldu tekrar vistaya döndüm..uçak gibi şimdi..

bide şu güncelleştirmeleri olmasa..

bide sanırım xp oyunlara daha uyumlu gibi tam bir bilgi sahibi degilim oyunlar hakkında ama...

Developer kalitesi düşük olan oyunlar tabiki çalışmaz windows7'de,
Windows7 oyunlara ayak uydurma peşinde değil. Oyunlar windows7 ye ayak uyduracak, patch çıkaracak.
Ama biz her zamanki gibi suçu win7'ye atıyoruz.

yok ben vistadan bassediyorum win7 yi hiç kullanmadım zaten.

Aynı sistem üzerine
Sıfırdan xp kurulduğunda açılış süresi 1 dakika 18 saniye
Sıfırdan windows 7 kurulduğunda açılış süresi 56 saniye en basitinden örnek.Bunun dışında xp ye göre daha az hatta sıfır hata aynı performansta daha fazla görsellik arkadaslarında dediği gibi sistem kaynağını verimli kullanma.Kullanım kolaylığı vs. vs. vs.

Ben Vista'dan da Windows 7 vazgeçemem...

Geri