Windows'u Yamamayı Unutmayın!

KnowN

BiR uMuTTuR YaŞaMaK !
Reaction score
0
SoNuNDa 'EyvaH' DiyeCeĞiM ŞeyLeRe, BaŞıNDa 'EyvaLL
20090311152620.jpg

Windows ve Adobe açıkları siz yamamadığınız sürece orada! İşte kritik açıklara karşı uyarı.

Windows 'ta geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan güvenlik açıklarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Adobe Shockwave Player ve Photoshop'ta da kullanıcıların sisteminin ele geçirilmesine imkan tanıyan güvenlik açıkları yer alıyor.

Bu açıklardan birisi Visual Basic, diğeri de OutlookExpress ve Windows Mail'i etkiliyor. Bu tür açıkların yaması daha 11 Mayıs'ta yayınlanmasına karşın halen pek çok kullanıcı gerekli güncellemeleri yapmadığı için tehlike altında.

Windows 2000, XP ve Server 2003 kullanıyorsanız, üzerinden zaman geçmiş olmasına karşın güncellemeleri kontrol edip sisteminizi sağlama almalısınız. Çünkü bu açıklar duyuruldu, yamandı ve hackerlar hala sistemini güncellemeyenlere ne yapacaklarını iyi biliyorlar.

Ekli dosyalar

• 20081015172425.jpg
    20081015172425.jpg
    2.2 KB · Görüntüleme: 7,330
ben daha bunca yıllık pc kullanımımda bu yamalardan bi virüs sızdığını felan görmedim :p

bu işin hikaye kısmı. antivirüsün ağır olması (kaspersky, norton) gibi olmasıda gereksiz.

Yine diyorum pc yamalarla dolu.Microsoft bu işi ya bilmiyor ya da işlerine geliyor açık bir yer bırakıp kendilerine muhtaç bırakmak müşterilerini.

Pardus-Linux'u neden denemiyorsunuz. Hem Windoz hem Pardus aynı makinede çokta hoş oluyor doğrusu. Üstelik Pardus dağıtımı Tübitak/UEKAE bünyesinde Türk geliştiriciler tarafından geliştiriliyor. Orta halli bir makinada 30 dakikada kurulabiliyor. Üstelik Linuxta çalışan fena sayılmayacak derecede keyifli oyunlarıda var.

Bence denemeyin hemen kurun. Tek ihtiyacınız 2 saat belkide daha kısa indirme süresi, 15 dakika diskinizde 10-12 GB lik boş alan ayırma süresi (daha az da olabilir) 30 dakika kurulum süresi.

Sonrasında makineyi açarken ister Windozda aç ister Pardus-Linux ta... Video paylaşım sitelerinde ilginç videolar bakmadan geçmeyin derim.

Geri