Yazıklar Ollsun Kadınlara ..

Sallamon

New member
Reaction score
0
Yuh bize YUH!

Biz müstahakız bunlara.

Benim bir kadın olarak ne hissettiğimi erkeklerin anlatmasına; yani, benim adıma beni erkeklerin benden daha iyi anlatmasına artık dayanamıyorum.

Kadınları kadınlar değil, erkekler daha iyi anlatır ve savunuroldu.

Allah razı olsun!

Bizi ilgilendiren hiçbir konuyla BİZ ilgilenmeyelim. Erkekler ilgilensin.

Bizim hakkımızda yapılan ve alınan kararlarla ilgili hiç bir fikrimiz olmasın. Erkeklerin olsun.

Hakkımızda yapılan konuşmalara, söylenen sözlere, yazılan çizilenlere sesimiz çıkmasın. Erkeklerin çıksın.

Sonra da:

“Ay şekerim valla bu işler nasıl bu hale geldi ayol?” diyerek bol şekerli Türk kahvesi höpürdetmesi eşliğinde, televizyon karşısında göbek atalım!

Bravo!

Siz göbek atın, benimse kafa atasım var!

Bizden ne köy olur, ne kasaba.

Zaten aramızdaki kadınlardan çok azı okumuş.

Bu sayısı az okumuş kadınların çoğu ne okuduğunu anlamamış.

Bunların bir kısmı okuduklarının ne işe yaradığından haberdar değil.

Bir kısmı da, okuduğundan ve bildiğinden haberdar olmasına rağmen kendine güvenip konuşamıyor.

Çoğumuz cahil.

Çoğumuz cahil olmaktan ve cahil kalmaktan memnun.

Çoğumuzun umrunda değil. Farkında değil. Farkında olmamak da umrunda değil.

Kimiz biz?

Kadın mıyız hakikaten?

Hadi ya?

İçinden CAN çıkarabilecek kadar gücü, kudreti olan,

Doğum sancısına icabında 2 GÜN katlanabilecek kadar ağrı eşiği yüksek ve kuvvetli olan KADINA bak sen!

5 para etmeyiz bana göre.

Bize dair herşeyi, bizim için erkekler yapıyor.

Giymedikleri g-string hakkında erkekler kadınlara bilgi veriyor.

Adet dönemini kadınlara erkekler anlatıyor.

Kadınların nasıl orgazm olduğunu da kadınlar değil, erkekler anlatıyor.

Yakında erkekler çocuk da doğururlarsa anlarsınız ne demek istediğimi. Annelik de elimizden gider.

Olmaz olmaz demeyin. Olur.

Siz daha oturun, o da olur.

“Erkeklerin korkacak ve kaybedecek birşeyleri yokken, nasıl bize garanti verebiliyorlar?” diye soruyorum.

Cevabını yine erkekler veriyor.

Namusumuz da erkeklere emanet.

Neden?

A) Ben kadınım
B) Kendimi koruyamıyorum
C) Acizim
D) Cahilim
E) Hepsi

İyi de “adama” sormazlar mı, ERKEKLER biz kadınlardan daha mı iyi KADIN olmayı biliyor da kendini kadınmışcasına benim adıma yoruyor?

Alooooooo!

Kadınlar!

Utanıyorum bizden.

Hiç mi fikriniz yok?

Yazdığım yazılara gelen yorumlardan da örnek vereyim. Hızımı kesmeyeyim.

Kadın yazısı yazıyorum, erkeklerden yorum geliyor.

Politikaya değiniyorum, erkeklerden yorum geliyor.

Sosyal içerikli bir düşüncemi dile getiriyorum, erkeklerden yorum geliyor.

ANNELİK anlatıyorum, BABALARDAN yorum geliyor.

YOK ARTIK demeyin!

VAR.

O yüzden, biz kadınlar böyle olduğumuzdan, bu durum değişene kadar,

İçimden,

Herşeye müstahakız demekten başka birşey gelmiyor.

Kızlarrr Toparlanın yaw :):)

Konunun yeri yanlış gibi =)

Yorum yapıcam yazıda yorum yaparsam ne olacagını soluo :D, kısmi olarak haklı ama feminizm rüzgarlarının estiği bi yazı =)

Kaynaklık olay ne anlamadım :) bilmiyorumm güzel bi yazıydı hoşuma gitti paylaştımm insanların düşüncelerini bekliyorum sadece yanii her yazıyı nerden bulduğumuzumu yazıcaz ille anlamadım..

katılıyorum ama yorum yapamayacagım.sebebimi? ..................erkeğim

gelde şimdi bişiler yazma yazmazsam çatlarım erkek her zaman 1 adım öndedir kadınlar bunu kabul etmeselerde gerçek böyle.daha fazla yazmayayım zati iyice antipati topladım milletten bana uyuz olmaya başladı herkes

Bak asagıda bolum kurallarından bır madde var

R€B€L;2517456' Alıntı:
[*]Haber ve kendinize ait olmayan gorusleri paylastıgınız konularda kaynak vererekten belirtiniz

buna gore kaynak eklemek durumundasınız hatta bır bolume konu acmadan once o bolumun kurallarını bılmek zorundasınız..
lutfen bu yazıyı aldıgınız yerı belırtın!

sölediğim gibi bilmiyorum bana mail olarak geldi sadece ama görüşlerine tamamen katılıyorum bu yazının yanlış bişi varsa kaldır konuyu kolay gelsin .

ehu ehu sacma sapan yorumlar yapıp konuyu bulandırma lutfen!

ben bu konuyu en ıyısı HHGirls bölümüne taşıyorum

taşı kardeşim banane kaynakta kaynak diye tutturdun yazmış işte napcan kaynanı

taşı kardeşim banane kaynakta kaynak diye tutturdun yazmış işte napcan kaynanı

bölum kuralı dıye bısey bılırmısın sen?
bılmezsen sıyaset bolumu kurallarını bı oku ıstersen!
kaynak verılmeden konu acmak yasak!
sankı kendı kafamın keyfıne gore kaynak ıstıyorum hayret bısey!

ee ben şimdi kendi düşüncelerimi yazdım kaynak nasıl gösterecem

konuşmıyım dedim ama birileri zorla kaşınıyor...
bu zamana kadar kadınlar kızlar daima ezilmedi mi? bunun sorumlusu kadınlar mı? kız çocuğu ewden dışarı çıktığında paranoyaklaşmalar izlemeler peşine kardeş kuzen komşu gbi kişileri takmalar...kadın daima çalıştırılacak we zewk wermesi gereken bi araç olarak kullanıldı dünyada...neden böyle değil miydi? zamanında araplar kız çocuklarını canlı canlı gömmüyorlar mıydı? devlet büyüklerinin padişah ve krallardan bahsediorum kız çocukları olduğunda oturup ağlamıyorlar mıydı? soyum kurudu benim yerime tahtıma kim oturacak die? bunun suçlusu kim önce buna bi cewap werilmeli? dünyaya farklı bi cinsiyette gelmiş olan kadınlar mı? yoksa onları öyle gören erkekler mi? tamam kalkıp burada feministlik yapacak değlim ama bu zamana kadar her yerde kadın 2. plana atıldı daima bi sömürü aracı olarak kullanıldı...ilişkilerde kadın yatağa atınala kadar baş tacı ondan sonra kapıdaki köpekten farksız...evet belki kadınlar aciz belki kaslı değil kendini koruyamaya bilir ama bu vücuttan gelen birşey değil yüzyıllar boyunca buna alıştırıldığı için daima bastırıldığı için böyledir...kendini savunma düşündüklerini söyleme gibi birçok verilmesi gereken özgür düşünce hakları verilseydi gerçekten günümüzde kadın - erkek eşit olurdu...otobüste bayana yer vermekle bayanla konuşurken kelimeleri seçip kibar davranmakla sağlanmaz bu...önce karşınızdakinin cinsiyetine bakmadan insan olduğunu bi kalbi ve beyni olduğunu ve daha sonra dünyanın en kutsal varlığı olarak "anne" olduğunu hatırlayacaksınz daha sonra bişeylerin değişmesi için çaba göstereceksiniz....bu konu böyle örneklerle uzaaar gider ama daha fazla tartışma çıkmaması için şimdilik burada bırakıyorum...ama herkes çok ii bilir ki fırsat werildiğinde kadınlar bir çok işi hatta erkeklerden daha ii bir şekilde yapabildğini tüm dünya görmüştür...

voooooooooooooooooov burnuma hackhell ateşlendi kokusu gelio

bu zamana kadar kadınlar kızlar daima ezilmedi mi? bunun sorumlusu kadınlar mı? kız çocuğu ewden dışarı çıktığında paranoyaklaşmalar izlemeler peşine kardeş kuzen komşu gbi kişileri takmalar...kadın daima çalıştırılacak we zewk wermesi gereken bi araç olarak kullanıldı dünyada...neden böyle değil miydi? zamanında araplar kız çocuklarını canlı canlı gömmüyorlar mıydı? devlet büyüklerinin padişah ve krallardan bahsediorum kız çocukları olduğunda oturup ağlamıyorlar mıydı? soyum kurudu benim yerime tahtıma kim oturacak die? bunun suçlusu kim önce buna bi cewap werilmeli? dünyaya farklı bi cinsiyette gelmiş olan kadınlar mı? yoksa onları öyle gören erkekler mi? tamam kalkıp burada feministlik yapacak değlim ama bu zamana kadar her yerde kadın 2. plana atıldı daima bi sömürü aracı olarak kullanıldı...ilişkilerde kadın yatağa atınala kadar baş tacı ondan sonra kapıdaki köpekten farksız...evet belki kadınlar aciz belki kaslı değil kendini koruyamaya bilir ama bu vücuttan gelen birşey değil yüzyıllar boyunca buna alıştırıldığı için daima bastırıldığı için böyledir...kendini savunma düşündüklerini söyleme gibi birçok verilmesi gereken özgür düşünce hakları verilseydi gerçekten günümüzde kadın - erkek eşit olurdu...otobüste bayana yer vermekle bayanla konuşurken kelimeleri seçip kibar davranmakla sağlanmaz bu...önce karşınızdakinin cinsiyetine bakmadan insan olduğunu bi kalbi ve beyni olduğunu ve daha sonra dünyanın en kutsal varlığı olarak "anne" olduğunu hatırlayacaksınz daha sonra bişeylerin değişmesi için çaba göstereceksiniz....bu konu böyle örneklerle uzaaar gider ama daha fazla tartışma çıkmaması için şimdilik burada bırakıyorum...ama herkes çok ii bilir ki fırsat werildiğinde kadınlar bir çok işi hatta erkeklerden daha ii bir şekilde yapabildğini tüm dünya görmüştür...

:clap:clap:clap

asi ruh yürü bee =)

sana katılmıyorum kadın erkekten bir adım geridedir

sana katılmıyorum kadın erkekten bir adım geridedir

bende sana bı noktada katılıyorum ama bıraz daha komplıke dusundugum zaman katılamıyorum..
kadın kendı ıstedıgı ıcın degıl hayat sartlarının getırısı yuzunden gerı kalmak zorundadır.
yanı bı nevı zorunluluktan gerı plandalar..
soyle bı durumda soz konusu tabıkı..
kadınlarında sütten cıkmıs ak kasık olarak nıtelendırılmelerı hıc dogru degıl bı erkek ne kadar hatalı ıse kadınlarda okadar hatalıdır.
cunku bellı donemlerde gerek hayat bırlıktelıgınde gerekse ıs hayatında gerekse ıkılı ılıskılerde kadınlar erkeklerden daha fazla cıkarcı davranabılıyorlar..
ornek vermek gerekırse ev gecındırırken erkege neden daha fazla yuk bınıyor?madem esıtlık soz konusu olacak erkek nasıl calısıyorsa evı gecındırıyorsa kadında bu ılıskıden bı okadar sorumludur..
ama kadınlar ıslerıne gelınce soyle ıslerıne gelınce boyle durumuna kendılerını cok cabuk kaptırabılıyorlar bı nevı cıkar sozkonusu..
eger esıtlık soz konusu olacaksa kadının hıc bı konuda ıtıraz hakkı bulunmaması gerekır..
eger sadece kıbarlık bayanlara olacaksa basta ısın suyu cıkmıs oluyor..bı erkek bayana ne kadar saygılı davranması gerekıyorsa bayanda bı okadar saygılı davranacak..
''eşitlik her konuda her alanda tavız verılmeden uygulanacaksa eşitliktir'' aksi takdırde keyfe gore eşitlik kategorısıne gırerkı boyle bıseyde esıtlık soz konusu olmaz..

ela'nın dedıgı cınsel obje konusuna gelıncede kadınlar bu konuda kendılerını kullandırmamayı bılmelerı gerekır-ki bu soyledıgım kısıye gore degıldır genelleme de degıldır sadece olması gerekendır-kotu nıyetlı erkek ve kotu nıyetlı olmayan erkek kendılerını 35 m'den bellı ederler..kadınların bu konuda bıraz daha kurnaz davranmaları gerekıyor kı kendılerı zarar gormesın..
konudakı kadınların soz hakkı yok bılmem ne safsatalarına ınanmıyorum ısteyen herkes konusabılıyor..ornegın bı dengesızın cıkıp ''dagdakı cobanla benım oyum neden esıt'' demesı gıbı..

tmm sickdreth haklısın sana haksızsız diyen yok ama şöylede bi durum var insandan insana davranış ve istekler değişir bu konularda tam olarak genelleme yapmak yanlıştır ama ben hiçbir erkeğe tecawüz edildiğini duymadım...yada iş yerinde okulda vs hiçbir erkeğe cinsel tacizde bulunan bi kadın duymadım(bazı örnekler haric) demem o ki kadının söylediği söz bi yere kadar dinlenir hala ülkemizde görücü usulü evlilikler yapılıyorken kaç tanesi kalkıp kadının istediğini soruyor? orda erkek seçer kadın boyun eğer... özgürlük her istediğini söylemek her istediğini yapmak değil hak ettiğini elde etmektir...

evet yanı artık kendınızı ıyı savunun bıktık sızı savunmaktan dermısım :D:D:D:D bencede her ınsan kedısını savunmalı

cınsel tacızler konusunda sana hak vermekten baska elımden bısey gelmıyor..ben erkek oldugum halde bu tur seylerı duydugum zaman yerın dıbıne gırıyorum..
aslında bu konu okadar uzun uzadıya ıncelense butun Türkiye suclu cıkar..egıtımsızlıkten kaynaklanan bı problem bu pekı egıtımın bu kadar kotu olmasının sebebı ne?bızı temsıl edenlerın egıtıme onem vermemesı..pekı onem verdıgı zaman dınleyen kesım varmı?var ama cok az..bu azınlık olan kesım kendını ne kadar kurtarabılıyorsa cogunluk olan kesımde kendı bagnaz dusuncelerı arasında bogulup kalıyor..
bu gorucu usulu evlılıklere dıyecek hıc bır sozum yok bu cahıllıkten baska bırsey degıldır..kı senın bahsettıgın aılelelerın kız cocuklarıda dırenmek yerıne kabul edebılıyorlar halbukı gereklı mercılere basvurdukları zaman ıstedıklerını elde edebılme yetısıne sahıp olabılırler..yasamızda bu tur maddeler ayrıntılı olarak ırdelenmıs ve gereklı gorulen konularda ıc tuzugunde belırttıgı yontemlerın uygulanması sartıyla yururluge sokmustur..bu dedıgımız olay dogu kesımlerınde oldukca fazla..bırazcık cesaretlerı olsa yıne ıstedıklerını elde edebılırler..
ama suan gorucu usulu evlendırılen ınsanlar azınlık kesımde ve onlar cok ıstısna bır ornek esıtlık konusunda

Geri