Yemek Tarifleri !

Brüksel Lahanalı Bonfile


Kullanılan Malzemeler : 700 gr brüksel lahanası
3 su bardağı et suyu
125 gr irmik
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 defne yaprağı
200 gr süt kreması
tuz
karabiber
4 bonfile
Yemeğin Mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : 2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.

Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.

Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.
 
Böbrek Dolması


Kullanılan Malzemeler : 12 kuzu böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı margarin
4 çorba kaşığı taze ekmek içi
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı ketçap
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
200 gr (1 su bardağı) kaynar et suyu
50 gr (1/4 su bardağı) acı krema
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız. Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçapı, sarımsağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.

Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız. Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz. Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz.

Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz. Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz.

Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz.

Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz. Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kıvama gelinceye kadar pişiriniz. (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.) Tencereyi ateşten alıp, sosu böbreklerin üstüne dökerek hemen servis ediniz.
 
Böbrek Tava


Kullanılan Malzemeler : 12 kuzu böbreği (yağları temizlenmiş)
1 su bardağı rafine yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz. Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.

Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz. Tavadaki rafine yağı dökünüz.
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız. 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.
 
Dana Şinitzel


Kullanılan Malzemeler : 2 adet dövülmüş dana eti
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 su bardağı sıvı yağ
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : İnce dövülmüş etlere tuz ve karabiber serpin. Etleri önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Üzerine dilimlenmiş limonları koyarak servis yapın.
 
Fırında Pilavlı Kuzu Budu


Kullanılan Malzemeler : 1 adet kuzu budu
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
tuz
karabiber

Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı
sıcak su
1 su bardağı sebze garnitürü
tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Kuzu budunu yıkayıp baharatladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyun. Kuzu budunu 170 derecelik fırında çevirerek pişirin. Bir kap içinde yağı, nişastayı ve suyu karıştırarak sos haline getirin. Pirinçleri yıkadıktan sonra kavurup suyu ilave ederek pilavı pişmeye bırakın. Pilavın yanına kuzu budunu dilimleyin. Etlerin üzerine sostan dökerek servis yapın.
 
Kendi Yağında Böbrek


Kullanılan Malzemeler : 12 kuzu böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış)
4 dilim kızarmış ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : İrlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç bir şey kaybetmemesinden almıştır. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.

Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.

Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.
 
Kilis Tavası


Kullanılan Malzemeler : 3 domates
300 gr çarliston biber
2 patlıcan
2 patates
2 soğan
500 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Bütün sebzeleri küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Salça, kuşbaşı et, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Karışımı fırın tepsisine alın önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Kremalı Et Sote


Kullanılan Malzemeler : 2 yemek kaşığı salça
100 gr soğan
700 gr. süt dana biftek
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
200 ml. süt kreması
2 yemek kaşığı nişasta
1-2 sap maydanoz
tuz
karabiber.
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Soğanları ince ince kıyın. Biftekleri ince ince kesin. Kestiğiniz biftekleri kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Delikli kepçeyle yağını süzerek tavadan alın. Soğanları kızartma yağında ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Bu arada domatesleri soyup iri iri doğrayın, maydonozu kıyın. Domatesleri ve salçayı soğanlara katın. Yine ağzı kapalı halde normal ateşte 5 dakika pişirin. Kremayı ilave edip bir taşım kaynatın. Sosu, suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Eti sosa katın. Tuz, karabiber ekleyin. Servis yapmadan önce üzerine maydonoz serpiştirin.
 
Kuzu Pirzola


Kullanılan Malzemeler : 6 adet kuzu pirzola
4 yumurta
2 domates
200 g un
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
galete unu
sıvı yağ
kaşar peyniri rendesi
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Piriç pilavı
Kaç Kişilik : 3
Tarifi : Pirzolalar tuz ve karabiberle tatlandırılır. Önce una, sonra yumurtaya, sonra da galete ununa bulanır. Tavaya tereyağı koyulur, erimeye yakın sıvı yağ eklenir ve yağ kızmadan etler burada ağır ateşte kızartılır. Pirzolalar tavadan alınınca tavaya domatesler doğranır, tuz, karabiber koyulur ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır. İndirmeden önce de kaşar peyniri rendesi serpilir. Servis tabağına hazırlanan bu harçtan koyulur ve üzerine kızartılmış pirzolalar koyularak servis yapılır.
 
Kıytırık


Kullanılan Malzemeler : 500 gram ince doğranmış et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı acı pul biber
tuz
karabiber.
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Kuzunun but tarafından sinirsiz, yumuşak ve kemiksiz bir parçayı kestirin. Daha sonra keskin bir et biçağı yardımıyla eti ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın, Eti tereyağında iyice kavrulana kadar çevirin. Soğanı rendeleyin. Domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Biberi ince ince kıyın. Et, suyunu çekmeye yüz tutunca da kalan malzemeyi ekleyin. Sebzeleri pişip suyunu çekince ocaktan indirin

NOT:Ramazan pidesiyle birlikte giriş yemeği olarak suğuk servis yapabilirsiniz.
 
Mantar Soslu Fileminyon


Kullanılan Malzemeler : 500 gr. biftek
2 adet soğan
300 gr.mantar
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
15 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Etleri önceden, tuz, karabiber ve soğan rendesiyle 3 saat marine edin. Tavaya yağı koyup etleri kızartın. Aynı tavaya 1 çorba kaşığı unu koyup karıştırın. Mantarları ince ince kıyıp tavaya koyun, baharatları ekleyin. Mantarları etlerin üzerine koyarak servis yapın.
 
Mantarlı Böbrek


Kullanılan Malzemeler : 4 kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 dilim ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) süt
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr mantar (temizlenip ince doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağ
4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak)
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir.

Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz.
Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.

Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız. Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.

Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.
Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.

Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Üstlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.
 
hocam açım zaten yapma yaw. iyiymiş
 
Patatesli Sahan Köfte


Kullanılan Malzemeler : Köfte harcı için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet sivribiber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon ve tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Kıymayı,ekmek içini ve baharatları bir kapta yoğurup irice köfteler yapın. Patatesleri, domatesleri ve sivribiberleri halka biçiminde doğrayın. Köftelerin üzerine doğranan sebzeleri, soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Margarini ve sıcak suyu ekleyip ocakta 20 dk. kadar pişirin.
 
Salça Soslu Izgara Ciğer


Kullanılan Malzemeler : 2 yemek kaşığı salça
600 gr dana ciğeri(ızgaralık)
300 gr domates
2 adet soğan
2 diş sarmısak
10 gr margarin
2 yemek kaşığı sirke
acı kırmızı toz biber
yarım çay kaşığı toz şeker
yarım demet kıyılmış maydanoz
2-3 yaprak adaçayı
biberiye
un
tuz
karabiber.
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup, ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki taraflarını 1' er dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına alın. Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız yağda kavurun. Üzerlerine domates ve salça ilave edin. 1,5 çay bardağı sıcak su ve sirke katın. Tuz, kırmızı biber ve şeker ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sosun içine kıyılmış adaçayı yaprakları, biberiye ve ciğeri ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip servis yapın.
 
Sebzeli Kuzu Buğulama


Kullanılan Malzemeler : 1.5 kg kuzu eti
1 soğan
3 havuç
3 kabak
2 domates
2 patates
1 kase bezelye
maydanoz/dereotu
125 g margarin
tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8
Tarifi : Bir tencereye yağ koyulur ve içine soğanlar doğranarak kavrulur. İçine etler de ilave edilerek çevrilir. Etler biraz kavrulunca doğranmış havuçlar koyulur. Sonra kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilir. Biraz tuz serpilip karıştırılır ve üzerine çıkacak kadar ılık su koyulur. Etler pişince diğer sebzeler de ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
 
Tantuni


Kullanılan Malzemeler : 1 kg kuzu eti
sıvı yağ
sumak
kuru soğan
taze soğan
tuz
limon
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Etler biraz su ve sıvı yağ ile pişirilir. Soğan piyazlık doğranır ve içine tuz, limon, sumak katılarak karıştırılır. Lavaş ekmeğine pişen etten koyulur ve üzerine hazırlanan soğan eklenir ve sarılıp servis yapılır.
 
İç Pilavlı Biftek Sarma


Kullanılan Malzemeler : 1 kg biftek
1/2 su bardağı pirinç
3 soğan
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 küp şeker
zeytinyağı
yenibahar
tuz
sarımsak
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Etler bir gece önceden zeytinyağı, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz karışımında bekletilir. Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. İçine fıstık ve kuş üzümü atılır. Yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır. Baharatları da atılarak biraz diri olarak pişirilir.

Hazırlanan bu iç etlerin içine koyulur ve sarılır. Bunlar bir tepsiye dizilir ve tepsini üstü folyo ile kapatılır, 200 derecede etler pişirilir
 
Yuvarlama


Kullanılan Malzemeler : 500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.
 
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç


Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı amerikan pirinci
3 çorba kaşığı soya yağı
350 gr salam
200 gr sosis
1 soğan
1 diş sarımsak
1 salçalık kırmızı biber
200 gr domates
2 su bardağı tavuk suyu
12 siyah zeytin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2
Tarifi : Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ilave edip kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst