SAHRANİL
Altın Üye

Malzemeler :
* 30 gr.
Margarin
* 300 gr. Dana kıyması
* 50 gr. Havuç (küçük zar şeklinde doğranmış)
* 25 gr. Taze soğan (ince doğranmış)
* 2 çay kaşığı Zencefil
* Tuz
* 1 çorba kaşığı Karabiber
* 3 adet Yumurta sarısı
* 3 Yaprak Yufka
* Sıvıyağ
Acı Tatlı Sos
* 400 gr. Şeker
* 100 gr. Ketçap
* 100
ml. Sirke
* Su
* 3 damla Kırmızı gıda boyası
* 1 çorba kaşığı Mısır unu
Hazırlanışı :
Harcı hazırlamak için margarini derin bir tavada eritin. Kıymayı katıp, rengi dönünceye kadar yağ ile kavurun.
Kıymanın içine havucu, taze soğanı, zencefili, tuzu ve karabiberi katıp iyice karıştırın. 1-2 dakika beraberce sote edip, ateşten alın. Harç ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
/>
Yufkaları 8 cm`lik kareler halinde kesin karelerin ortalarına ceviz büyüklüğünde harçtan yerleştirin. Kenarlarına yumurta beyazı sürüp üçgün şeklinde kapatın.
Üçgenlerin iki ucunu tutup aşağıya doğru çevirerek, ortada oluşan yuvarlak kısmı yukarıya çıkacak şekilde iki ucun bağlantı noktasını bastırarak yapıştırın.
Hazırladığınız Won Ton`ları sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için ufak bir tencerede şeker, ketçap, sirke ve suyupütür
kalmayacak şekilde karıştırın. Bir taşım kaynatın. Gıda boyasını ilave edip ateşi kısın. Sosu kısık ateşte 10 dakika çektirin. Mısır ununu
biraz su ile açıp, sosa ilave ederek, sosu bağlayın Uygun kıvama gelince ateşten alın.