yardım edin ufak bir sorunum var

by_edi

New member
Reaction score
0
merhaba öncelikle arkadaşlar. benim ısınma probelmim var.
makinemin özellikeri
anakart: gigabyte GA-8I945P-G
işlemci: LGA 775 PİN P4 3.0GHZ
RAM: KİNGSTON 2GB
H.D.D: SEGATE 80GB SATA2
EKRAN KARTI: MSI RX2600PRO (ati radeon hd 2600pro) 512MB
POWER SAP: 400W
özellikleri bunlar makinemim fakat havalardan mıdırr deilmidir tam bilmiyorum ama sizlerede danışmak istedim. MAKİNE YÜKSÜZ DURUMDA İŞLEMCİ SICAKLIGI (48) H.D.D (42) EKRAN KARTIM (57) DERECE SİZCE NORMAL Mİ??? BEN MAKİNEYİ İLK ALDIMDA BU İŞLEMCİ SICAKLIGI 38 --37 DERECEYİ GEÇMEZDİ NE YAPMAMLAZIM TERMAL MACUN ALDIM SÜRDÜM AMA GENE AYNI SİZCE SORUN NEDİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM SAGILAR (MSN :[email protected])

akasa 965 serin tutacaktır

güzel diosun da arkadaşım anlamadım eskiden yoktu böle bi sorun şimdi neden çıktı

tamama kışındamı böle olurr:d bu dedini alcıamm ucuz bişde hem pajalıda deill. peki ekran kartı için ne diceksin

sagolun arkadaşlar inş öledirr zaten püfür püfür esio yaz sıcaklı gibi kasaa alev gibi

kardesim makineni temizlemeni tavsiye ederim,mutlaka havalarinda etkisi vardir, arti yuksuz durumda demissin makinede isletim sistemi altinda kurdugun her program calisir, buda isinmaya yol acar,

mesela yeni programlar artik cift cekirdek ve yeni isletim sistemleri baz alinarak gelistirliyor, tek cekirdekli bilgisayarlarda calistiriyor ama nekadar,

bunu soyle aciklayalim ornegin; nero8' i 5 senelik, programi kaldiran bir bilgisayara kurup yeni toplanmis bir sistemde gosterdigi performansi beklemek gibi olur, sistem calistirmak icin daha fazla guc isteyip gec calisip isinacaktir,

bastada dedigim gibi makineni temizlemek senin icin en mantikli cozum olacaktir,

anakartın sensörlerınden olabılır en yenı bıosunu uptade et termık macunu ıslemcının uzerıne mercımek tanesı kadar sur aynı sekılde ıslemcı fanının sogutmasınada, fazla termık macun surmen ıletımı daha ıyı saglıyacak anlamına gelmez sogutmanın ıslemcı ıle teması tam olsun kaliteli termık macun kullandıgından emın ol 48 C derece okadarda sıcak degıl full zorlamayla kac derece oluyor o onemlı bırde elınle sogutmaya dokun bakalım cıdden o sıcaklıgı verıyormu speedı fan tam sonuc vermeye bılır bıoasdakı hardware olumden kontrol et sıcaklıgı pc acılısında 40 c ıse normaldır. bende amd 4800+ core var 80 C kadar cıktıgını bılırım 2500 mhz 3250 overclocklu ama :)

zaten ilk açılıştaki biostan bakıom sıcaklıga 47--48 derecee ekran kartınada atının kendi programından bakıyorum hiç bişi çalışmadı halde 57 derece dedin gibi termal macunları az sürdümm hiç bi sorun yok fanlar da dönüyo kasayı da temizledim deişen bişi yok. biosum f10 du f11 güncelledim daha ne yapmam lazım:(:(

bıosum f10 du f11 yükledim güncelledim. termal macun dedin gibi az sürdüm zatenn fanlarda dönüyo sorun yok.sıcaklık degerlerine işlemcinin kine bıosdan baktım ekran kartına atının programından baktım onlarda yannış sölicek deil heralde:D kasamıda temziledimm en uç noktasına kadarr

islemci fanin tam yerlesmemis olabilir neden buda olabilir,

sana soyle birkac soru sorayim
bu sicaklik degisimi ne yaptinda meydana geldi??
durduk yere gerceklesmedi ya:D
mesela kasanin parcalarini sokup taktin mi, veya kablolar toplu haldeydide su anda daginik mi duruyor,
birde en onemlisi oda sicakligi kac derece???
malum mukemmel bir hava sogutma ile sistemin isisini max. odanin sicakligina indirebilirsin. bunlari bir kontrol edermisin

evet parçalarla oynamıştım zamanında ama oynaamdan önce böle oldu için oynamak gereginde bulundum:) bi sonuç alamadım ama:( kablolar topluydu biraz dagınık evet bu dogru oda sıcaklıgı 26 derece şu anda gündüzleri en fazla 29 oluyoo buda normal deil mi

gayet normal

kardesim simdi ekran kartinin ve hdd' nin sicakliklari normal gozukuyor,
senin sadece islemci sicakligi ile ilgili problemin var, kablolarini toparlaman sana hava sirkulasyonu saglayacaktir buda 1-2 derece farkettirebilir,
birde kasanin yerini degistirip oncekine nazaran daha kapali bir mekana koyduysan buda sirkulasyonu etkiler, genel itibari ile kasanin sol kapagi delikli bir yapiya sahiptir bu kismi kapatirsan sirkulasyonu yine bozarsin

birde en ince ayrintisina kadar temizledigini soylemistin, islemcinin uzerindeki metal gullerin arasini da temizledin mi??

tabi bir sey daha soylemek istiyorum anakart uzerindeki metal yapraklarida cikartip temizlediysen bunlarinda altina termal macun surmen gerekir biliyorsun,

son bişi arkadaşlar sizinde vaktinizi aldım ekran kartı ısınması nasıl yane sıcaklı normal mi 57 derece

birde en ince ayrintisina kadar temizledigini soylemistin, islemcinin uzerindeki metal gullerin arasini da temizledin mi??

tabi bir sey daha soylemek istiyorum anakart uzerindeki metal yapraklarida cikartip temizlediysen bunlarinda altina termal macun surmen gerekir biliyorsun, ŞUNLARI DAHA AÇIK SÖLERMİSİNN ARKADAŞIM TAM ANLAYAMADIM DA:) METL GÜLL YAPRAKLAR FELAN NE OLUYO

apfjba.jpg

4jb6p.jpg

Hmm Anladımm Ben Elmedim Onlara Hiç Kardeşş. Ben Bi Kabloları Toplayayımm Yine Bi Sorun Olursa Dönerim Size çok Teşekkür Ederim Sizleree Allah Razı Olsun

kardesim sen en iyisi islemcinin alt daha dogrusu ustundeki o yapraklarin arasini temizle, bir ara elime gecen bir bilgisayardan bir avuc, yumak halinde toz cikarmistim:D
sonrasinda 100-110'larda gezinen sicaklik 70-80' lere inmisti, gerci o bilgisayarin veri yolarinda da problem vardi...

Geri