Windows Açılmıyor ==> ??

fatalix

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Windows xp yüklü pc'de oyun oynarken direk güç kaynağından kapattım pc yi ve ardından windows açılmıyor xp logosuna kadar geliyor sonra yeniden başlıyor böle devam ediyor.
Güvenli modda çalıştıramıyorum. FOrmat gereklimi yoksa nasıl kurtulurum şimdiden cvp yazanlara tşk..!

arkadaşım xp cd sini pc ye tak normal kurulum yapar gibi başlat kurulum ekranına gelince onarmayı seç dos ekranı çıkacak karşına sırayla
kullanıcı adın yazılıysa 1 yaz yes de
oturum parolan varsa gir yoksa komut dizinine chkdsk /p yaz bittikten sonra exit yaz çık pc yi yeniden başlat düzelir.

düzelceğini sanmıyorum ama üstteki üyenin dediğini yap olmadı bas formatı gitsin

Dediklerinizi yapıcam yarım saat sonra cvp yazarım yardımınız için teşekkürler

arkadaşım xp cd sini pc ye tak normal kurulum yapar gibi başlat kurulum ekranına gelince onarmayı seç dos ekranı çıkacak karşına sırayla
kullanıcı adın yazılıysa 1 yaz yes de
oturum parolan varsa gir yoksa komut dizinine chkdsk /p yaz bittikten sonra exit yaz çık pc yi yeniden başlat düzelir.

Dediğini yaptım sonra birçok hata bulundu dedi exit deyip yeniden başladı ama düzelmedi xp logosunda biraz daha fazla bekledi sadece =) acaba başka bi şey yapılabilinirmi kurtarma konsolundan

Arkadaşım aynısı bende oldu kurtaramadım yeniden formatladım yalnız bu konuda sana bir tavsiyede bulunacağımboot CD'si olan bir yedekleme programıyla windows'unu yedeklemeni tavsiye ederim program olarak acronis true image home 2009 tavsiye ederim.Bu program ile boot cd'den pc'yi başlatıp kurtarabildiğin gibi açılış ekranında F11tuşuna basarakta programa ulaşıp aldığın yedeği geri yükleyip windows'u kurtarabiliyorsun kısa birsürede beş,on dakika gibi.

Programın resimli olarak anlatımını velinkine
BURADAN
ulaşabilirsin kolay gelsin.

arkadaşım en son çare kurulum ekranında sırayla enter /f8/r onar eski bilgileri silmeden üzerine kurar

ilk önce bilgisayar başlarken F8 e bassaydın ve herhangi bir hata olsada bilgisayarı yeniden başlatma diye bir olay vardı ve ardından Chdisk ten kontrol ediyordu bozulmuş alanları düzeltiyordu ve ya siliyordu
ben denedim işime yaramamıştı çünkü hard disk bad sector doluydu :)

Geri