yardım lütfen..

icgprs01

New member
Reaction score
0
arkadaşlar geçen gün çanağı sirius a çevirdim ve sinyal kalitesi % 74 , sinyal seviyesini % 100 olarak buldum fakat taramada hiçbir kanal bulamadım. bu daha önce hotbirdde de başıma gelmişti % 100 sinyalle 500 civarında kanal bulurken sinyal seviyesini % 90 lara ayarladığımda ( çanağı oynatarak ) 1000 kanala ulaştım. sirius tan netice alamayınca tekrar hotbird e döndüm fakat gene % 100 sinyal kalitesi var fakat sinyali düşüremiyorum. Bunların sebepleri nedir acaba. kullandığım çanak 120 lik.

arkadasım oncelikle kullandıgın lnb ile ilgili bi durum soz konusu eger kullandıgın lnb (vertical & horizantal) lnb ise bu sorunu yasarsın şimdi zaten 120 cm lik bir canakla % 100 sinyal kalitesini bulmanın imkanı yok şimdi burada yapacagın tek sey var lnb yi degiştirmen ve normal universal bir lnb alman dır zaten kendinde soluyorsun canakla oynadıgımda % 90 ı buluyor ve 1000 kanal buluyorum diye sen canakla oynadıgında % 100 den % 90 seviyesine indirdim diyorsun ama o sana ole geliyor lnb frekansı tam ve net bi şekilde yansıtmıyor yani sen % 100 luk bir pozisyondayken muhtemelen % 40 lardaydı daha sonra canakla oynadıgında % 90 buldun ve kanallar cogaldı hele hele birde ss2 kullanıyorsan bu kaliteyi bulmanın mumkunatı yok ama normal bir receiver ise tamam o zaman bulursun eger receiver ise o zaman receiver de arama ayarlarında bi sıkıntın var demektir.
msn:[email protected]

dostum verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ilk önce, kullandığım lnb zannedersen universal çünkü lnb ayarlarında universal işaretli, sinyal seviyelerine gelincede onlar receiver daki sinyal seviyeleri, makinanın yanlış gösterme şansı var mı ? bunda sorun yoksa receiver ayarları nasıl olmalı ?

şimdi Receiverden Receivere Farklilik Osterir Ayarlar şayet Senin Receiverinde Transponder Ekleme Olayi Varsa Bu Kanallarin Bulundugu Tum Frekanslari Tek Tek Elinle Girmen Gerekli Ama Yok Benim Receiverim Daha Yeni Son Cikanlardan Diyosan O Zaman Anten Ayarlarini Ayarli Kabul Ediyorum Ve Otomatik Kanal Arama Yerine Geldiginde (network Arama) Search Yada Acik Halde Olmali .bunun Disinda Network Yazmayabilir Ya Ne Yazabilir (şebeke) Olabilir Bu Durumdada Aynisi Gecerlidir şebeke Arama Acik Hale Getirildikten Sonra Aratmalisin .ama Transponder Ekleme Olayin Varsa Eger Makinanda Yazilim Aliyorsa Yazilim Atilan Bir Makinaysa O Zaman Ya Hazir Kanal Listeleri Var Oradan Yukle Yada Tek Tek Frekanslari Elinle Gir .bu Arada Makinanin Marka Ve Modelini Yazarsan Sana Daha Net Bi Cevap Verebiliriz.

Saygilar

oncelikle yardim icin sabit basligi kullanin bu harbiden son uyari cevap yazmadan kitliycem bundan sonra..

sorununa gelince harem arkadasim maalesef seni yanlis yonlendiriyo.
Digital receiverlarin cogunda ayar yaparken bu tur sorunlarla karsilasirsin.Sorunun cozumu ise iki turlu olabilir

ya makinanda kayitli bi kanal uzerindeyken ayar yapican ve goruntu geldimi sabitliycen.

yada ayari analog makina ile yapican ve goruntu karincalida olsa(ki bu karincali goruntu digitalde %30sinyale falan tekabul eder) ayarliycan sonra ince ayar yapican

OZetle makinanin sunny 7011 oldugunuda belirtmisin daha once hotbirdte vardi diyosun su an kanal listesi varsa hotbirdin kanal uzerinde ayar yap.eger kanal listesi yoksa bi arkadasinin evine git hotbirdu tarat kanal listesi olsun.

eyvallah arkadaş hafta sonu bir deneyecez bakalım. birde son olarak şu sabit konu hakkında bilgi versen. habire yanlış yapıp durmayalım...

Geri