Yüzüne baktı diye kocasını boşuyor

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
1211336195.jpg

Suudi Arabistan’da evli oldukları 30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş bir adam, merakına yenilip karısı uykudayken peçesini kaldırıp yüzüne baktı. O esnada uykudan kalkan karısı ise, geleneklere karşı geldiği için kocasından boşanmaya karar verdi. İsmi açıklanmayan 50 yaşındaki kadın, Hamis Muşayt şehrinden geldiğini ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylüyor.

Özür işe yaramadı
Kadın Al Riyadh gazetesine yaptığı açıklamada kocası için, “Bunca yıldan sonra bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı” dedi. Kocasının defalarca özür dilediğini ve bir daha yüzüne bakmayacağına söz verdiğini belirten kadın, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Suudi Arabistan’da karı-koca arasında bu tarz boşanma vakaları daha önce de olmuştu.

Eşe yüz göstermemek İslam’da yer alan bir kural olmamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın birçok bölgesinde uygulanıyor.​

Kaynak

nıc,nıc,nıc

nasıl insanlar ya
şuna bak
hayır yani inançlarına karışmak gibi olmasında böyle bir şey nasıl oluyor ben hayret ediyorum
ne alakası var yani sonuçta karısı 30 yıl ben karıma bakmazsam ne anladım ben bu evlilikten

öha öha..
herhaLde sadece yüzüne bakamıyorLar 8-10 tane çocuk yapabiLdikLerine göre..

ne sacma bi kural bu ya:S

Geri