Windows 7 Ultimate TR ve Voice Recognition

BrAvE HeArT

New member
Reaction score
0
Öncelikle Selamın Aleyküm Kardeşlerim,

Notebook PC' ye Windows 7 Ultimate kurdum. Aktivasyonunu yaptım ve hatta korkmadım güncellemelerini bile yaptım ve hiç problem çıkarmadı.Buraya kadar sorun yok. Windows 7'nin piyasaya çıkmadan önce dağıttığı beta sürümünü Ultimate olarak ingilizce dilinde kullanmıştım ve oradaki Voice Recognition özelliği çok hoşuma gitmişti. Bildiğiniz üzere Türkçe Windows 7 Ultimate'lerde dilimizin desteklenmediğine dair bir uyarı veriyor.

1-Windows Update'den İngilizce dil paketi indirsem bu uygulamayı kullanmam mümkün olur mu ? - Tekrar istediğim zaman TR diline dönebilirmiyim. Bu işlem ortalama kaç dakika sürer?

2-TR dilde çalışacak şekilde bu programı bulmam mümkün mü ? (Program gene ingilizce olarak çalışacak. Gerekli dosyaları ayrı bir yerde, kendi dizininde olacak.)

3-En sağlamı format at İngilizce yükle diyecek olan arkadaşlar Ultimate 32 bit Untouched link verebilirler mi ? (RS işime çok yarayacaktır.)

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler...

1) dil paketi ile ingilizce yap kesin çalışır , denetim masasından dil değiştirmek 2 dakika yeniden başlatma 3 dakika toplam 5 dakika evet yine türkçeye dönebilirsin
2) Türkçesi henüz yok program sadece ingilizce sürüm için yapılmış
3) forumda aratırsan bulursun ( dokunmatik arayüzlü olanını bende bulamadım)

sanırım kimse bu özelliğini kullanmadığı için cevap yazmamıştır herhalde

1. Türkçe Ultimate bilindiği gibi "ses tanıma" özelliğini desteklemiyor. Ingilizce Ultimate'e Türkçe dil paketini indirip yüklemek yaklaşık 10 dakika; yüklemeden sonra İngilizce ve Türkçe dilleri arasında geçiş yapmak bende 3 saniye. Denetim masasından dil değiştir istediğin dil seçeneğini göster tamam.
2. Benzeri birkaç proya nette rastladım ama yorumlar çokta kullanılabilir olduğu yönünde değildi.
3. Dokunulmamış Ing Windows 7 forumda var yanılmıyorsam ve Türkçe Windows 7 de çalışmıyor ama Ingilizce Windows 7'nin orijinal olup olmadığını "Windows 7 iso Verifier" adlı 254 Kb lık bir pro ile kontrol edebilirsin.
Kolay gelsin.

strangeron kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Vazgeçtim. formatlaya formatlaya ömrünü yiyoruz hdd'nin . varsın olmasın.

Geri