Ye kürküm ye !!!

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
5,674
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Meclis'ten gece yarısı geçen kritik karar
Yargı iptal etse de özelleştirme ihalelerinde artık son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek.
AKP dün gece yarısı çok kritik bir yasayı Meclis’ten geçirdi. Bazı üst kurul başkanlarının görev sürelerini düzenleyen yasa görüşülürken son dakika verdiği önergeyle tartışılacak bir düzenlemeyi yasalaştırdı.

Kanuna eklenen maddenin özeti şu, özelleştirme ihaleleri konusunda yargının verdiği kararlar bundan böyle yok sayılacak, son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek. Bu yasa bir medya grubunu çok yakından ilgilendiriyor:

13 Mayıs 2003′te yaklaşık 1800 dönümlük arazisi, 185 lojmanı, sosyal tesisleri ve diğer varlıkları ile Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası 1.1 milyon dolara satıldı.

Özelleştirme ihalesi öncesinde 51 milyon dolar değer biçilen Balıkesir SEKA, ihalede tek teklifi veren Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayraklar’a Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onayıyla 24 Haziran 2003 tarihinde devredildi.

9 YILDIR KAPISI KİLİTLİ

Bursa 2. İdare Mahkemesi 28 Temmuz 2003´te, satılmasında kamu yararı ve özelleştirmenin amacına uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı ve sonra da iptali kararı verdi. Karar temyiz edildi ve başka yargı organları Balıkesir SEKA’nın iadesi için 5 karar daha aldı. Ancak o tarihten bu yana yani tam 9 yıldır Balıkesir SEKA, Albayraklar’dan geri alınamıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Balıkesir SEKA’yı geri alamamasının nedeni ise Albayraklar’ın açtığı 700 bin liralık tazminat davası. Bu dava nedeniyle SEKA’nın kapısına kilit vurulmuş durumda. Kısacası, devlet kendi malını 9 yıldır çalıştıramıyordu. Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş devredilen tüm taşınır taşınmaz mallar ile irtifak ve kullanım hakları üzerine ihtiyati tedbir koydurmuştu.

Gece yarısı Meclis’ten geçen kanuna göre özelleştirme uygulamalarına yönelik açılan davalarda, ihaleyi kazanan yatırımcıya devrin ardından iptal kararı verilmesi sebebiyle oluşacak fiili imkânsızlık karşısında geri dönülemeyecek bir yapının ortaya çıkması halinde Bakanlar Kurulu, yargı kararını uygulamayabilecek.

CANİKLİ: GERİ ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Yeni yasayla bilikte 9 yıldır kapısı kilitli bulunan ve Danıştay’ın iptal kararına rağmen 9 yıldır devlete iade edilmeyen Balıkesir SEKA, Bakanlar Kurulu kararıyla Albayraklar’a devredilebilecek.

AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin dün Meclis’te “Özelleştirilen yere yatırım yapıldıktan sonra onun devlet tarafından geri alınması mümkün değil” sözleri Balıkesir SEKA konusunda hükümetin Albayraklar lehine karar vereceği beklentisini güçlendirdi. Böylece Albayraklar 51 milyon dolar değer biçilen ancak 1 milyon dolara aldıkları kağıt fabrikası sayesinde rakipleri karşısında büyük bir avantaj elde etmiş olacak.

İSMAİL ŞAHİN / EKONOMİSERVİSİ.COM
 
bazı yalakalar iyi anlayamıyorlar diye büyük puntolarla yazdım,başka sebebi yok :)

nasılda deveyi sahibiyle götürmeyi öğrendiler :)

eskiden hamuduna bile razıyken !!!

uyuyun milletim uyuyun,çok güzel uyuyorsunuz :) ama eminm altınızdaki donu almaya geldiklerinde bizden istediğiniz yardıma cevabımız olsa olsa

HACIŞAKİR olur :)
 
[FONT="atatürk"]ohhooooo,arpalığa dönen memlekette daha ne ihaleler olmuş,haberimiz yok !

1) [FONT="atatürk"]Tüpraş: ÖİB, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kamuya açıklanmayan bir kararını dayanak alarak Tüpraş’ın yüzde 14.76’sını, kurumun tamamının özelleş- tirmeye çıkılmasından 6 ay önce, başka hiçbir aracı kuruluşa haber vermeden Global Menkul Değerler aracılığıyla, yaklaşık 1 yıl önce vefat eden İsrailli işadamı Sami Ofer’e ait 6 fona, o günkü borsa değerinin yüzde 8 altında fiyata sattı. Danıştay 2005’te yapılan işlemi iptal etti ve hisselerin geri alınmasını istedi. 6 ay sonra Tüpraş’ın kalanı özelleştirildiği fiyat üzerinden yapılan hesaplamada kamunun 750 milyon $ zarar ettiği hesaplandı.

2) Seydişehir Eti Alüminyum: Mehmet Cengiz’e Haziran 2005’te peşin 290 milyon dolara verildi. Cengiz’e, Eti Alüminyum ile beraber Oymapınar santralının da verildiği ve bu santral için bir bedel alınmadığı ortaya çıkınca Danıştay, satışı 2007’de iptal etti. Enerji Bakanı Taner Yıldız, iade edilmeyen Eti Alüminyum’da, Oyma- pınar üzerinden kamunun 268 milyon TL zarar ettiğini açıklamıştı.

3) Seka Balıkesir: ÖİB, 51.2 milyon dolarlık değeri olan SEKA Balıkesir Kağıt Fabrikası’nı 1.1 milyon dolara Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayrak ailesine verdi. Bursa 2. İdare Mahkemesi satışı iptal etti, Danıştay da kararı ‘yerindedir’ diyerek onadı.

4) Kuşadası Limanı: 2003’te yapılan ihalede İhale Komisyonu, birinci olan şirket ödeme yapamazsa ihalenin iptal edilmesine karar verdi. Ancak ihale onanmadı ve ÖYK, kararı değiştirerek ikinci sırada olan Sami Ofer-Mehmet Kutman ortaklığını sıralamaya soktu. Limaş ödemeyi yapmayınca, liman Ofer-Kutman’a kaldı. Danıştay ihaleyi iptal etti.
[/FONT]
[/FONT]
 
Degazor 35 kardeşim emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş..
Özelleştirme komedisinin trajikomik sahnelerini izlesin milletimiz ..Sata sata 10 yıldır bitiremediler kardeşim bu memleketi ,ne memleketmiş ne bereketli malları varmış bu milletin .
 
yetiştirilirken milli duygular bilinçli olarak aşılanmadığı ve öğretilmediği için algı sorunu yaşıyorlar maneviyat gelişmediği için kin aşılarsan kindar hedef gösterirsen kelle istiyorlar sorgusuz sualsiz hastalıklıklı bir zihniyet.büyük orta doğu projesine eş başkanlık edenlerin arkasındanda gitmiyorlarmı daha ne olsun.israilin başında olduğu bop = kısaca islam ülkelerinin kaynaklarını sömür yok et.


eeee adamlar bizi biz yapan herşeyi yasaklayıp unutturmaya çalışarak birlik duygularımızı yok etmeye çalışmıyorlarmı o günde başarılarının sonucuna katlanırlar büyük ödüllerini alırlar tersten. çekeriz tineri unutmuşuz eski kahramanlıklarıda ahmet olmuş hristiyan alex kim takar,fatma olmuş emanuela kim takar dünya bize güzelll :))
 
Geri
Üst