Work and travel

SüVaRi

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bu sistemi az çok biliyorsunuzdur.Üniversite öğrencilerini yazın amerikaya gönderip onlara iş bularak 4 ay boyunca orda kalmalarını sağlayan program..Ucuz işçi transferide diyebiliriz amerikalılar açısından : ) Aranızdan giden oldu mu yada gitmeyi düşünen..Burda çalışılan yerleri,ücretleri,şirketleri,ve amerikadaki yaşamı konuşalım..

Hem eglenılır hem calısılır hemde bıraz asagılanırlar tabı orda o ayrı bı konu..

Kımse aa hos gelmısler sefa getırmısler gozuyle bakcagını sanmam orda..Bazı seylerı goze alırım bı Amerıka gorelım hava degısımı olsun vs serbest takıntısız olanlar ıcın uyugundur :D

Ayrıca ılk gıdıste bıraz miktar para cepten cıkıyomus okuduguma gore =)

iLk defa senden duydum arkadasım =) hem gez hem çaLış güzeLmiş =) Amerika'yı sevmediğim için gidip çaLı$makta içimden geLmiyor açıkcasi =) pazarda Limon satarım daha iyi ;)

Ben gidemedim ama giden arkadaslarım var, 3-4 ay boyunca hem gezip hem eğlenmek die bişe yok tam olarak =), ha benim maddi durumum iyi zaten para sorunu yaşamam dersen 2 ay calısırsın 1 ay gezersin benim arkadsım oyle yapmıstı.

Kısacası orda ayak işleri yapıyorsunuz, iş bulmak için 3 secenegin var onlarıda biliyorsundur zaten.gidecegin yere göre deişir yazın nasıl gececegi

giden arkadasım cok
burda anlastıgın sirket cok onemli ucuz dandik bir sirketse calısma kosulların zor oluyormus. ilk olarak burdan bir sirketle anlasacaksın para odeyeceksin onlar senin vize işlerini yerini filan halledecek.
sonra oraya gittiginde saat bası ucret alıyorsun yani ne kadar calısırsan o kadar para. istersen az calısır gezer tozar fazla para kazanmaz ve amerikaya giderken sirkete verdigin parayı karsılayamayabilir cepten yer - parayla donebilirsin. -1500 dolarla donen arkadasım var ama eleman baya bi gezmis tozmus : ) istersen de cok calısır işin de iyi olur laptop filan alır donersin. eger planlı programlı is yaparsan hem gezer hem calısır hem de eglenirsin ama hersey ucu ucuna yeter. gezmek icin 14 ay once cleveland a gittim. onumuzdeki yaz da work and travel dusunuyodum ama vazgectim cunku master icin toefl ı vermem gerek bu yuzden ordaki dil okullarının toefl yaz kampları var onlardan birine katılmayı dusunuyorum.
amerikadaki yasam cok farklı gayet tabi burası gibi degil kim ne yapıyo kim ne giyinmis ne bakıyo kimse kimsenin umrunda degil acıkcası.. bambaska bir kültür. farklılıkları say say bitmez. ve cok cok katı kuralları var. oranın kurallarını ihlal etmedikce kimse sana karısmaz. kısacası assagılanırım diye korkma : )
son olarak anlasacagın şirketin cok onemli oldugunu tekrar soyliyeyim ve imkanın varsa kesinlikle gitmeyi düşün derim.

aslında hem work hem travel birlikte olmuyor..ya hayvan gibi çalışıp 3 ayda 10 bin dolar parayla döneceksin yada sadece program masrafını çıkarıp gezeceksin..

Benm bi arkadşmın abisi gidiyo 2 senedir..Dersleri iyi olan öğrencileri gönderiyolar.Başta belli bir miktar ödeme yapıyosun tabii ama çok fazla değil 1.000-2.000 YTL arası bişey..Orda bi ailenin yanında kalıyosun , sana iş ayarlyolar 4 ay boyunca hem para kazanıyosun hemde dil öğreniyosun..

İnşallah banada nasip olur ileride =)

valla dostum yazdıklarında yanlışlar var.not ortalamanın 2.00 üstünde olması gerekiyor gitmek için.ama 1.8 ortalamayla bile gidebiliyorsun o tamamen senin vize görüşmesindeki izlemine kalmış..program ücreti+bilet parası 2.800-3000 ytl buluyor.ailenin yanında kalmak diye bir şey yok bu erasmus değil konaklama tamamen sana ait yani oraya gidip ya otelde kalıcaksın ya hoıstellarda yada ordan arkadaşlarla ev tutucaksın..çok büyük şansın varsa patronun sana daha sen amerikaya gitmeden orda bi ev ayarlar.ama unutmayın ki kmse saatine 8 dolar verdiği bi işçi için ölee konaklama falan filan uğraşmaz

Geri