Windows XP'cilere kötü haber!

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
9s56pj.jpg

Windows saldırı altında!

Hala Windows XP'den vazgeçemeyenler... Bu haber hiç de hoşunuza gitmeyecek.

2mcvly.jpg
Yıllar içerisinde birçok sorunla karşı karşıya kalan Windows, bu seferde bir başka
sistem saldırısı" haberiyle karşımıza çıkıyor.

Microsoft'un kendi güvenlik takımının araştırmaları üzerine, 10,000 farklıuzakmesafeden kontrol edilen bir bug olduğunu gözler önüne serdi. ÖzellikleWindows XP ve daha da önemlisi Server 2003 tabanlı sistemlere saldıran bir açık ve spesifik olarak web siteleri tarafından son kullanıcıya çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

Saldırıların en çok görüldüğü ülkelerse; A.B.D., Rusya, Portekiz, Almanya ve Brezilya. Saldırılar gelişigüzel bir şekilde html ve php sayfaları üzerinden yapılıyor.

Saldırı başladıktan sonraysa genel olarak bilgisayarınıza Obitel denen bir "arka kapı" kuruluyor ve bu arka planda çalışan program sayesinde gereken malware'ler birer birer bilgisayarınıza kuruluyor.
" bilgisayarın Windows Yardım ve Destek Merkezi bölümünde bug'lara rastladı. 10 Haziran'da araştırmacı Tavis Ormandy tarafından ifşa edilen sistem açığı,
Saldırı nasıl işliyor?

Bilgisayarınızı sömüren bu malware'ler, zaman içerisinde birer trojan'a dönüşüyorlar. Windows'sa bu trojan'ları şu şekilde algılıyor:

Win32/Swrort.A,
Win32/Tedroo.AB,
Win32/Oficla.M
Win32/Neetro
.A.

Duruma bir çözüm arayan Microsoft çalışanları en yakın zamanda bir yama ile her şeyi kontrol altına alacaklarını söylediler. Bu arada oluşmuş olan tehdide karşı kullanılması gereken programlar arasında Essentials, Forefront Client Security gibi programlar yer alıyor.

Ekli dosyalar

• matrix780023.jpg
    matrix780023.jpg
    28.1 KB · Görüntüleme: 19,459
:D usta hacker olan her turlu pc yı ele gecırır sorun yoktur

Yha Windowstan başka ne kullanacak ki :?

Ben vista kullanıyorum hiçde etkisi yok geçen benim pc yi biri hackledi adam resmen benle muhabbet etti utanmadan birde hackırlık öğretiyorum ücretli dedi :)

Tüm güncelleştirmeleri ve iyi bir antivirüs programı yüklerseniz sorun kalmaz.

bence microsoft çıkardığı yeni işletim sistemlerini daha iyi satabilmek adına milleti kandırıyor. xp ye devam.

en güvenli pc fişi çekilmiş pc dir işi bilen adama xp win 7 fark etmez her türlü hackler.

windows vista en korunaklı ve antivirüse gerek duymayan bir sistemdi. win7 de onun bi gelişmiş yaması. Ama Xp herhalikarda rezalet :D her an çöken 2 3 program yüklesen nevri dönen başka bir sistem görmedim.

ne kadar öle olsada xp vazgeçilmez yaa :)

akrabama yükledigim xp yani format sayisi cok haddinden fazlaydi bikmiştim format atmaktan win7 yükledim format derdinden kurtuldum biraz olsun:D:D xp cok erken cöküyor burdan belli oldu hacker durumuna gelince abi fişi çek ac pc yi cek hemen formatı bişe yapamaz bence

Arkadaşlar bence o virüsler varsa bile onlarıda Microsoft oluşturuyor.Zaten virüsleri de Antivirüs üreticileri yapmıyor mu.Yani anlayacağınız bu virüsler Microsoftun bir oyunu!

Arkadaşlara katılıyorum,amaç win7 satmak...

Geri