Yemek Tarifleri !

Arnavut Yahnisi


Kullanılan Malzemeler : 1 kuzu ciğeri
500 gr kuzu eti
100 gr mantı hamuru
1 avuç nohut
1 adet sivribiber
1-2 arnavut biberi
1 pırasa
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kekik
1 kuzu beyni
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5
Tarifi : Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin. Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohudu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.

Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
 
Avcı Usulü Börek


Kullanılan Malzemeler : 4 biftek
200 g mantar
1 soğan
2 domates
2 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2
Tarifi : Tavada margarin eritilir, bu yağda biftekler kızartılır. Biftekler ısıya dayanıklı bir kaba
alınıp fırına verilir. Bifteklerin kızardığı yağda soğan doğranıp kavrulur. İçine biberler
doğranır, karıştırılır. Mantarlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulunca
domatesler koyulur, tuz ve karabiber eklenir. Fırından çıkarılan bifteklerin üzerine
hazırlanan bu sos dökülerek servis yapılır.
 
Avunya Mantısı


Kullanılan Malzemeler : 1/2 kg erişte
1 kase nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kuş başı et
1 adet soğan
1 adet domates
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızıbiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
 
Baharatlı Gulaş


Kullanılan Malzemeler : 800 gr dana kuşbaşı
4 soğan
80 gr tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
4 olgun domates
1 su bardağı et suyu
1 tutam mercanköşk
1 tutam kimyon
tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Eti iri kuş başı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pul biber ve sirke ekleyip karıştırın. Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.
 
Beyin Pane


Kullanılan Malzemeler : 2 soyulmuş ve haşlanmış koyun beyni
60 gr (4 çorba kaşığı) galeta unu
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağ
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Galeta unu, peynir ve maydanoza bulanarak kızartılan beyinlerden oluşan bu Italyan yemeği, sıcak olarak ve yanında yeşil salata ile servis edilir.

Keskin bir bıçakla, beyinleri dilimleyiniz. Küçük bir kasede galeta unu, maydanoz, peynir, tuz ve biberi karıştırıp beyin dilimlerini bu karışıma bulayınız.

Orta büyüklükte bir kızartma tavasında yağı kızdırıp, beyin dilimlerini 5'er dakika, renkleri kahverengi olana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp, hemen servis ediniz.
 
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması


Kullanılan Malzemeler : 1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 adet haşlanmış havuç
tuz, karabiber

bağlamak için: pamuk ipliği

sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarımsak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
yeteri kadar tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.

Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarımsak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.

Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
Biftek Rulosu


Kullanılan Malzemeler : 1 adet soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
250 gr. kıyma
6 adet biftek
1 çay kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3
Tarifi : 1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.

6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.

1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.
 
Çikolata Soslu Muhallebi

muhallebi için malzemeler:

1kg süt
1.5su bardagı un
1,5su bardağı tozşeker
1yumurta
100gram margarin
2paket vanilya

üzeri için
1paket hazır çikolata sosu

+ 3-4 adet muz

Yapılışı:

önce çikolata sosunu yapın.
hazır zten üstünde nasıl yapıldıgı anlatılıo :p
sonra

tencereye süt, un ,ve tozşekeri koyun.ateşe koymadan önce
bu malzemeleri karıştırın iyice..sonra ocaga koyabilirsiniz ;)
sürekli dibi tutmicak şekilde karıştırmalısınız.
sırayla yumurta ve margarinide ekleyin.
en son olarak vanilyaları ekleyin [yumurta kokusunu engellemesi için ;) ]
kaynayınca ocagın altını kapatın.
ve muhallebiyi 10 dk mixerle çırpın.

muhallebiyi dökeceginiz tepsinin altına
dilimlediğiniz muzları dizin.
üzerine muhallebiyi dökün.

en son olarak üzerine hazır çikolata sosunu döküyoruz ;)
ve
bisüre bekletip sonra
buzdolabında soğuması için dinlendirioruz ;)

süper oluo herkese yapmasını tawsiye ediorum :p
 


Elmalı profiteroL

Malzemeler: - 4 adet elma,
- 1 paket pötibör bisküvi,
- 1 çay fincanı hindistancevizi,
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 paket kakaolu puding,
- 2.5 su bardağı süt.

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Bisküvileri robottan geçirin. Pudra şekeri ile elmalara ekleyin. Yoğurun. Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hindistancevizine bulayıp, kubbe şeklinde servis tabağına dizip, buzdolabında 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sütle pişirip, soğutun. Profiterolün üzerine döküp, fıstıkla süsleyip servis yapın.

afiyet olsun.






Kayısı soslu tatlı

Malzemeler:
-7 yemek kaşığı irmik,
- 10 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 litre süt,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 10 adet kuru kayısı.

Sos İçin:
- 1 su bardağı kayısı suyu,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası.



Yapılışı:
İrmik, şeker, süt ve ince kıyılmış kayısıları tencereye alıp, devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Islatılmış kalıba dökün. Dondurun. Sosu yapmak için, kayısı suyunu nişasta ile karıştırıp pişirin. Soğuyunca, kalıptan çıkardığınız tatlının üzerine döküp, servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Portakallı bisküvi tatlısı

GELMİŞKEN Bİ TARİF VERİP GİDİYİM BARİ ; AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR



imperiaflex00109pc.jpg


my.php



Portakallı bisküvi tatlısı


Portakallı bisküvi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


6 portakal

2 kahve fincanı tozşeker

10-12 pötibör bisküvi

1 kahve fincanı su

Hazırlanışı:
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı tozşeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin.

* Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin.

* Kalan tozşekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın.





KeViN NasH ;
BU ARADA ARKADSIM AVANTARINDAKİ RESİMİN ADLARI YANLIŞ SEPTAGH VE MaYdOnOZ OLMASI LAZIMDI RESMİMİZİ AŞIRMISINN TABİ BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN SEN AMA RESİMDEKİ BEBEKLER BİZİMLEE TİPLERİ BAKIMINDADA BİRE BİRLER BEN YAPTIM ÇÜNKÜ NERDEN CIKARIYOSUN DERSEN.O REMİDEKİLER BİZİZ YANİ OYÜZDEN YADIRGADIM ARKADASIM BAŞKAA BİŞEYDEN DEĞİL YANİ.BAŞAKA İİSİMLEE KENDİMİ GÖRÜNCE İNSAN İSTER İSTEMEZ ŞAŞIRIYO YANİ..
 
[Bi tanede bendenn] Meyve Şölenli Tart

meyvesolenitart1.jpg

MALZEMELER:

2 yumurta
5 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı ılık su
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema İçin;

1/2 Lt. süt
1 Yumurta sarısı
2 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya
3,5 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı margarin

Üzeri için;

Çilek, muz, kivi
1 paket tart jölesi

HAZIRLANIŞI:

Yumurta, şeker ve ılık suyu iyice çırpın. İçine un,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp ilave edip çırpın. Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış tart kalıbına dökün. 175 dereceli fırında yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirin.
Krema için; Un, süt, şeker, yumurta sarısını tencerede krema kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince içine vanilya ve margarini ekleyip karıştırın
Pişen tart hamurunuzu servis tabağınıza alıp üzerine kremayı sürün ve meyvelerle süsleyin. Bu kısım tamamen size kalmış:)
En son tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında servise kadar bekletin.

[Alınt(TI)eri Diil Miras]
 
Böörtlenli Ask Pastasi

askpastasi.jpg


MALZEMELER:

Pandispanya için;
5 yumurta
5 fincan şeker ( türk kahvesi fincanı )
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao

Krema için;
1/2 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin
6 çorba kaşığı un ( silme )

Pasta üzeri için;
1 kutu krema ( 200 ml. marketlerde satılan küçük kutudakiler )
3 kare paket bitter çikolata

Pasta arasına;
1 paket dondurulmuş böğürtlen

HAZIRLANIŞI:

Pandispanya malzemeleri ile kek hamurunu yapıp 22 cm.'lik kalpli kek kalıbında ( yuvarlak kalıpta olabilir ) pişirin.
Pişen pandispanya soğuyunca ortadan ikiye ayırıp 1 bardak böğürtlen suyu ile( dondurulmuş böğürtleni bir süzgeçte çözdürürken akan su ile elde ettim ama böğürtlen suyunu kullanmak istemeyenler süt ile ıslatabilir ) ıslatın.
Pandispanyanın arasına kremayı sürüp böğürtlenleri dizin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatıp 1 kutu krema ve çikolataları benmari usulü eritip pastanın üzerine sürün. En son kurutulmuş gülleri pastanın ortasına koyup süsleyin.

Sevgiyle Afiyet Olsun...

[Alinti]
 
Saksuka =)

saksuka.jpg

ŞAKŞUKA

2 adet patates
2 patlıcan
2 kabak
4-5 adet iri doğranmış sivri biber
3-4 adet domates rendesi
2 diş sarımsak

Patates, kabak ve patlıcanı küp küp doğrayıp hepsini ayrı ayrı kızartın. Derin bir kaba patates, kabak,patlıcan, sivri biber sıralamasıyla koyup en üzerine rende domates ve sarımsak ile pişirilip hazırlanan sosu dökün.
[AAA-LIIIIIN-TIIII] :p:D
 
[Tatli ve mezeden sora ana yemek!] Misir Gevrekli Tavuk

lezizzz.jpg


MALZEMELER:

500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk
1,5 su bardağı mısır gevreği
2 - 3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı soya sosu
1 paket ( 200 ml. ) krema
2-3 adet küp küp doğranmış patates
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Doğranmış tavuklarınızı, patateslerinizi, ezilmiş sarımsak ve soya sosunda yaklaşık 2 saat kadar dinlendirin. Borcamınızın dibine mısır gevreklerini döküp üzerine tavukları yerleştirin. Kremayı derince bir kapta mikser yardımıyla iyice katılaşana kadar çırpın ve tavuklarınızın üzerine kremayı kapatın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin ( Pişirme süresi her fırında değişik olabiliyor 1 saat sonunda kontrol edin ). Pişen yemeğin üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpip peynir eriyene kadar bekletin. Harika bir pilav yanında servis edin.

Afiyet Olsun... [Sabah sabah cani çeken arkadaslardan ösür dilerim]

[Tansas'ta bi ara hazirlari satiliodu ama satmiolar :( nese alintiiiiii]
 
Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü
4
kişilik
45 dakika
Malzemeler

250 gr margarin
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
Hindistan cevizi
Tarçın

250 gr margarinle 1 bardak toz şekeri kavurun ve üzerine 1 kg soğuk süt, vanilya, biraz hindistan cevizi, damla sakızı ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra 10 dakika mikserle çırpın ve servis tabağına alıp biraz soğutun. Tarçın ve hindistan cevizi ile süslediğiniz tatılıyı dilimlere ayırarak servis yapabilirsiniz.​
 
Açma Börek

Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
 
Alt Üst Böreği

Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle unu ekleyin.
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun.
Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.
İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın.
Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin.
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın.
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin.
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın.
İki hamuruda merdaneyle biraz açın.
Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin.
Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin.
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın.
Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin.
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
 
Avcı Böreği


Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
2 Adet yufka
100 Gr pastırma
5-6 Adet mantar
1 Adet çarliston biber
Birkaç dal maydanoz
1 Adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Pastırmayı ince ince doğrayın ve bir tavaya koyup birkaç kez çevirin.
İçine doğranmış mantarları, biiberi ve küçük kesilmiş domatesi ilave edip biraz yumuşatın.
Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
Yufkaları dört tane üçgen edecek şekilde kesin.
Yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Uçlarının açılmaması için ılık suyla ıslatıp yapıştırın.
Kızgın yağa atıp, altlı üstlü kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst