Windows Vista'dan Xp'ye Dönülmüyor...!!!

erostur

New member
Reaction score
0
Bana yalan söyliyeceksen önce gözlerinle anlaş..
Arkadaşlar kimse bundan bahsetmedi bizlere yada iizler denkgelmedik bahsedenlere.Microsoftun sitesinde ufacık yer verdiği bu açıklama şun içeriyor:

Vista kuran bir pc daha düşük versiyonlu bir windows işletim sistemi kuramaz!!!

Bunun bir yöntemi yokmu arkadaşlar.Ben solariz arkadaşın upload ettiği vistayı urdum fakat vista pek hoşuma gitmedi daha dogrusu kullanımı bana biraz karışık geldi.Driverlerimin bazılarını bulamadım ve xp ye dönmeye karar verdim.Taktım cdyi cd ile başlamak için bootu ayarladım fakat oda ne karşımdaki yazı aynen şöyle:

Bilgisayarınızda yüklü olan işletim sisteminin versiyonu daha yüksek oldugundan alçak versiyonlu bir işletim sistemi kuramazsınız.!!!

Buna çare arıyorum arkadaşlar.Yardım edin lütfen.

arkadaşım microsoft bunu söylüyorsa halt etmiş.. ben çatır çatır hem xp hem vista kullanabiliyorum ve bir çok kişide diskini ikiye bölüp birine xp diğerine vista yüklüyor.. tek bölümde de kurabilirsin ama format atıp herşeyi sildikten sonra sıfırdan xp yükleyebilirsin.. yani direk cd yi takıp yükleme yapma, önce format at bilgisayarına daha sonra xp cd sini tak ve yükle.. ben biçok kere böyle yaparak yükledim.. ;)

ilk başta bende xp kullanırken vistayı yukledim sonra hem vista hem xp kullandım sonra xpyi kaldırdım.Daha sonra tekrar xpye dönmek istedigimde hiç bir şekilde dönemedim ancak biosu felanda silecem (ki silersem benim işim zor ordan pek anlamıyorum) ki döneyim.Senin dediğin şekildede ben dün geceden beri bu pc ye rahat 20 kere format attım hiç bir şekilde olmuyor.Eğer sen yaptıysan biraz açıklamalı anlatırsan sevinirim bende bilgi sahibi olmuş olurum.

erostur' Alıntı:
Arkadaşlar kimse bundan bahsetmedi bizlere yada iizler denkgelmedik bahsedenlere.Microsoftun sitesinde ufacık yer verdiği bu açıklama şun içeriyor:

Vista kuran bir pc daha düşük versiyonlu bir windows işletim sistemi kuramaz!!!

Bunun bir yöntemi yokmu arkadaşlar.Ben solariz arkadaşın upload ettiği vistayı urdum fakat vista pek hoşuma gitmedi daha dogrusu kullanımı bana biraz karışık geldi.Driverlerimin bazılarını bulamadım ve xp ye dönmeye karar verdim.Taktım cdyi cd ile başlamak için bootu ayarladım fakat oda ne karşımdaki yazı aynen şöyle:

Bilgisayarınızda yüklü olan işletim sisteminin versiyonu daha yüksek oldugundan alçak versiyonlu bir işletim sistemi kuramazsınız.!!!

Buna çare arıyorum arkadaşlar.Yardım edin lütfen.

puhahaaa arkadaşım benim bilgisayrda vista sırf hava atmak için;
xp: geforce fx 5500 daha driver yayınlamadığı için ve
Win 98 yüklü : tv kartını sadece 98 de çalıştırabildiğim için bunnar yüklü üç dene işletim sistemi....

şimdi eğer elinnde bir hdd varsa onun üzerine xp kurup vista kurulu hdd yi slave bağlayarak format atabilirsin ya da en basiti vistanın kruulum dvd sini tak tekrar baştan yüklemek için sürücü kısmına geldiğin de vistanın kendi biçimlendirme seçeneklerinden direk sistemin kurulu olduğu kısmı biçimlendirip sonraki yükleme işlemini iptal ederek xp yükleyebilirsi n yada hdd ni süök bi arkadışına rica et formatlattır ya da daha olmadı hdd nin üretici firmasının sitesinde n o hdd ye özel LOw Level format programıyla başlangıçta vistaya dair ne varsa silebilrisin....

microsoft halt etmiş ya da daha olmadı eğer izm,rdeysen pm gel ben kuarrım sana Xp

hadi kolay gele

pardus u yüle kur başka bi bölüme onun içinde bi program var onun sayesınde vistanın oldugu bölüme nfts olara biçimlendiriyorsun. ondan sonrada xp yi kurabilirsin bende sizin gibi çok zahmet çektim

ben zaten vistayı yuklemedim ulan xp yi bile korsansa windows bazen yakalayıp sillliyor kaldı vista hem bi teknoloji cıktığında ilk almıycansın biraz bekliyeceksinki hataları yanlışları belli olsun ole ben daha 2 3 sene xp kullanırım
senin soruna gelirsen nasıl atamıyorsun foramtı anlamadım bin tane format yolu var bak forma formatla ara biraz

dostum msdostan baslat kurullum yukler

ahjuahu çok emin konuşmuşsun cdyi tak boot tuşuna bas cdrom dvdrom vs optik sürücünü seç entera bas =P. olmuosa cd bozuktur =P

xp cd sini takıp repair bölümünü açıp (health disk c ise) format c: yazıp evet demeyi dene
ben böyle hallettim

arkadaşlar benim yaptığım gibi yapın.

Hard diski ikiye ayırın. C ve D olarak. Önce XPyi C'ye kurun sonra Vistayı D7ye kurun. Bilgisayarı her açtığınızda size bir önceki sürümümü açayım yada Vistayımı açayım diye soracaktır. Bios falan uğraşmanısa gerek yok. Unutmayın önce XP kurulacak.

aslında dün buna benzer bi şey banda oldu bende xp pro var dün bir ara c yi görmez oldu bi xp cd si attım sanırım home edition mış elinizdeki yüklü versiyondan daha aşağı kurulamaz yazdı

valla arçelik notebook alldım. vista yüklü geldi. kullanamadım zaten aleti de kasıp duruyodu. verdim servise xp yükleyip geri verdiler. ama nasıl yüklediklerini bilmiyorum. ben becerememeiştim yüklemeyi.

erostur dostum bilgisayarını formatla. Sonra dediğim gibi hard diski ikiye ayır. C ve D olarak. Önce XP yi C'ye kur sonra Vistayı D'ye kur o kadar. Başka bir şey yok. Ben böyle 2 aydır kullanıyorum. hiç bir sorun olmuyor.

ya dediğin en doğru yönten amam ben ilk xp kullanırken xpyi komple kaldırıp vistayı kurdum sonrasında xpye dönmek istedigimde versiyonu dusuk oldugu için kurulmuyor yani su an senin dediğin gibi yapınca xp yukleyemiyorum pc formatlıyorum ok ne var ne yok siliyorum ama bios yada diğer bilmedigimiz bi kaç ayar hala vista oldugu için xpyi kabul etmiyor harddiskimi arkadasın pccine taktım yine kabul etmiyor yani vistanın dosyaları silinmiyor xpde yuklenmiyor o dosyalar oldugu için mal gibi kaldım ne driverlarım tam nede performansım tam salak gibi bi pc oldu makine...daha baska bi yontem lazım bana

bence de mantıksız arkadasım denılenlerı yapmadım ama acronıs ımaje ıle tekrar xp ye aynı ayarlarıma donebılıyorum

kardeş program ekle veya kladldır dan wistayı sil olmasdı hangi sürücü ise xp cdsinden kaldır eniden kur

hic yapamadınızsa win98 ın baslangıc dısketı olustur oradan fdısk kullan hart dıskını yenıden bırımlere ayırırsın f dısk dosya sıstemını degıstırdıgı ıcın tekrar xp yuklersın hıc merak etme mıcrasoft gercekten halt etmıs bir bok bilmiyolar zaten onlarda.. aciklarida biz buluyoruz zaten..:D

Geri