Windows Vista 32 Bit mi, 64 Bit mi?

trtturk

New member
Reaction score
0
İşlemcim çift çekirdekli. 64 Bit desteği var Core 2 duo. Bu sisteme 32 bit mi yoksa 64 bit mi Vista kursam daha iyi olur?

2. çekirdeği kullanabilmek için 64 bit Vista mı kurmak gerekiyor?

Birde ikisini birden deneyen arkadaşlara soruyorum. İkisinin arasındaki performans farkı nasıl? Hangisini tavsiye edersiniz? 64 bit de program sorunu oluyor mu?

Not : Bilgisayarımın Vista ve XP için 64 bit sürüleri var.

Teşekkürler.

Öncelikle 64 bit'i işlemcin destekliyor dediğin gibi tavsiyem 64 bitlik olan işletim sistemini kurmandır daha kararlı ve daha performanslı ama bu dediğim sadece işlemci hızında ki kullanılan işletim sistemleri için saniyelik farklardır ayrıca her işletim sistemi ikinci çekirdeği kullanır yani ikinci çekirdeği kullanabilmek için 64 bit vista kurmak gerekmiyor daha geniş karşılaştırmalı benchmark sonuçlarını görmek istersen işte linki incele ve kendin karar ver : )..

http://shiftdelete.net/32-bit-mi-64-bit-mi-4162.html

Teşekkürler. Yazıyı okudum ama karar veremedim.

arkadaşlar 64 bit işletim sistemlerinde system32 klasörü ne ad alıyor bilen var mı?

Ben her ikisinide kullandım. 64 bit 32 bite göre daha hızlı ancak yazıcının 64 bit sürücüsünü bulamadığımdan yeniden 32 bit vista ya geri döndüm. Eğer bilgisayarının sürücülerini bulabiliyorsan 64 bit vistayı kullan derim.

Geri