Yemek Tarifleri !

canım benim bölümün tamamını okursan zaten bulacaksın bi çokşey.Sana bilmem ne soslu makarna tarifi verilmiş mesela sen o sosu yapmazsın üzerine kıymalı salça yaparsın al sana mis gibi yemek.Ertesi günde o kalan makarnayı ısıtırken üzerine peynir rendelersin olur biter.Yada ne biliim bi baharatını değiştir yada ekle..yarat bişeyler işte.
 
evet bende aynen senın dedıgını dusunuyordum yaws :) ogrencının halınden anlıyorsunuz saolsınız nede olsa sızde ogrencı oldunuz .
 
Bulgurlu Salata


41a4cfb18cec39ge.jpg


Malzemeler

200 gr bulgur
1 demet maydanoz
Birkac adet taze nane
1 adet ufak salatalik
3 adet domates
1 adet sogan yada 3 adet yesil sogan

Sosu icin:

5-6 yemek kasigi limon suyu
Tuz,karabiber ve zeytin yagi
Yapilis Tarifi
Bulguru pisirin ve sogutun.Salatalik,sogan,maydanoz,naneyi cok ince bir sekilde,domateside kup seklinde ufak ufak kesin.Sogumus bulgurla karistirin.
Baska bir yerde sos malzemelerini karistin ve bulgura ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra servis yapin.

Afiyet olsun...
 
Fırında Et


404f5cfb7a8061bs.jpg


Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça

Yapilis Tarifi

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin.
Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.
Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın
 
Pratik fındıklı cheese cake

4130647b3ac3e1nf.jpg


Malzemeler

2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı fındık (dövülmüş)
3 adet yumurta
2 paket labne peyniri (yani tuzsuz eritilmiş beyaz peyniri)
1 su bardağı hazır çiğ krema


Yapilis Tarifi

Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek, un haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştıralım ve yoğuralım. Hazırladığımız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak bekletelim.
Diğer yandan, fındıkları havanda dövelim. Başka geniş bir kapta dövülmüş fındıkları, 2 paket labne peyniriyle, 3 adet yumurtanın sarısını iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpalım. Sonra peynirli karışımı, yumurta aklarını ve kremayı karıştıralım. Bu karışımı buzdolabından çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Tekrar buzdolabına koyalım. Mümkünse 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
 
acıktımm kısımm eve gittee bana bişeyler yap gelince yerimm ..
 
yaa helal olsun dıyorum baska ne dıyım maydonoz cok faydalı bır paylasım olmus gercekten ozelllıkle benım gıbı ogrencıye :) septagh sanada katılmıyorum walla bızım evde bır arkadas var ona sadece maydonozun verdıgı tarfı vereceksın o yapacak yanı yasadık :) ben dırekman verıyorum tarıflerı haha ... ogrencı adam sadece senın dedıklerınımı yıyormus yoksa baska neler yıyormus bugun gorecegız .. hahaha walla en zor yemegın tarıfını goturecegım bakalım yapılacak mı evde .. :)


maydonoz bu alkıslarda senın ıcın ........ :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 
floodd yaptınn diyimm bendee sanaa arada ve bul konunun içindee birsürü tarif var zoruda var kolayıda. secim sanaa kalamıs msjının birini siliyorum.
 
kusura bakma ben yemekten anlamamda onu ıcın sormstum kusura bakmayın ...:(

walla ozur dılerım maydonoz.
 
Barbakü Soslu Tavuk

407fb9e82937a5az.jpg



Malzemeler

4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr. Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke


Yapilis Tarifi

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.

200°ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.

Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.

Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.

Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.

Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.

Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
 
Annemin Kurabiyesi

415b1f57d48974qo.jpg


Malzemeler

250 gr margarin
1 su bardagi pudra sekeri
1/2 cay bardagi sivi yag
4,5 su bardagi un
2-3 çorba kasigi hashas tohumu
Yarim su bardagi visne marmelati


Yapilis Tarifi

Margarini eritelim ve 2-3 dk kaynatalim.Margarin soguyunca genis bir kap icersine alalim ve yarim çay bardagi siviyagi,1 su bardagi pudra sekerini ilave edip karistiralim.Ardindan unu,hashas tohumunu ilave edelim ve hamur ozlesinceye kadar yoguralim.Hamurdan kuçuk yumurta iriliginde parcalar kopartip yuvarlayip unlanmis tepsiye dizelim ,uzerine hafif bastirip ortasini parmagimizla cukurlastiralim.130 derecede hafif pembelesinceye dek pisirelim.Firindan cikip soguyan kurabiyelerin ortalarina marmelat koyup servis yapalim.

Afiyet olsun...
 
Bonfile Soslu Lingunie

3efc745685dfc8fv.jpg


Malzemeler

80 gr bonfile
3 adet kestane mantari
1 çay bardagi demiglas sos
1/4 sogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi krema
110 gr lingunie makarna
1 yemek kasigi zeyitinyagi
1/6 bag taze nane
6 tane çekirdeksiz yesil zeytin
4 adet çeri domates

Yapilis Tarifi

Sogan ve sarimsagi tavada çevirin. Jüyen dogranmis bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyagini ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pisirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.
Haslanmis lingunie makarna ile karistirin. Çukur tabaga koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun
 
Mantı Çorbası



4041f385ade9d4su.jpg


Malzemeler

1 Paket Hazır Mantı
750 gr Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Kaşığı Nane
Karabiber
Tuz

Yapilis Tarifi

Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.
Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Biber Dolmasi

401698ecde98d6hl.jpg


Malzemeler

½ Kg. Dolmalik Biber
350 gr. Orta Yagli Kiyma
2 Kahve Fincani Pirinç
1 Adet Orta Boy Sogan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatli Kasigi Salça
3 Dis Sarmisak
½ Çay Bardagi Siviyag
1 Çorba Kasigi Tereyagi veya Margarin
Tuz, Karabiber

Yapilis Tarifi

Ön hazirlik olarak biberlerin sap kisimlarini bir biçak yardimiyle keselim. Çekirdek yataklarini çikaralim. Kolay pismelerini saglamak için biberlerin alt kisimina biçakla küçük bir delik açalim.

Genis bir kaba siviyagi alalim. Küçük küçük dogradigimiz sogani, pirinci, kiymayi, ince dogranmis domatesi, tereyagini veya margarini, 1 tatli kasigi salçayi, küçük dogranmis sarmisaklari, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özlesene dek yoguralim. Hazirladigimiz bu içi, biberlerin içine dolduralim.

Biberlerin agiz kismina domateslerden kestigimiz kapaklari yerlestirelim. Genis bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayi sicak su ile karistirarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarisi geçmeyecek seviyede olmasi gerekir). Biberleri kisik ateste pisirelim. Ilindiktan sinra servis yapalim


OLSADA YESEK ÇOK SEVERİM...
 
Kuzu İncik Patlıcanlı

41c8946582e2a4ub.jpg


Malzemeler

4 tane kuzu incik
4 tane patlıcan
2 yemek kaşığı salça
2 orta boy soğan
1 domates
100 g margarin
1 su bardağı ayçiçeğiyağı
4 su bardağı su
4 tane sivribiber
4 tane kürdan
Kırmızıbiber,Tuz

Yapilis Tarifi

Margarini yayvan bir tencerede eritin, ince kıyılmış soğanları pembeleşene kadar kavurun, üzerine et ve salça ilavesiyle 15 dakika orta ateşte kavurmaya devam edin. Üzerine su, kırmızıbiber ve tuzu ilave ettikten sonra 1 saat kadar kısık ateşte pişirin.Başka bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın, patlıcanların her birini 4 eşit şerit halinde kestikten sonra yağda kızartın.

Etleri patlıcanla bohça şeklinde sarın, üzerlerine birer dilim domates ve birer sivribiberi kürdanla tutturup tepsiye dizin, etin kalan suyunu üzerine dökerek 20 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...
 
Beykoz Kebabı

411765e4785154hj.jpg



Malzemeler

8 adet karniyarıklık patlıcan

Ic malzemesi:

500gr kuşbaşı et(ufak ufak doğramış)
200gr soğan( 2 adet)
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Bulyon
Maydanoz

Beşamel sos:

100gr un
100ml süt
100ml su
1 adet yumurta
Tuz
Kaşar

Domates sos:

100gr salça
Tereyağ
Tuz
Yapilis Tarifi
Patlıcanları normal karnı yarık gibi yapalım kızartalım. Kusbasını kavurup sağanımızla iyice pişirelim,iç malzememizi hazırlayalım. Besamel sosumuzu yapıp hazırlayalım.
Domates sosumuzu hazırlayalım.Simdi su işlemlerimi yapalım,
karnı yarıkları tepsimize dizelim ve iç malzemelerimizi dolduralım
ve onun üstüne besamel koyalım besamelin ustüne kaşar ekleyip domates sosumuzla 20 dk fırınlayalım.AFIYET OSUN...
 
Geri
Üst