YabaCı Dil '' TÜRKÇE ''

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
BU arkadaşlarla işimiz zor olacak. Güneydoğu’da çeşitli illerden "bağımsız" seçilip geldiler. Halkın seçimidir, saygı duymakla yükümlüyüz.

Geçtiğimiz pazar günkü yazımda onları "PKK’lı" diye tanımlamıştım. Terör örgütünün mensupları ille de dağlarda gezinmek zorunda değil. İlle de güvenlik güçlerimizi pusular, mayınlar ve kurşunlarla şehit etmek zorunda değil.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi terörün en tehlikeli aşaması, siyasallaştığı zaman gerçekleşiyor. Türkiye’de şimdi bu aşamayı açıktan, bu kez Meclis çatısı altında yaşayacağız. Doğu ve Güneydoğu’da belli il ve ilçelerde belediyeleri ele geçirdiler ve adına siyasallaşma denilen kavramın ne olduğunu hepimiz gördük.

Kürtçe yayınlar başladı, terörist cenazelerini belediye ambulansları taşıdı, PKK renkleriyle bayraklar açıldı, sloganlar atıldı. Bazı belediye başkanları hakkında soruşturma açıldı, sadece bir başkan görevden uzaklaştırıldı.

* * *

Şimdi yeni gerginlikleri Meclis çatısı altında yaşamaya hazır olun. DTP Grubu önümüzdeki günlerde kurulacak. Bunlar her konuda kürsüye çıkıp konuşacak. Seçilmişlerdir, elbette konuşacaklar.

Kürsü dokunulmazlığından sonuna kadar yararlanacaklar...

Ama korkarım, şu veya bu nedenle Meclis içinde ve dışında sürekli olarak Kürtçülük yapacaklar.

Bazıları şimdiden demeç veriyor:

"Biz buraya halkların kardeşliği için geldik. Merak etmeyin Kürtçe değil, Türkçe yemin edeceğiz! Kılıçları kuşanıp gelmedik."

Kılıçları kuşanıp gelmediğini söyleyenlerden bazıları, aynı gün Meclis’te formları doldururken, ilk şoku yaratan bir davranışta bulundular.

Formdaki soru şöyle:

"Bildiğiniz yabancı diller?"

Bunlardan bazılarının el yazılarıyla yanıtı:

"Türkçe."

* * *

İnsaf yahu! Ayıp yahu!

Daha Meclis’e adım attığınız ilk günden bunu yapmaya, bu saygısızlığı sergilemeye hakkınız var mı?

Bu saygısızlık kime?

Sonradan bazı arkadaşlarınız devreye girip düzeltmiş olsalar, "Arkadaşlar yanlış anlamış" demiş olsalar bile, Türk milletine.

Türkçe sizin için yabancı dil midir? Buna inanıyor musunuz?

Eğer inanmıyorsanız bunu niçin yapıyorsunuz? İnanıyorsanız, siz birkaç gün sonra Meclis kürsüsünde aşağıda özetle verdiğim yemin metnini nasıl okuyacaksınız?

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ koruyacağıma... Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma... büyük TÜRK MİLLETİ önünde NAMUSUM ve ŞEREFİM üzerine ant içerim."

* * *

Şimdi bu arkadaşlar bir yanda Meclis kayıtlarına "Bildiğim YABANCI DİL Türkçe" kaydını düşecekler, öbür yanda ise birkaç gün sonra "vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü" koruyacaklarına "büyük Türk milleti önünde namus ve şerefleri üzerine" yemin edecekler!

Şimdi belki diyeceklerdir ki "kardeşim biz o yemini formalite gereği okuyacağız"...

Doğrudur, bugüne kadar o yemini kimler okumadı ki!.. O namus ve şeref yemini kürsüden okunur. Sadece okunur! Hepsi bu kadardır ve beş saniye sonra unutulur gider.

Dünyanın (hem de Anayasa’da yer alan) en şanssız, bahtsız, talihsiz, kısmetsiz namus ve şeref yeminidir!

* * *

Meclis kayıtlarına "bildiğim yabancı dil Türkçe" kaydını düşen bu milletvekilleri daha ilk aşamada ortalığı germeye başladılar. İnşallah yanılırım ama şu birkaç gün içerisinde olanlar, bundan sonra olacakların habercisi.

Leyla Zana boşuna konuşmadı, "Türkiye eyalet sistemine geçmeli. Bu er veya geç olacak" diye!

Bugüne kadar seslerini sadece belediyeler eliyle duyuruyorlardı. Şimdi siyasallaşma sürecinde çok önemli bir aşamayı daha geride bıraktılar. Biz onları asla "yabancı" olarak görmüyoruz ama onlardan bazıları bizi ne yazık ki öyle görüyor.

Bu kafayla giderlerse Türkiye boş yere gerilecek ve zararlı çıkan kendileri olacak.

Bu iyi niyetli uyarıları dikkate almalarını dilerim.

Emin Çölaşan

Benim Yorumum . . .

Size bir Soru DTP = pkk ise
DTP'ye oy veren = ?

Önemli Not : Bu yazı Bana ait Değildir . Yazı Emin Çölaşan'ın yazısıdır . ( okumayanlar ve beni eleştirenler için yazmak zorunluluğu hissettim )

Bazılarıda dünyadan bi haber kaynak soruyorlar ama göstersekte inanmazlar ben yinede birkaç örnek vericem .

Kaynaklar isterseler çoğaltabilirim

http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=83342&uniq_id=1186188007
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=123397&uniq_id=1186487441
http://www.habertimi.com/haber.php?haber_id=10244
http://www.konhaber.com/?syf=ktgr&ktgr=26&hbr=eiOiOfuPfJ

terörist olmak için illaki dagda gezen salvarlılar olmak gerekmıyor.. bunlar da meclise girmiş takım elbiseli teröristler.. amacları belli, meclise niye girdikleri belli ve onlara oy verenlerin istekleri belli.. ama bosuna gelmişler taa Ankara'ya.. Yuce ATAMIZIN dediği gibi ''GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER''!!!!

Leke' Alıntı:

Size bir Soru DTP = pkk ise
DTP'ye oy veren = ?

Kimseye karsı ön yargılı olmamak lazım ve herkesi aynı kefeye koymayalım cünkü;

dogudaki insanların büyük bir bölümü okul yzü görmemis ve 1 lokma ekmege muhtac insanlardan olusmaktadır. Ayrıca hala agalık (sıh artık adı her ne haltsa) devirinin yasadıgını göz önünde bulunduracak olursak bu insanların cogunun özgür bir iradeye sahip olmadıkları yorumunu getirebiliriz.

Ama yanlıs anlasılmasın ben yazdıklarımda" pkk bizim arka bahcemizidir" .(cezalar bu kadar hafif olursa olacagı bu)
diyenlerden bahsetmiyorum zaten onların neye hizmet ettigi acıktır.

Resmi dilin Türkçe olduğu Anayasa’nın değiştirilemez hükümleri arasındadır. Bu durumda söz konusu kişiler, daha ilk adımda Anayasa’nın bu hükmünü çiğnediler.Anayasayı tanımayanlar nasıl milletvekili olabiliyor bunlara böyle bir hak nasıl verilebiliyor bunu sorgulamak lazım..!Anayasayı ihlal edenlerin milletvekilliği T.B.M.M. tarafından derhal düşürülmelidir.!!

arkadaşlar ben de önce bu durumdan rahatsız oldum ve araştırdım ve birkaç haber sitesinde ve televizyonda formlarda 'bildiğiniz dil' olarak yazdığını öğrendim belki de sadece bi yanlış anlaşılma biz DTP nin ne olduğunu o kürsüye çıkıp önerdikleri önergelerle görücez şimdiden konuşmanın yersiz olduğunu düşünüyorum

Allah Allah....Bunu bende sabah veerecektim ama o formda "bildiğiniz diller" yazdığını söylüyordu,haberi okuduğum kaynak...bende vermekten vaz geçmiştim...Şimdi gerçek olan hangisi arkadaşlar?Formun bi kopyasını görebilirmiyiz acaba bulabilecek arkadaş varmı?Yalnız mademki benim okuduğum kaynaktaki bilgi doğru ozaman :

1)Neden şimdiye kadar kimse aynı hataya düşmedi?
2)Ve neden bukadar çok yankı buldu?....

ichelim_mi arkadaşa katılıyorum.şimdiden önyargılarla halk tarafından seçilmiş insanları terörist diye nitelendirmek çok yanlış.zaten önyargılar yüzünden bu hallerde değilmiyiz.kardeş millet dediğiniz milletin dilini bile inkar edebiliyorsunuz.ne zaman birileri çıkıp barış sağlansın, kardeşlik bağları ile birbirimize bağlanalım, kanlar dökülmesin hep beraber yaşayalım dese terörist olup çıkıyor.

Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etme konusunda bildikleri; bi kaç tane ırkçı,milliyetçi ve şövenist gazetenin yazdığı yalan haberlerden öteye geçemeyen anadolu halkı üstüne halk tanımıyorum.

Ve bu doğrultuda işin aslını bilmediğimi vurgulayarak bu haberin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığı kanısındayım.Yine bu tür gazetelerin ortalığı germek adına yaptıkları safsatalardan başka bişi olduğunu zannetmiyorum.

Leke arkadaşımızı da biraz eleştirmek istiyorum.Arkadaşım hem halk seçimidir saygı duyarız diyor hem PKK lı terorist diye nitelendiriyor.Galiba arkadaşımız her yazdığı cümleden önceki cümlesini okumuyor.

Arkadaşlar size tavsiye edebileceğim tek bişi var.Artık önyargılarınızdan kurtulun...

Teşekkürler...

şakirtkürt' Alıntı:
ichelim_mi arkadaşa katılıyorum.şimdiden önyargılarla halk tarafından seçilmiş insanları terörist diye nitelendirmek çok yanlış.zaten önyargılar yüzünden bu hallerde değilmiyiz.kardeş millet dediğiniz milletin dilini bile inkar edebiliyorsunuz.ne zaman birileri çıkıp barış sağlansın, kardeşlik bağları ile birbirimize bağlanalım, kanlar dökülmesin hep beraber yaşayalım dese terörist olup çıkıyor.

Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etme konusunda bildikleri; bi kaç tane ırkçı,milliyetçi ve şövenist gazetenin yazdığı yalan haberlerden öteye geçemeyen anadolu halkı üstüne halk tanımıyorum.

Ve bu doğrultuda işin aslını bilmediğimi vurgulayarak bu haberin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığı kanısındayım.Yine bu tür gazetelerin ortalığı germek adına yaptıkları safsatalardan başka bişi olduğunu zannetmiyorum.

Leke arkadaşımızı da biraz eleştirmek istiyorum.Arkadaşım hem halk seçimidir saygı duyarız diyor hem PKK lı terorist diye nitelendiriyor.Galiba arkadaşımız her yazdığı cümleden önceki cümlesini okumuyor.

Arkadaşlar size tavsiye edebileceğim tek bişi var.Artık önyargılarınızdan kurtulun...

Teşekkürler...

Sen önyargılı olduğumuzu mu düşünüyorsun ?

DTP'nin destek verdiği Van Mitinginde Zana (Küfür edecem diğer nickim bu lanete söverken banlandı(Yehovan)) söylediklerinden haberin yok heralde ?

Diyarbakır büyükşehir beledeyisi başkanının roj tvde söylediklerini dinlemedin heralde.

Bu adamların kökü vatan hainidir.
Bu adamların katli vaciptir.

Sen hangi kardeşlik bağından söz ediyorsun ? Kardeşler aynı kandandır. DTP'li ve ona oy veren insanlar kendilerini başka bir kandan görüyorlar. Kendilerini başka bir ırk olarak lanse ediyorlar ve toprak hakkı istiyorlar. Hadi ordan !

Bu adamların mecliste yemin edilmesine izin verilmemeli hatta yüksek seçim kurulu bunların adaylıklarını kabul etmemesi gerekiyordu.....

Yeter artık devlet iradesinin devreye girmesi gerekiyor. Bu soysuzların mecliste yeri YOK!

Pardon!!

ben bu yorumu Leke Arkadaşımızın yaptığınız sanımıştım çünkü yazıyı sonuna kadar okumamıştım.Ama bunu öğrendiğimde çok üzüldüm, meğerse bu yazıyı "ünlü" Emin Çölaşan yazmış.yazık ama çok yazık, ömrünü yazmakla geçirmiş ola bi yazarın bu kadar üstün körü, önyargılı ve basit bir yorumda bulunması gerçekten çok yazık.bu sözleri inanın üzülerek yazıyorum.

Sayın Emin Çölaşan a burdan bi açıklama yapmak istiyorum.Sayın Çölaşan sanıyorum "yabancı dil" kavramının anlamını bilmiyor.Çünkü yabancı dil denildiğinde akla anadilin dışındaki diller gelir.Ama ben sayın Çölaşanın bunu bilmediğinden çok bunu söyleyenlerin anadilinin Kürtçe olduğunu bilmediğini düşünüyorum.Tabi böyle birşeyin gerçek olma ihtimalini düşünerekten söylüyorum.

Tekrar teşekkürler...

TuRKuM_ adlı arkadaş çok haklı ama; birileri kalkıp bu vatanı bölmeye kalkışırsa, ırkçılık yaparsa, Atatürk ilke ve inkilaplarına söverse, toprak koparmaya çalışırsa, kendilerini farklı bir ırk diye lanse ederlerse!

Ama TuRKuM_ adlı arkadaşın Diyarbakır büyükşehir belediyesi başkanının RojTV deki konuşmasını ya da Leyla Zana nın Van mitingindeki konuşmasını veya herhangi başka bişeyi gerçek anlamda tam olarak okuduğunu ve objektif olarak anlamaya çalıştığını zannetmiyorum.Ve galiba değerli arkadaşım soysuz ve vatan haini kavramlarının hakaret içerikli kelimeler olduğunu(çünkü hakaret etmek istemiyorsun) ve bi insanın veya insanların katlini vacip kılma hakkının hiçbir şekilde kendisinde olamayacağını bilmiyor.Tabi bu üzücü bi durum.Ama arkadaşımın kendi yanlışlarını ve önyargılarını değiştireceği konusunda hiç terddütüm yok.

Teşekkür ederim...

yaptığı açıklamada “Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaleti kur” diyen Leyla Zana, “Söylediklerime bugün kızanlar, 5 ya da 10 yıl sonra bunu gerçekleştirecek ve uygulayacaklar” dedi.

Zananın söylediği bu. Bunun neresini ben objektif olarak değerlendireceğim !

dtp çatısı altında meclise girenlerin amacı nedir ?
Kime neyi kime karşı savunacaklar ?

Sen hala bana gelmiş ön yargıdan bahsediyorsun. Bu adamların kökü vatan hainidir. Bunlar terör örgütünün siyasi kanadıdır. Bunlar askerimize kıyan itlerin destekcisidir. bunlar dağdaki eşkıyanın takım elbise giymiş halidir.

şakirtkürt sen bi ağzındaki baklayı çıkarsana

ben bir türk genciyim ve alnım açık 'ne mutlu türk 'üm diyene' diyebiliyorum kürt lerinde bence ben kürdüm deme hakkı var hiçbir millete soysuz diyemezsin

bu arada yanlış anlaşılmasın ne türkiye içinde bir kürdistanı destekliyorum ne de vatanın bölünmesini

TuRKuM_ benim kurtulmanızı istediğim şeyde tamda buydu.Herşeyin altından başka bişeyler ararsınız başka anlamlar çıkarırsınız sonra da ona göre düşünür ona göre davranır ve ona göre yargıda bulunursunuz.İşte benimde bahsettiğim şey bu!Bunlardan kurtulmanız ve kurtulmamız lazım!

Küfretmekle hakaret etmekle sövmekle bu işler yürümez.Anlayış denilen, sempati denilen şeylerden tamamen uzak tavırlar bunlar.

Yazdıklarımı tam olarak okusaydın ağzımdan başka baklalar aramazdın.Sana bunları okumadığını söyledim ve hala okudumuş olduğunu zannetmiyorum.O yazdığın cümleyi veya cümleleri de internetten iki saniyede bulup kopyalayıp yapıştırdın(nerden bulduğunda bellidir zaten) sanıyorum.

Ben onların senin bu söylkediklerin konusunda haklı ya da haksız olduğunu söylemiyorum ve tartışmıyorum.Bu tür polemiklere zaman ayıracak kadar vaktim yok.Kim nerde ne dese kimin tekelinde olduğu belli olan basın tarafından hemen çarpıtılıp haber haline getiriliyor.Ve insanımızda haliylen bunlara hemen kanıyor...

Mesela kendini ele alabilirsin.Sen ne zaman okuduğun bi haberi farklı kaynaklardan okuma ve araştırma ihtiyacı hissettin.Bence hiç düşünmedin çünkü buna gerek duymadın.Haklımıyım bilmiyorum ama haklılık payım vardır.

son olarak söylediğim onca şey arasında tek bi şeye cvp yazmışın,Cevap yazma ihtiyacı mı hisstmedin ya da alelacelen cevap vermeye çalışırken mi arada unuttun bilmiyorum ama yazdıklarımı okuyup anlamaya çalışsan çok güzel olur belki...

sen benı anlamamakta ısrar ediyorsun.

Bu vatanın sınırları içinde yaşayıp, bu vatanın bölünmesi için çalışan insanlara ben nasıl ön yargısız ben nasıl küfürsüz silahsız yaklaşırım. Onlar zamanında kundaktaki bebeğe kurşun sıkmış insanlar. sen neden bahsediyorsun. Sen hala ne kardeşliğinden bahsediyorsun. Zana ve onun tayfası ne kardeşlik yapmışta onları kardeş gibi görmediğimizi söylüyor? Görmeyiz tabiki acık ve net. Bu vatan hakkında art düşünen zihniyetlerin bu vatanda yaşamaya hakkı yoktur.

Dostum sen zana'nın o konuşmasını bana objektif olarak değerlendirimisin lüften rica ediyorum. Ben objektif olamıyorum. Sen diğer arkadaşlar için bir değerlendir bakalım. Sen diğer kaynaklardan zana hakkında bir konuş . Bu adamlar zamanında meclise girdi ne yaptı ? Bu adamların bu üleye ne faydası dokunmuştur... Bırak geç bunları....

ichelim_mi arkadaşım kürdün kürdüm deme hakkı vardır elbet fakat Ülkemin sınırları içinde bir vatan hayali kurma hakkı yoktur. Ben bunu düşünenlere SOYSUZ diyorum. ! anlaşıldı !
parantez içinde(Kürt milletmidir ? bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.)

''ben bir türk genciyim ve alnım açık 'ne mutlu türk 'üm diyene' diyebiliyorum kürt lerinde bence ben kürdüm deme hakkı var hiçbir millete soysuz diyemezsin ''

bu açıklama ne ALLAH ını seviyorsan ya.bu açıklama tamamen onları haklı çıkarır.fazla uzun uzun yazmayacağım.bir cümle.şu cümleye göre açıklamalarınızı yapın!!!!!!!!!

''Bu memleket tarihte Türktü,bugünde Türktür ve ebediyen Türk olarak kalacaktır.Türkiye Türklerindir!!!''
Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK

seçim öncesi son kozlarını kullanarak "buraya güneydoğu diyorlar buraların asıl adı kürdistandır ben de güneydoğulu değil kürdistanlıyım" diye konuşan,siyasette bulunduğu günden beri tek amacının kürdistanı kurmak olduğunu belirten ve pkkya terör örgütü demeyen zananın militanları mecliste istediği gibi at koşturacak,ne mutlu kürdüm diyecek,Türkçeyi yabancı dil olarak yazacak ve ben de susacağım öyle mi?!

Türkiye Türklerindir efendiler,bu planlara seçimlerde de desteğiyle dahil olmuş bi topluluğa bu kadar da göz yumulmaz.pes!

arkadaşlar ben bu insanları savunmuyorum ama hiç deilse amaçları belli birde 340 milletvekili ile giripde amacı bile olmayan bir grup var eğer farkındaysanız bunlar şu anda dtpden daha tehlikeli kürtler şu anda amerikanın kullandığı bir mendil gibi işi bitince buruşturup atacak onun için onlardan korkmak yersiz

valla eğitimsizde olsalar vatan haini vatan hainidir.....
dtp ye oy verenleri ben vatanı bölmeye yönelik cahilde olsa teröristin önde gideni olarak tanımlıyorum..
istersen açlıktan geberecek durumda olsanda vatanını üç kuruşa satmayacaksın..

amerikanın mendil gibi kullanıp atacağını söylediğiniz topluluktan korkan yok zaten.
amacı olmayan 340 milletvekiliyle bağımsız diye adlandırılan teröristlerin hizmet ettikleri kapı aynı bunu da unutmayalım..

Geri