yardım edin lütfen!!!!

blackblut

New member
Reaction score
0
arkadaşlar geçen gün bilgisayarı söküp güzelce temizledim. temizlediğim günden beri bilgisayar sürekli olarak kasıyo ne yapmam lazım acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Güzelce temizledim derken işlemci ve fanını söktünüz mü ram çıkarıp taktınız mı bağlantı kabloları söküp taktınız mı ?
Nasıl bir temizlik bu yapığınız detay verin ki yorum yapabilelim. Mesela iki ram var ise yerlerini değiştirdiniz mi farkında olmayarak nedir ? Muamma detaylı bilgi verin ki işten anlayanlar yorum yapabilsin ...

ekran kartı ve işlemci fanını söktüm ramlari çıkardım hepsi o kadar bağlantı kablolarının bir kısmını söktüm sadece

ramlari tekrar söküp teker teker ayrı ayrı slotlarda dene
sorunsuz çalışıyorlarsa eğer tekrar hepsini takıp dene
işlemci fanı çalışıyormu kontrol et
işlemci ısınıyorsa kasabilir

ekran kartı ve işlemci fanını söktüm ramlari çıkardım hepsi o kadar bağlantı kablolarının bir kısmını söktüm sadece

Bakın mesela size saçma bir örnek vereyim. Aynı sizin yaptığınız gibi bir temizlik yapmıştım bende 512 1024 lük 2 ram vardı birincil 512 ikinci 1024 ram di. Mantıken 1024 ram i birinci olmalı diye yer değiştirdim temizliği sonlandırıken bilgisayar saçmaladı mavi ekran hataları aldım ramleri eski düzenine getirince gençliğine yeniden kavuştu.
Ama özellikle işlemci fanına ve ısısına dikkat edin. Fanı sökerken işlemcinin termal macununa bir şey olmuş olabilir mesela kurmuştur uzun zamandır termal macunu yenilememişsinizdir sökerken ayırmış olabilirsiniz. Yaptığınız işlemleri tekrar edin ve ramlar i değiştirmeden deneyin aynı hata devam ediyor ise ramlarin yerlerini değiştirin. Hala devam ediyorsa özellikle işlemci fanına ve ısısına dikkat edin

Geri