Hepsini bir anlatmayla ogrenemezsin, web tasarim icin kendin web tasarimi uzerine dokumanlar okuyup deneme yapa yapa ogreniceksin. Ama baslangic icin kisaca anlatiyim:
www.kingmp3.net gibi siteler 2 ye ayrilir,
domain ismi yani
www.kingmp3.net, ve barindigi yer yani
hosting. Eger onceden aldigin bir domain ismi varsa bunu hosting alicagin yere transfer edebilirsin, ben hic biri yok varsayiyorum simdilik.
Ilk once kendine soruyorsun, ben ne yapicam, icerigim ne olucak. Buna gore kendine iyi bir sirket seciyorsun. Diyelim ki VBULLETIN forum kurucaksin veya PHP NUKE portal kurucaksin, ozaman sana ihtiyac olucak hosting "LINUX HOSTING", bu tur sistemleri kurabilmek icin sana gerekli olan normal bir alan, php ve mysql dil destegi.
Egerki ASP gerektiren bir site acmayi dusunuyosan ozaman WINDOWS HOSTING alman gerekiyor.
Buradan
http://www.hackhell.com/forumdisplay.php?f=37 reklami yapilan hosting sirketlerine bak ve kendine gore olani sec. Sahibiyle irtibata gectigin zaman seni yonlendirmesi gerekir.
Yapicagin kisaca sitelerinden siparis vererek, hem domain ismini hemde sana lazim olacak hosting planini belirlemen. Toplam olarak 2 3 gun icinde herseyin aktif olur ve sana siteni internete gecirmen icin kullanici adi, sifre vs verilir.
Bi FTP Programindan giris yaparsin ve karsina degisik klasorler cikar bunlardan:
ya htdocs
ya www
yada public_html icine ilk index.html sayfani attin mi, aldigin domain isminden sitene ulasabilirsin. ornek html:
<html>
<head></head>
<title> Benim Sayfam </title>
<body>
- HOSGELDINIZ -
</body
</html>
bu kodu bir NOTEPAD veya baska bir editore koyup index.html olarak kaydedersen, ve soyledigim klasorlerin hangisi varsa onun icine yukleyip sitende gorebilirsin.