Yüksek yargıdan türbana vize yok

sizin değiştirilemez dediğiniz maddeler 1982 anayasası ile allak bullak olurken
bu mahkeme neredeydi?

demek ki anayasayı delmek için ya chp li olucan
yada
darbe yapacaksın...

o anayası allak bullak edenler özal menderesden başkası değil

hani şu tayyipciğinizle otobüs duraklarına kendi resmi önde arkada özel ve menderesin resmini koyan rezil

120620070414372956433_2.jpg

Türküler söylendikçe Türk diliyle
Seni seviyorum gülüm, dendikçe Türk diliyle
Türk diliyle gülünüp
Türk diliyle agitlar yakildikça, Adnan Bey,
ben anilacagim,
anilacak Türk diliyle size sövüsüm.
Tarlalarimiza girmis degil sizin gibisi yaban domuzunun.
Sehrimiz görmüs degil yanginin sizden kanlisini.
Bir adiniz var, Adnan Bey, adimiza benzeyen.
Dilimiz kuruyor dilimizi konustugunuz için.
Bitten, açliktan, sitmadan betersiniz.
Yüz Türkiye olsa
elinizden de gelse
yüzünü de zincire vurur
yüz kere satarsiniz.
Milletimin en talihsiz gecesi
ana rahmine düstügünüz gecedir,Adnan Bey.

Gündemi degıstırdıler sımdıde olan dolara oldu...tr parası deger kaybettı ...faturada bıze cıktı

AKP kapatılma davası, türban davası derken çok kan kaybettik.Tüm ülkeler kritik olarak gördüğü bu dönemde, biz kendimizi yıkacağız neredeyse..
ve eğer darbe veya isyan oLursa .... Düşünmek bile istemiyorum o zaman durumumuzu

Anayasa Mahkemesi. "ANAYASA"yı ihlal ediyo. Bunun denetleyicisi kim peki...

inanca saygı ne kadar da önemliymiş (!)

Bu davayı bir özgürlük davası olanlara karşıdır bu yazacaklarım , dayandıkları , özgürlük dedikleri tek şey , sözde dinimizin emri olan o ABD türbanı mıdır ?

O senin sözde dediğin özde emridir dinimizin. Senin dindende haberin yok ya da referans aldığın kaynakları merak ediyorum nasıl bu kadar emin konuşabiliyosun. Diyanet işleri bile bu konuda nihai kararını söylemişken.

Halkın iradesi masalını anlata anlata ortalıkta dolananlara dır bu yazacağım ; eğer bu halkın iradesi TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin geleceğini karanlığa sürükleyecek bir siyahlıkta ise yoktur arkadasım böyle bir irade!!!! ister on milyon , ister 20 milyon olsun , olayın bu noktaya kadar gelmiş olması bile ayıptır , bu vatanı kurtarıp kuranlara yazıktır ....

Bu ülkenin geleceğini karanlığa sürenler yapay kaygı ve vehimlerle özgürlük açılımlarına karşı rejim tartışması başlatanlardır. (Türkiye'de herkes çarşaf giyecek, şeriat gelecek, kızlar okutulmayacak, her erkeğe 4 kadın düşecek v.b gibi çok gülünç ve maksatlı görüşler)

Her şeyi dini ile bağdaştıran din sömürücülerinedir simdi yazacağım ; düşünün kendini müslüman sananlar ; ahirette cenneti görecek olan taraf şerefsizlikle , takıyye ile , işlerini oluruna uydurma ile cebini doldurup , vatanına milletine ihanet eden , onu karıs karıs satanlara mı acılacaktır !!! yoksa bası acık , alnı acık , üç kurus parasıyla calmadan cırpmadan , helaliyle yasayan , namusuyla yasayan , ülkesini ticari arac olarak kullandırmayan analarımızın - babalarımızın mı önüne serilecektir !!!

Orasını kimse bilemez kimse kimsenin içini bilemez anca Allah bilir. Bu bakımdan sen kimse hakkında böyle düşünemezsin doğru olsun ya da yanlış olsun. Başörtülü olsun ya da başı açık olsun.

Son yazacaklarım ise basımızdaki haysiyetten yoksun , yüzsüz , islamcılara dır ... Aslında bu dava sizin isinize bile yarayacak güzel ve yalnız ülkemde bunca düşünebilme yetisi tam gelişmemıs insanımız oldugu sürece ...

Sizler simdi cıkıp meydanlarda biz türbanı serbest bıraktık , MAHKEME izin vermedi diyerekten , YÜKSEK YARGIYI karalama gibi bir adiliğe bile kalkısacaksınız ... Yurdumun her kosesındeki eğitim yuvalarını , hastaneleri , resmi kurumları ABD ' DE yasayan ÇOBAN'ınınıza kaydırabilmek icin türlü türlü oyunlarınıza devam edeceksiniz , ve bütün bunları yaparken hic bir kaygı endise üzüntü bile duymayacaksınız !!!

oyuna gerek yok bunlar olması gerekenlerdi ki olmadı. Dolayısıyla laiklik ilkesine aykırı hareket edildi. Sözde laiklik korundu.

Başörtüsüne islamcılık gözüyle değil insan hak ve özgürlükleri dolayısıyla din özgürlüğü çerçevesinden bakmak lazım.

çünkü bu vatanın en büyük düşmanları sizlersiniz ! halkın iradesi de aslında bunu eninde sonunda kabul edecek ve de hakettiğiniz ceza er ya da geç verilecektir !

bu ceza bence her şeye muhalefet sözde laikliği savunan diğer partilere verilmesi gerekir bence.

Bu yazıdan sonra hic bi -hh- vatandası cıkıpta cevap vermeye zahmet etmesin , cünkü 14 yasındaki kızla 30 yasında evlenen bi adamın ; oğluna gemicikler alan bi rte ' nin , vatanı BABALAR gibi satan bi bakanın peşinden giden insanlarla tartısılacak hic bir seyin olmadığı aşikardır ....

gene vatan satılıyor safsataları. Vatan satılıyor millette bakıyo ölemi. Anayasa mahkemesi neredeydi ozaman vatan satılıyodu madem.

Aslında anayasa mahkemesinin bu kararı vereceği baştan belliydi darbecilerin hazırladığı tepeden inme bi anayasa anca bu kadar olur. Onun için bize tepeden inme değilde aşağıdan yukarı hazırlanmış bi anayasa gerekli.

Anayasa Mahkemesi. "ANAYASA"yı ihlal ediyo. Bunun denetleyicisi kim peki...

anayasadan haberin var mı ki bunu diyorsun?

al bak ne yazıyor anayasanda

MADDE 2. - Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. - Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

MADDE 148. – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Ancak, olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz.

sen kurnazlık yapıp bu maddeleri dolaylı hatta direk olarak yok saymaya çalışırsan dogal olarak boyle bir karar cıkar anayasa mahkemesinden.

bilmeden etmeden anayasa ihlali yaptılar demişsin bir de.

ortada anayasa ihlali yapan var, evet. o anayasa ihlali yapan akp idi gerekli cevabı da aldılar.

zaten tamamen hataydı türbanın okula girmesi ama bazı seler denemeden görülmez öğrenilmeez denedşler ve gördüler zararın neresinden dönülse kardır anayasa mahkemesi tebrikler:)

anayasadan haberin var mı ki bunu diyorsun?

al bak ne yazıyor anayasanda

MADDE 2. - Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. - Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

MADDE 148. – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Ancak, olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz.

sen kurnazlık yapıp bu maddeleri dolaylı hatta direk olarak yok saymaya çalışırsan dogal olarak boyle bir karar cıkar anayasa mahkemesinden.

bilmeden etmeden anayasa ihlali yaptılar demişsin bir de.

ortada anayasa ihlali yapan var, evet. o anayasa ihlali yapan akp idi gerekli cevabı da aldılar.

sende bu maddelere bak bakalım burada ne diyor.

MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

(Değişik: 9.2.2008-5735/1 md.) Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

MADDE 42. – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.

Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.

Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.

(Ek fıkra: 9.2.2008-5735/2 md.) Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir.

Devlet, maddî imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır.

Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez.

Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tâbi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası andlaşma hükümleri saklıdır.

bu maddelere göre açık açık anayasa ihlali yapılıyor . Senin dediğin maddeler başörtüsüne engel teşkil etmiyor çünkü net bir yorumu yok. Sonuç olarak anayasa mahkemesinin almış olduğu karar dolaylı(uydurma) yollardan 2. 4. maddeye aykırı engel teşkil ediyor. Ancak 10. ve 42. maddeye direk aykırı hareket var yani anayasa ihlaliiii

Geri