Yüreğimiz Yandı.

Hani "olmazsa olmaz" dediklerimiz vardır ya, mesela;

- Balık avına gideceksen, iyi bir olta setin olacak. Bir tahta parçasına sardığın 10 metre misinayla balık tutmaya kalkarsan, 5 dakika içinde muhtemelen o misina bir daha çözülmemek üzere dolanıp, sana günün geri kalanını zehir edecektir.

- Uzun yola gideceksen, çekim gücü kaliteli iyi bir cep telefonun olacak. En üst düzey kaskon var, araban dağ başında bozuldu ama cep telefonun çekmediği için kimseyi arayamıyorsun. Yemişim kaskonu.

- Dağa tırmanacaksan, botların ve iplerin en kalitelisinden olacak. Ekibin diğerleri metresine 30 Euro verdikleri özel ipler kullanırken, sen bakkaldan tamamını 10 TL' ye aldığın çamaşır ipiyle tırmanmaya kalkarsan, ekip muhtemelen bir kişi eksik geri dönecektir.

- Mesleğin icabı, bilgisayarı yoğun kullanıyorsan, sağlıklı yedek almasını iyi bileceksin. Az çok bilgisayarı kurcalamasını ve önemli programlar DVD' si hazırlamasını da bileceksin. Yedek almadığın bir zamanda, birden çöken sistem ya da kazayla sildiğin bir dosya yüzünden, bir sonraki güne işsizler ordusuna katılmış olarak başlayabilirsin.

Bu gibi örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabiliriz. Lafı nereye getireceğim, askeriyeye tabi. He, senin mesleğin askercilik oynamak, hatta daha da önemlisi sınır kollamaksa, o zaman sen de her türlü risk analizini bu işin uzmanları eşliğinde yapacaksın - termal kameraysa termal kamera, robot uçaksa robot uçak, kurşun geçirmez karakolsa kurşun geçirmez karakol - önce ihtiyacı belirleyeceksin, sonra da onu sağlayacaksın. Tuğla ve çimentoyu biraraya getirip, barakaya benzeyen birşey yapıp, giriş kapısına da 15-20 kum çuvalı atarak onlarca askere karakol yaptığını sanıyorsan, bence sen askerlikten istifa et, tavuk yetiştirme çiftliği kur. Ama sen bu kafayla tavukları bile birkaç tilkiden koruyamazsın. Her saldırı ve verdiğimiz şehitler sonrası aynı anonslar;

--- Takviye kuvvet gönderildi!
--- Geniş çaplı operasyon başlatıldı!
--- Şu kadar terörist etkisiz hale getirildi!

Ulan bir kere de o kadar teröristi, saldırıya hazırlanırken tespit edip o anda etkisiz hale getirin be! On küsür gencimizi şehit ettikten sonra değil...

Durun siz söylemeden ben kendimi ele vereyim. Evet ordu düşmanı, TSK' yı yıpratmaya çalışan biriyim ben !!!

DÜZCELİ MEHMET kardeşimizin haklılık payı var..
yetkili ağızlardan askerlerin geçişinin saptandığı belirtildi.
lakin albayın dediği gibi , biz bunları şimdi vurmucazda ne zaman vurucaz komutanım demesi içimi sızlattı.

ben sana söyleyim albayım..onlar bizim askerimizi vurduktan sonra...

istanbulun göbeğinde ataşehirin arka tarafında koskoca bordo berelilerin karargahı var.
nöbetleri bile bordo bereliler kendileri kulelerde tutuyor.
soruyorum istanbulun göbeğinde ne işi var bu eğitimi insan , ve savaş olan insanların.
neden dağlarda neden indirmiyor bu kahpeleri.
ömrü hayatında silah almamış, 1 ay eğitimde 3 adet kurşun atmış ana kuzularını neden gönderirler.
bilmiyorum.artık kendimi bile anlayamıyorum.lafların alayı havada kalıyor.
şehitlerimize ALLAHtan rahmet kalanlarına başsağlığı diliyorum..
daha başkası elimden gelmiyor.çünkü isyana kayıyor...

başımızda böyleleri varken daha çok şehit veririz .

filistinde bir şey olsa koşa koşa giderler . Kendi topraklarımız içindekiler ne olacak ?

malesef ordumuz bahsedildiği gibi dünyanın bilmem kaçıncı büyük ordusu veya güçlü ordusu değil.modernizasyona muhtaç ve olan gücünü de ağababalardan izinsiz kullanamayan,sadece görüntüden ibaret.
sıktı değil mi ? vatan sağolsun,bi oğlum olsa onu da gönderirdim,vatan bölünmez vs vs klişe laflardan.kahramanca şehit olmak varken,bir amaç bir inanç uğruna değil,elimiz kolumuzun bağlı olması nedeniyle binlerce kardeşimiz şehit oldu ve olacak da.durum bunu gösteriyor.
işte açıkça görüyoruz ki israil ve abd bize kızdı ve kualk çekme amaçlı istihbaratlarını kesti ve tetikçileri şerefsizlere açıkca vur emri verdi..kendi evimizde misafir gibiyiz.kendi vatanımızda istediğimzi gibi at koşturamıyoruz..sam amca'nın lafı dışında hareket edememezken bağımsız ve güçlü bir türkiye kavramı ne kadar çok tezat geliyor bana.
o kadar kardeşimizin kanı aktıktan sonra göz boyama olsun diye boş dağı taşı bombalamaolayını da anlamıyorum.. adamlar sızıyor şehit ediyor kaçıp gidiyor..bizim çoook güçlü ordumuz da kolpadan dağlarda taşlarda mühimmat ziyan ediyor.
devletimizin yarı müstemleke bir devlet olduğu acı da olsa çok aşikardır. bırakın yumruğunu masaya vurmayı ,avuçlarını bile sıkacak güç ve serbestlikten malesef ki yoksundur. ülkemizin jeopolitik konumundan başka hiç bir kritikliği bulunmuyor..
bu kafa ile daha çok kardeş kanımız akar çok anamız ağlar ve biz de çokk vatan sağolsun avuntularını dinleriz.
Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun analara babalara sabırlar versin.

30 yıldır Başımız sağolsun da . Artık Sağolmasın be Devlet baba . Yıllardır Terörü Bitireceğiz diyorsun da HANİ ?

Geri