yardımmm!!saatin yanındaki simgeler yok...

transltr

New member
Reaction score
0
arkadaşlar uğraştım ama hiçbirşey yapamadım.saatin yanındaki simgeler yok..ve hiçbirşey yapamıyorum bilgisayarda..donanımları çıkarıp temizleyip taktım ama bir faydası olmadı.abimin bilgisayarı bu ve o gelmeden yapmalıyım.lütfen yardım edin..işletim sistemi xp..

Saatin yanında yer alan simgeler her açılışta işletim sistemi tarafından çalışıtılan ve geri planda çalışan veya çalışmaya hazır programları gösterir. sanıyorum ki yüklediğin program başlangıçta çalıştırılacak tüm programları kapatmış.

sana önerim öncelikle o programı kaldır.

daha sonra MS-Config e gir.

ordaki tiklerin yerinde oldup olmadığını kontrol et. büyük ihtimalle ordaki başlanıç sekmesinde yer alan programların tümünü geçersiz hale getirmiştir.

Görev çubuğu ve başlat menüsü özelliklerine gir buraya denetim masasından veya alttakı gorev cubuguna sag tık özellikler yapıp girebilirsin daha sonra en altta özelleştir diyip istediğin programların orda gorunmesini saglayabilirsin...

BAŞLAT -ÇALIŞTIR msconfig YAZ sekmelerden BAŞLANGIÇ A TIKLA VE ORDAKİ DOSYALARIN YANINDAKİ KUTUCUĞU İŞARETLE

Ya biliyorumda o programı kadırdım bütün bileşenlerini ama yinede durum gördügünü gibi............

arkadaşalr teşeşlkkür ederim yardımlarınız için..ama format attım ve sonra hiçbirşey kurmadığım halde o sorunu yin vermişti..bu arada bilgisaayr tamamen donmuş vaziyette.birşey yapamıyorum..bir de şöyle bir durum olmuştu..görev yöneticisinden explorer.exe yi kaldırıp tekrar çalıştırdığımda normale dönüyor ama resetleyince yine aynı sorun.görev yöneticisi de devre dışı bırakıldı diyor..malum yerlerden ayar yaptım düzeldi sonra tekrar bozuldu.

arkadaşalr bu dediklerinizi yapabilmem için görev yöneticisni açmam lazım.bunun için iki hesap yaptım düzeldiği bir ara.ama şimdi ikiside bozuk.açılmıyor görev yöneticisi..arkadaşlar abim glemeden yapmam lazım..

arkadaşalryardımcıolurmusunuz..explorer.exe yi kapatıp çalıtırıyorum birkaç kez sonra oluyor ama hala bilgisayarda ara ara donmalar oluyor..formattanhemensonra da yapıyorbunu..sanırımdonanımsal.ama ne yapmalıyım?

Geri