Windows 8'i Kaldırıp Windows 7 Kurmak

terenova77

Altın Üye
Reaction score
0
Windows 8'i Kaldırıp Windows 7 Kurmak

Arkadaşlar yeni bir dizüstü bilgisayar aldınız ve Win 8 kurulu geldi. Win 8'i kaldırıp yerine Win 7 yüklemek istiyorsunuz. Boot edilebilir CD-DVD-USB Bellek ya da HDD’nizle boot yapıyorsunuz fakat ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde” hatasıyla karşılaşıyorsunuz. Yapmak istediğiniz işlem aslında çok kolay fakat alışılmışın dışında bir yol izlemeniz gerekiyor. Lütfen aşağıdaki adımları teker teker uygulayınız.​
Öncelikle aşağıdaki linkten GParted programının son sürümünü gparted-live-0.16.1-1-i486 şeklinde karşıdan indiriyoruz. Masaüstüne indirin, orada beklesin.

Windows 8'i Silip Yerine Windows 7 Yüklemek (Downgrade Windows 8 to Windows 7)
1.

http://sourceforge.net/projects/gparted/files/gparted-live-stable/0.16.1-1/gparted-live-0.16.1-1-i486.iso

2. Şimdi UNIVERSAL USB INSTALLER programını aşağıdaki linke tıklayarak karşıdan indiriyoruz.

http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.3.5.exe

3. ISO ve programımız inerken USB Flash belleğimizi takıyoruz ve indirme bittikten sonra programımızı sağ tıklayıp yönetici olarak başlatıyoruz.

4. Step 1 kısmında GParted’ı seçiyoruz.

5. Step 2 kısmında indirmiş olduğumuz ISO kalıbı seçiyoruz.

6. Step 3 kısmında Flash belleğimizin sürücü adını seçip yanındaki kutucuğu işaretledikten sonra Create düğmesine basarak oluşturuyoruz.

gpartedresim.png

7. İşlem bittikten sonra Flash diskimiz PC’de takılı, bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Açılışta (Tab, F12, F2, Del) tuşlarıyla doğrudan BOOT menüsünü açıyoruz ya da BIOS’a girip BOOT sekmesinde açılışta öncelikle görünecek yeri USB Flash Disk seçeceğiz. (Bazı BIOS’larda Advanced settings kısmında USB BOOTABLE kısmını Enable yapmanız gerekebilir). Değişiklikleri kaydederek bilgisayarı yeniden başlattığınızda Flash disk içerisindeki GParted çalışacak.

8. GParted Live (Default Settings) seçili iken ENTER tuşuna basın.

20130124013818.jpg

9. Policy for handling keymaps: “Don’t touch keymap” seçili iken ENTER tuşuna basın.

20130124013847.jpg

10.
Dil seçim mönüsü açılacak. Türkçe için 31 yazıp ENTER tuşuna basın.

20130124013857.jpg

11.
Hangi modu tercih ettiğiniz sorulacak 0 yazıp ENTER tuşuna basın.

20130124013909.jpg

12.
Aşağıdaki resimdeki gibi bir çok bölüm listelenecek (Sizde 5 hatta daha fazla bölüm olabilir.)

20130124013938.jpg

13.
Tüm bölümlere sağ tıklayıp Delete’e basın ve en son Apply tuşuna basarak uygulayın.

20130124013957.jpg

14.
Tüm bölümleri silip hepsi Ayrılmamış bölüm olarak birleştikten sonra (tekrar Windows yüklememek için resimde ben silmedim) Aygıt => Yeni bölüm oluştur’a tıklayın.

20130124014009.jpg

15.
Diskimiz GPT’den MBR’ye dönmüş oldu. Fakat diskimiz henüz ayrılmamış. Sağ tıkayıp Yeni’ye bastıktan sonra

20130124014047.jpg

16.
Hard diskimizi istediğimiz kadar bölüme ayırabiliriz. Burada oluşturma tipini NTFS seçiyoruz.

20130124014107.jpg

17. Apply tuşuna basıp bu işlemi de uyguladıktan sonra GParted masaüstündeki Exit simgesine sağ tıklayıp Reboot seçeneğiyle PC’mizi yeniden başlatıyoruz. Artık Windows 7 kurulabilir hale geldi. CD-DVD-USB Flash Bellek-Hard Disk her neyle kurmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla BOOT edip kurabilirsiniz

bilgilendirdiğin için saol hacı emeğine sağlık

ya bu kadar uğraşa ne gerek var ben yedeğimi aldım sonra da windows 7de diskin bölümlerini kaldırıp yeniden baştan bölüp biçimlendirdim gayet güzel de kuruldu

bişey daha soracağım hacı bu yöntem bazen win 7 kurulan leptaplar'da xp'ye çevirdiğimde olmuyor eğer bu yöntemi kullanırsa onun içinde mi geçerli...

bunlara hiç gerek yok windows 8 in ayarlarında bilgisayar ayarlarını değiştir e tıklayıp başlatma seçeneklerinden bilgisayarı kapattıktan sonra,
normal olarak cd den başlatıp ister win7 ister xp istediğiniz gibi işlem yapabilirsiniz

Elimde kalacak diye korkuyorum başkan. gönderiymde kuruver 7 yi :)

Aynen. Yeni aldım. Çalıştığım yerin bilgi işlemi bile yapamadı :) istanbulda mısın?

Geri